Adobestock 184890123

Räätälöity matka - Pamir-vaellus, Tadzhikistan

Vaellus Keski-Aasian koskemattomassa Pamir-vuoristossa

Vaellus
9
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Vaellus Pamir-vuoristossa tarjoaa Keski-Aasian hienoimpia maisemia kaukana valmiiksi tallatuilta poluilta. Viiden päivän vaellusohjelma täysihoidolla, telttamajoituksella kuljettaa vuoristojärville ja yli 3000-metristen solien yli, 4000-5000-metristen huippujen ympäröimänä. Samalla tulevat tutuiksi Tadhikistanin kakkoskaupunki, historiallinen Hudzand (Khujand) sekä Uzbekistanin pääkaupunki Tashkent.

Matkaohjelma

1. päivä - Tashkent

Saapuminen Tashkentiin ja kuljetus hotelliin. Majoittumisen jälkeen kaupunkikierros Tashkentissa, jossa nähtävyyksinä mm. basaari, itsenäisyyden aukio, presidentinpalatsi sekä Amir Temurin monumentti. (A,L,I)

Majoitus
Hotelli

2. päivä - Tashkent - Oybek - Hudzand

Aamiaisen jälkeen kuljetus raja-asemalle. Rajatarkastuksen jälkeen tapaaminen tadzikistanilaisen paikallisoppaan kanssa, kuljetus Hudzandin (Khujand) kaupunkiin ja kierros kaupungin nähtävyyksillä, joihin kuuluvat linnoitus sekä Keski-Aasian suurimpiin kuuluvat basaari. Iltapäivän päätteeksi kuljetus Artuchiin ja majoittuminen. (A,L)

Majoitus
Mökki

3. päivä - Artuch - Kulikalon-järvet

Vaellus alkaa aamulla Artuchin perusleiristä, kuljemme Kulikalonin tasangolle. Tasangolla on 14 turkoosinväristä järveä, joita ympäröivät 4000-5000-metriset huiput. Yöpyminen teltoissa Dushokha-järven rannalla (2900m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

4. päivä - Kulikalon-järvet - Alauddinin järvi

Nousu Alauddinin solaan ja laskeutuminen Alauddinin järville. Pitkän nousun aikana voi ihailla Kulikalonin järviä, Chapdaran huippua sekä Chapdara-joen laaksoa. Leiriytyminen järven rannalle (2900m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

5. päivä - Mutnoyenin järvi

Patikointiretki Mutnoyenin järvelle ja samalla panoraamäkymät vuortenhuipuille, kuten Kaznok (4 200 m), Zamok (5070 m), Energy (5105 m) and Chimtarga (5489 m). Paluu takaisin Alauddinin leiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Teltta

6. päivä - Alauddinin järvi - Kulikalonin järvet

Nousu Laudan solaan (3630 m) ja laskeutuminen Kulikalonin järville. Panoraamanäkymät ympäröiville vuorille Chapdaran huipulle, Jagnobin joelle, Kulikalonin seinämälle sekä Chimtargan ja Paryshakin huipuille. Leiriytyminen Kulikalonin järven rannalle (2800m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Teltta

7. päivä - Kulikalonin järvet – Zimtut

Laskeutuminen Chukurakin solaan (3180 m) ja laskeutuminen Chukurakin järvelle sekä Gujtanin solaan (2600 m). Laskeutuminen Gujtanin joen rotkolle ja kauniille Guytanin alueelle, josta eteenpäin Achimajdanin jokilaaksoon. Reitti jatkuu edelleen Zimtutin alueelle, jossa voimme tavata paimentolaisia. Päivällinen ja yöpyminen paikallismajoituksessa (1500m). (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Majatalo

8. päivä - Zimtut – Hudzand - Tashkent

Aamiaisen jälkeen kuljetus takaisin Khujandiin, lounas ja ajomatka Uzbekistanin rajalle. Rajamuodollisuuksien jälkeen kuljetus Tashkentiin ja majoittuminen hotelliin. (A,L,I)

Majoitus
Hotelli

9. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle paluulennolle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

 

Uzbekistaniin ja Tazhikistaniin tarvitaan etukäteen hankittavat viisumit. Hankimme asiakkaillemme viisumikutsun Uzbekistaniin hyvissä ajoin ennen matkaa. Uzbekistanin viisumimaksu n. 40USD maksetaan maahan saavuttaessa, tilatut viisumit odottavat ryhmää lentokentällä. Tadzhikistaniin saa haettua E-viisumin, jonka hinta on tällä hetkellä 52USD/hlö. 

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen ajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää aina mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Uzbekistanin rahayksikkö on som (UZS) ja Tazhikistanin somoni (TJS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät matkaohjelmassa mainitut ateriat. Varaa matkalle käyttörahaa mahd. muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 10€/vrk. Muista myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki ja Tazhikistanin tadzhikki. Myös venäjä on yleisessä käytössä. Englantia ei alueella juuri puhuta. Venäjän kielen taidoista on suurta apua. Paikallisoppaat puhuvat englantia ja avustavat mielellään tarvittaessa.

Ilmasto Tazhikistanissa ja Uzbekistanissa on mantereinen ja kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat viileitä ja vuoristossa lumisia, kun taas kesät voivat alavilla ja aavikkoalueilla olla tukalan kuumia. Kesäkuukaudet ovat kuitenkin parasta aikaa vaeltaa Keski-Aasian vuoristoissa.