Adobestock 63815345
Adobestock 170403791 1
Adobestock 78460279
Slider thumb adobestock 170403791 1
Slider thumb adobestock 78460279

Räätälöity matka - Eteläisen Tansanian safari

Safarimatka Tansaniassa Mikumin kansallispuistoon ja Selousin riistansuojelualueelle

Villieläimet
6
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Safarimatka Tansaniassa, Dar es Salaamin kaupungista Selousin ja Mikumin hienoihin safaripuistoihin. Tansanian sydämessä sijaitsevat Selousin riistansuojelualue ja Mikumin kansallispuisto edustavat tyypillistä Itä-Afrikan savannia eläimistöineen. Norsut, kirahvit, puhvelit, seeprat ja virtahevot ovat nähtävissä mukavasti safariajoneuvosta tai veneestä käsin. Myös mm. savannikoira ja leopardi asuttavat aluetta. Selousin alueella on mahdollista myös tehdä kävelyretkiä.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Dar es Salaam

Saapuminen Dar es Salaamin kansainväliselle lentokentälle. Dar es Salaam on Tansanian suurin kaupunki, talouselämän keskus ja entinen pääkaupunki. Se sijaitsee Intian valtameren rannalla ja on maan tärkein satamakaupunki. Kaupungissa elää yli 4 miljoonaa ihmistä. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa. 

Majoitus
Harbour Towers tai vastaava

2. päivä - Selous

Safari alkaa! Aamiaisen jälkeen noin 5 tunnin ajomatka Dar es Salaamista Selousiin. Selous on yksi maailman suurimmista riistansuojelualueista Tansanian kaakkoisosassa: alueen pinta-ala on 43 600 neliökilometriä. Alueella elää leijonia, leopardeja, norsuja, sarvikuonoja, kirahveja, puhveleita, virtahepoja, seeproja ja monia muita villieläimiä. Lounas lodgessa. Iltapäivän päätteeksi veneretki Rufiji-joella. (A,L,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Selous Kinga Lodge

3. päivä - Selous

Koko päivä safariajoja valtavalla Selousin suojelualueella. Selousin riistansuojelualue perustettiin vuonna 1922 yhdistämällä jo Saksan siirtomaahallinnon aikana perustettuja suojelualueita. Selous on liitetty UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Nautimme päivän aikana pikniklounaan. Illallinen lodgessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Selous Kinga lodge

4. päivä - Selous - Mikumi

Aikainen aamiainen. Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Mikumin kansallispuistoon. 3230 km² laajuinen Mikumi rajautuu etelässä Selousiin, ja puistoa ympäräivät myös vehreät Udzungwan ja Ulugurun vuoristot. Matkan aikana voi ihailla Selousin villieläimiä ja Uluguru-vuorten kauniita maisemia. Lounaan nautimme matkan varrella Morogorossa. Mikumiin saavuttaessa iltapäivällä vielä safariajelu kansallispuistossa auringon laskuun asti. Yöpyminen Mikumissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Mikumi Bandas

5. päivä - Mikumi - Dar es Salaam

Aamulla aikainen safariajo, jonka jälkeen paluu aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen paluumatka Dar es Salaamiin. Pysähdymme lounaalle matkan varrella. Illallinen ja yöpyminen Darissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Harbour Towers tai vastaava

6. päivä - PALUU

Kirjautuminen ulos hotellista ja kuljetus lentokentälle.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Kansallispuistomaksut
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainvälisiä lentoja 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.

Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Matkailupalveluissa yleisimmin käytetty valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Euro noteerataan myös ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Safarin aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Parasta aikaa matkustaa Tansaniaan ovat kuivat kaudet tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa.