Portugalin patikointimatka
Costa vicentina 1
Costa vicentina 3
Arr bida 8
Arr bida 2
Accommodation  8
Costa vicentina 12
Slider thumb costa vicentina 1
Slider thumb costa vicentina 3
Slider thumb arr bida 8
Slider thumb arr bida 2
Slider thumb accommodation  8
Slider thumb costa vicentina 12

Portugalin patikointimatka

Patikointia Portugalin Atlantin rannikon kauniissa maisemissa

Patikointi
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Aurinkoinen ja edullinen Portugali on parhaiten tunnettu rantalomakohteena, mutta tämä Euroopan länsikolkka tarjoaa myös aimo annoksen mielenkiintoista historiaa sekä vaikuttavia aktiivi- ja luontokohteita. 

Tällä matkalla tutustumme Portugalin kauniisiin ja kuvauksellisiin Atlantin rannikkokohteisiin pääkaupunki Lissabonin eteläpuolella. Patikoimme Arrábidan, Alentejon ja Algarven suojelluilla rannikkoalueilla asiantuntevien paikallisoppaiden kanssa, historiallisia kohteita ja luontoa havainnnoiden. Majoitumme pienissä paikallisissa hotelleissa alueen pienemmissä kaupungeissa.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - LISSABON - SETUBAL

Suora lento Helsinki-Vantaalta Lissaboniin. Kuljetus lentokentältä Lissabonin eteläpuolella sijaitsevaan Setúbalin kaupunkiin, jossa yövymme. Setúbal sijaitsee rannikolla kivenheiton päässä Lissabonista, kahden mielenkiintoisen luontokohteen, Sado-joen suiston ja Arrábidan luonnonpuiston kupeessa.

Majoitus
hotelli

2. päivä - ARRABIDA, SESIMBRA

Ensimmäisen patikointipäivämme kohteena on Arrábidan luonnonpuisto Atlantin rannikolla. Patikoimme rannikkoreittiä Covan lahdelle ja Sesimbran kalastajakylään. Kävelyä n. 6km / 3h. Iltapäivällä tutustumme Arrábidan alueen viinintuotantoon ja tuotteisiin. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

3. päivä - ARRABIDA - ALENTEJO

Toinen patikointipäivämme Arrábidan alueella vie meidät luonnonpuiston rauhallisille, autioille rannoille. Kävelyä n. 5km / 3h. Iltapäivällä kuljetus etelään, Portugalin lounaisosassa sijaitsevalle, hienoista maisemistaan kuululle Alentejon  ja Algarven maakuntien suojellulle kalkkikivirannikolle. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

4. päivä - ALJEZUR

Aamupäivän patikointiohjelmassa on tänään maisemallinen rannikkoreitti Atlantin rannikolla, Aljezurin ympäristössä. Kävelyä n. 7km / 3h. Iltapäivällä tutustumme Aljezurin historialliseen pikkukaupunkiin, joka on ollut asuttu neoliittiselta ajalta lähtien. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

5. päivä - CARRAPATEIRA, CAP SAGRES

Tänään teemme patikointiretken Algrarven maakunnan Atlantinpuoleisen rannikon suojellun alueen sydämessä, Carrapateiran alueella, jossa rannikolla on näkyvillä jäänteitä 1300-luvun kalastuskulttuurista Portugalin islamilaiselta ajalta. Kävelyä n. 6km / 3h. Iltapäivällä tutustumme Portugalin lounaisimpaan kulmaan, Sagresin niemenkärkeen ja majakkaan, sekä kuulemme portugalilaisen merenkulun historiasta. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

6. päivä - ODECEIXE - LISSABON

Viimeisen patikointipäivämme ohjelmassa on aamupäivällä joko 5 tai 8 km pituinen rannikko- ja jokivarsireitti Algarven ja Alentejon maakuntien rajalla, Odeceixen alueella. Iltapäivällä paluukuljetus Lissaboniin ja vapaata aikaa. (A)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
hotelli

7. päivä - LISSABON - HELSINKI

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja suora paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lounaat matkaohjelmassa ovat retkilounaita.

Huom: Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Lissaboniin Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Portugalin patikointimatkalla liikutaan rannikolla matalassa ilmanalassa, päiväpatikat ovat kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti majoituspaikoissa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Tietoa maasta: 

Portugali kuuluu Euroopan Unioniin sekä euro- ja Schengen-alueeseen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Portugalin virallinen kieli on portugali. Espanjaa ja ranskaa puhutaan yleisesti, englannin kielen osaaminen on hieman harvinaisempaa. 

Portugalin rahayksikkö on euro (€). Rahaa voi nostaa myös paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset sekä vedet ja pienet eväät retkillä, joten rahaa tarvitaan lähinnä matkaohjelmaan kuulumattomiin aterioihin ja eväisiin, mahd. ruokajuomiin sekä matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Portugalissa on Atlanttinen tai välimerellinen: talvet ovat lauhoja ja kosteampia, kun taas kesät ovat hyvin lämpimiä ja kuivia. Parasta aika vaeltaa Portugalin rannikolla ovat alkukevät ja loppusyksy.

 

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia