Pohjois tansanian luonnonpuistot safarimatka

Pohjois-Tansanian luonnonpuistot

Klassinen safarimatka Itä-Afrikkaan, Tansanian pohjoisosien kuuluisimpiin luontokohteisiin

Villieläimet
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tansanian safarillamme saat kattavan läpileikkauksen maan upeista, maailmankuuluista luonnonpuistoista rikkaine eläimistöineen. Serengetin savannien, Ngorongoron kraaterin, sekä Lake Manyaran ja Tarangiren kansallispuistojen villieläimet ja mahtavat maisemat tulevat safarilla tutuiksi mukavissa puitteissa. Myös ylpeä masaiheimo asustaa safarimme matkareitillä ja antaa leimansa matkallemme.

Juhlavuositarjous: Marraskuun lähtö, normaali hinta 3390€

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT TANSANIAAN

Lennot Helsingistä Kilimanjaron kentälle Tansaniaan.

2. päivä - ARUSHA - TARANGIRE

Saavuttuamme siirrymme kentältä Tansanian matkailupääkaupunkiin Arushaan. Majoitumme loppuyöksi hotelliin. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Tarangiren kansallispuistoa. Tarangire on kuuluisa mahtavista apinanleipäpuistaan ja tuhansista norsuistaan. Majoitumme Tarangiren kansallispuiston tuntumaan. (A,L,I)

Majoitus
Roika Tented Lodge tai vastaava

3. päivä - TARANGIRE

Teemme aamiaisen jälkeen koko päivän safariajelun Tarangiren kansallispuistossa. Hyvällä onnella kohtaamme täällä lukuisten norsujen lisäksi muun muassa leijonia, kirahveja ja lukuisia muita Itä-Afrikan savannien eläinlajeja. Nautimme retkilounaan Tarangiressa, ja päivän päätteeksi illallisen Afrikan yön äänten säestyksellä. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Roika Tented Lodge tai vastaava

4. päivä - LAKE MANYARA

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa suuren hautavajoaman poikki Manyara-järven kansallispuistoon. Hautavajoaman mahtavan länsiseinämän juurella sijaitseva puisto on saanut nimensä Manyaran suolajärvestä, joka on ajoittain tuhansien ja tuhansien flamingojen koti. Puistossa on useita eri kasvillisuusvyöhykkeitä sademetsän kaltaisesta pohjavesimetsästä kuivaan akaasiapensaikkoon. Puistossa näemme muun muassa virtahepoja ja hyvällä onnella puussa lepäileviä leijonia. Nautimme retkilounaan eväspaikalla ja iltapäivän päätteeksi nousemme hautavajoamasta Ngorongoron ylänköalueelle Karatuun, jossa majoitumme. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bougainvillea Lodge / Endoro Lodge tai vastaava

5. päivä - SERENGETI

Viileässä aamussa nautitun aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin tasangoille. Matkalla näemme jo vilauksen mahtavasta Ngorongoron kraaterista, jonne laskeudumme paluumatkalla. Kraateriylängön länsireunalta avautuvat edessämme Serengetin silmänkantamattomiin jatkuvat tasangot. Vuodenajasta riippuen saatamme kohdata yli miljoonan gnu-antiloopin vaelluksen jo nyt. Joka tapauksessa koemme tasankojen valtavan koon omakohtaisesti ja näemme eläimiä lähes koko matkan ajan. Matkalla nautimme retkilounaan. Illallinen ja yöpyminen Serengetissä. (A,L,I)

Majoitus
Kati Kati Tented camp tai vastaava

6. päivä - SERENGETI

Vietämme koko päivän ajellen Serengetin kansallispuiston unohtumattomissa maisemissa. Tasankojen lukemattomat antiloopit, seeprat ja ällistyttävän monipuolinen linnusto ympäröivät meidät koko ajan. Serengeti on erityisen kuuluisa kissapedoistaan. Leijonia näemme melko varmasti ja hyvällä onnella myös gepardin ja leopardin. Pääsemme kenties tutustumaan myös Afrikan eläimistä vaarallisimpaan, eli virtahepoon. Auringon laskiessa voimme kokea Serengetin taian ja hämmästellä luontoa mahtavimmillaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Kati Kati Tented camp tai vastaava

7. päivä - SERENGETI – KARATU

Aikainen herätys ja aamusafariajo Serengetissä. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Ngorongoron kraatteria ja Karatua. Ajomatkalla halki Serengetin tasankojen näemme vielä savannin eläimistöä paluumatkalla takaisin majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bougainvillea Lodge / Endoro Lodge tai vastaava

8. päivä - NGORONGORO

Aamiaisen jälkeen laskeudumme uskomattoman kokoisen (260 km2) kraatterin pohjalle. Kraatterissa asustaa ällistyttävä määrä villieläimiä, kuuluisimpana lukuisat leijonat ja hyeenat. Nyt meillä on myös mahdollisuus nähdä erittäin uhanalainen suippohuulisarvikuono. Kraatterin pohjalla olevissa suolajärvissä näemme lukuisten vesilintujen ohella flamingoja ja kaiken tämän ohella masait tuovat karjansa juomaan kraatterin pohjalle. Päivän päätteeksi nousemme kraaterin seinämää nousevaa serpentiinitietä ja siirrymme takaisin Karatuun. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bougainvillea Lodge / Endoro Lodge tai vastaava

9. päivä - KARATU - ARUSHA

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa vuorten ja tasankojen ympäröimänä takaisin Arushaan. Jäähyväisillallisen jälkeen siirtyminen Kilimanjaron lentokentälle. (A,L,I)

10. päivä - KILIMANJARO - HELSINKI

Paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Tansaniaan Turkish Airlinesin reittilennoilla Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.

Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Matkailupalveluissa yleisimmin käytetty valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Euro noteerataan myös ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää safarin päätteeksi paikallisoppaalle ryhmältä yhteiset tipit. Matkan aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Paras aika matkustaa Tansaniaan on kuivan kauden aikana tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kengät kävelyä varten (Salomon)

Sandaalit tms. (Keen)

Kevyet sukat (Bola)

Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 

Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)

Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)

Vesipullo (Nalgene)

Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)

Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)

Korvatulpat (Estecs)

Suoja puhelimelle (Aquapac)

Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

Laastereita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Hyönteiskarkoite (Autan)