Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka
Slovakia patikointimatka

Tatravuoriston patikointimatka

Patikointiretkiä ja vaikuttavia maisemia Slovakian Tatravuorilla

Patikointi
6
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Läntisiin Karpaatteihin kuuluva Tatravuoristo kohoaa Puolan ja Slovakian rajalla. Tämä heti Skandien jälkeen toiseksi lähinnä Suomea sijaitseva korkea vuoristo tarjoaa hienoja ja laadukkaita vaellus- ja patikointireittejä vuoristomajaverkostoineen, sekä tietysti jylhiä maisemia havumetsistä korkeaan ylävuoristoon lumihuippuineen. Sekä Slovakian että Puolan puoleiset Tatravuoret ovat suojelualuetta ja suosittua vaellus- ja talviurheiluseutua.

Teemme päiväretkiä vuoriston vaellusreiteillä hiihtohissiverkostoa apuna käyttäen. Majoitumme mukavasti alueen sydämessä. Matkan lopuksi tutustumme vielä Krakovan vanhaankaupunkiin Puolassa.

 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - KRAKOVA - TATRA

Aamulento Puolan Krakovaan. Kuljetus lentokentältä Tatravuoristoon, yht. n. 3h. Pysähdymme matkalla lounaalle Puolan puolella ennen saapumista Slovakiaan ja Vysoke Tatryn eli Korkean Tatran vuoristoalueelle. Majoitumme täällä matkan ajan Tatranska Lomnican kylässä. Iltapäivä vapaata aikaa. (L)

Majoitus
Hotel Grand Phaha tai vastaava

2. päivä - HREBIENOK - VELKA STUDENA DOLINA

Aloitamme ensimmäisen patikointipäivän vuoristossa lyhyellä junamatkalla Stary Smokovecin kylään, josta nousemme hiihtohissillä Hrebienokiin (1285m). Täältä käsin teemme n. 6 tunnin päivävaelluksen ihaillen vesiputouksia, Prostredny Hrotin ja Slavkovskin vuorenhuippuja, sekä Velka Studena Dolinan eli "suuren kylmän laakson" maisemia. Retkilounas matkan varrella. Nousua ja laskua n. 600m. Iltapäivän päätteeksi paluu hotellille. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotel Grand Phaha tai vastaava

3. päivä - POPRADSKE PLESO - VELKE HINCOVO PLESO

Tänään otamme paikallisjunan Strbske Pleson kylpylälle ja järvelle (1355m), josta kuljemme Tatranska magistrala -vaellusreittiä pitkin Popradsken (1494m) ja edelleen Velke Hincovon (1944m) vuoristojärville. Reitti kulkee ohi kuvauksellisten laaksojen ja ympäröivien vuorenhuippujen. Kävelyä n. 5,5h, nousua ja laskua n. 600m. Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotel Grand Phaha tai vastaava

4. päivä - VAPAAPÄIVÄ / VAPAAEHTOINEN LISÄRETKI

Vapaata aikaa omia retkiä tai rentoutumista varten. Vaihtoehtoisesti voimme tehdä lisämaksullisen bussiretken Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Slovensky Raj'n eli "slovakkien paratiisin" kansallispuistoon ja Dobsinskan jääluolaan. (Retken hinta riippuu lähtijöiden määrästä ja maksetaan paikan päällä.) (A,I)

Majoitus
Hotel Grand Phaha tai vastaava

5. päivä - SKALNATA DOLINA, ZAMKOVSKEHO

Päivän patikointiohjelma alkaa nousulla hiihtohissiä apuna käyttäen Tatranska Lomnican kylästä lähimmälle vuoristojärvelle (1750m). Täältä seuraamme Tatranska magistrala -vaellusreittiä Skalnatá dolinan eli kivisen laakson kautta Zamkovskehon majalle ja edelleen Hrebienokiin (1285m). Matkan varrelle osuu kuvauksellisia laaksoja ja vesiputoksia. Palaamme Hrebienokista alas laaksoon hiihtohissillä. Kävelyä n. 4h. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotel Grand Phaha tai vastaava

6. päivä - TATRA - KRAKOVA - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen jätämme Tatravuoret taaksemme. Kuljetus Puolaan ja Krakovaan, jossa opastettu kaupunkikierros sekä vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle ja iltalentoa takaisin kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Aktiviteetit
Kaupunkikierros

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Lisämaksullisia, vapaaehtoisia retkiä
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lounas matkapäivänä 2 on retkilounas. Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Krakovaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen:  Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä:  Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti hotellissa tai ajoneuvon kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, varavaatetus, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Tietoa maasta: 

Puola ja Slovakia ovat EU-maita. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. 

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Slovakian virallinen kieli on slovakki ja Puolan puola. Myös saksaa ja englantia osataan melko yleisesti. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Slovakian rahayksikkö on euro, Puolassa zloty (PLN). Valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Ylimääräistä rahaa tarvitaan lähinnä vuoristomajoissa nautittaviin lounaisiin, eväisiin, ruokajuomiin, juomarahoihin ja matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Tatravuoristossa on tyypillisen mantereinen pitkine, lumisine talvineen ja lauhkeine kesineen. Sää vuoristoalueilla on usein rannikko- ja alankoalueita viileämpi ja arvaamattomampi. Kesä ja alkusyksy ovat sään puolesta parasta aikaa patikoida Slovakiassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia