Adobestock 100367649

Räätälöity matka - Tansanian safarimatka - 7 päivää

Tansanian kuuluisat luonnonpuistot, savannin eläimet ja laajat ruohotasangot

Villieläimet
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Safarimatka Tansaniassa, maan pohjoisosien kuuluisiin safarikohteisiin. Lake Manyaran ja Serengetin kansallispuistot takaavat elämyksiä villin luonnon parissa tasokkailla safarimatkoilla. Tasankojen lisäksi Ngorongoron kraatteri herättää ihastusta eläimistöllään. Ammattitaitoiset paikallisoppaat kulkevat mukanamme ja "The Big fiven" näkeminen tällä matkalla on taattua.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ARUSHA

Saapuminen Kilimanjaron lentokentälle ja kuljetus lentokentältä hotelliin. Majoitumme loppuyöksi hotelliin Arushassa.

Majoitus
VENUS PREMIER HOTEL TAI VASTAAVA

2. päivä - Arusha - Lake Manyara

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Arushasta Lake Manyaran kansallispuistoon safariajelulle. Kansallispuisto sijaitsee Manyaran suolajärven ympärillä ja on kuuluista kiipeilevistä leijonistaan. Nautimme lounaat safareilla piknik-tyyliin, päivällisiä varten siirrymme majoituskohteisiin. Illaksi ajamme majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Endoro Lodge tai vastaava

3. päivä - Karatu - Serengeti

Aamiaisen jälkeen päivämme jatkuu ajolla kohti Serengetin loputtomien tasankojen kansallispuistoa. Serengetin kansallispuistossa näemme monia tuttuja Afrikan eläimiä. Alue on tunnettu erityisesti kissapedoistaan ja masai-paimentolaiskansastaan.  Päivällinen ja majoittuminen Serengetissä. (A,L,I)

Majoitus
Katikati Tented Camp tai vastaava

4. päivä - Serengetin kansallispuisto

Aikainen aamuajelu Serengetin kansallispuistossa näyttää meille millaista elämä itäisen Afrikan savannilla on aamun sarastaessa. Palaamme takaisin rentoutumaan ja syömään aamiaista. Loppupäivän vietämme safariajelulla. Päivällistä varten palaamme takaisin majoituskohteeseemme, jossa saamme rentoutua loppuillan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Katikati Tented Camp tai vastaava

5. päivä - Serengeti - Karatu

Käymme tutustumassa Serengetin kansallispuiston elämään aamun ensimmäisinä tunteina. Palaamme nauttimaan aamiaisen, jonka jälkeen aloitamme ajon kohti Ngorongoron suojelualuetta ja kraatteria. Ngorongoron kraatteri on jäänyt jäljelle tulivuoren romahtaessa kasaan noin 2 miljoonaa vuotta sitten, ja on nyt kuuluisa safarikohde villieläimineen. Myös masait paimentavat karjaansa kraatterissa. Majoitumme Karatussa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Endoro Lodge tai vastaava

6. päivä - Ngorongoro - Arusha

Aikaisen aamupalan jälkeen matkaamme serpentiinitietä pitkin Ngorongoron kraatteriin ja teemme safariajelun kraatterin pohjalla. Palaamme illaksi Arushan kaupunkiin majoittumaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
VENUS PREMIER HOTEL TAI VASTAAVA

7. päivä - PALUU

Kuljetus Kilimanjaron lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Kansallispuistomaksut 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.

Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Matkailupalveluissa yleisimmin käytetty valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Euro noteerataan myös ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Safariohjelmien aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Paras aika matkustaa Tansaniaan on kuivan kauden aikana tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kengät kävelyä varten (Salomon)

Sandaalit tms. (Keen)

Kevyet sukat (Bola)

Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 

Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)

Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)

Vesipullo (Nalgene)

Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)

Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)

Korvatulpat (Estecs)

Suoja puhelimelle (Aquapac)

Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

Laastereita

Rakkolaastareita

Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 

Hyönteiskarkoite (Autan)