Tansania gep
Tansania zeb
Tansania lion
Tansaniaa
Sansibar 3 adobe
Kilimanjaro vaellus matkat  7
Tansania safari matka 0
Tansania safari matka 6
Zanzibar island  7
Zanzibar island  4
Zanzibar island  2
Slider thumb tansania zeb
Slider thumb tansania lion
Slider thumb tansaniaa
Slider thumb sansibar 3 adobe
Slider thumb kilimanjaro vaellus matkat  7
Slider thumb tansania safari matka 0
Slider thumb tansania safari matka 6
Slider thumb zanzibar island  7
Slider thumb zanzibar island  4
Slider thumb zanzibar island  2

Tansanian safari ja Sansibar

Klassinen safarimatka Tansanian kuuluisiin luontokohteisiin ja rantapäiviä Sansibarilla

Villieläimet
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Klassisella Tansanian safarimatkalla saat hienon läpileikkauksen tämän Itä-Afrikan maan upeista, maailmankuuluista luonnonpuistoista rikkaine eläimistöineen. 

Valtavan Ngorongoron kraatterin, sekä Manyara-järven ja Tarangiren kansallispuistojen villieläimet ja mahtavat maisemat tulevat safarilla tutuiksi mukavissa puitteissa. Myös ylpeä masaiheimo asustaa safarimme matkareitillä ja antaa leimansa matkallemme. Safarin jälkeen rentoudumme vielä Intian valtameren aalloissa Sansibarin saarella.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT TANSANIAAN

Lennot yön yli Kilimanjaron kentälle Tansaniaan.

2. päivä - ARUSHA

Saavuttuamme Tansaniaan siirrymme kentältä Tansanian matkailupääkaupunkiin Arushaan, jonne majoitumme. Vapaata aikaa Arushassa. 

Majoitus
VENUS PREMIER HOTEL tai vastaava

3. päivä - TARANGIRE

Safari alkaa! Aamiaisen jälkeen ajamme Tarangiren kansallispuistoon ja teemme safariajelun puistossa. Hyvällä onnella kohtaamme täällä lukuisten norsujen lisäksi muun muassa leijonia, kirahveja ja lukuisia muita Itä-Afrikan savannien eläinlajeja. Nautimme retkilounaan ja päivän päätteeksi ajamme majoittumaan Karatuun, lähelle Ngorongoron ja Lake Manyaran suojelualueita. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE tai vastaava

4. päivä - NGORONGORO

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Ngorongoron kraatterin suojelualuetta. Laskeudumme uskomattoman kokoisen (260 km2) Ngorongoron kraatterin pohjalle. Kraatterissa asustaa ällistyttävä määrä villieläimiä, kuuluisimpana lukuisat leijonat ja hyeenat. Täällä on myös hyvällä onnella mahdollisuus nähdä erittäin uhanalainen suippohuulisarvikuono. Kraatterin pohjalla olevissa suolajärvissä voi lukuisten vesilintujen ohella nähdä flamingoja, ja kaiken tämän ohella masait tuovat karjansa juomaan kraatterin pohjalle. Päivän päätteeksi nousemme kraaterin seinämää nousevaa serpentiinitietä ja palaamme majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE tai vastaava

5. päivä - LAKE MANYARA - ARUSHA - SANSIBAR

Aamiaisen jälkeen matkaamme Manyara-järven kansallispuistoon. Suuren Hautavajoaman mahtavan länsiseinämän juurella sijaitseva puisto on saanut nimensä Manyaran suolajärvestä, joka on ajoittain tuhansien ja tuhansien flamingojen koti. Puistossa on useita eri kasvillisuusvyöhykkeitä sademetsän kaltaisesta pohjavesimetsästä kuivaan akaasiapensaikkoon. Puistossa näemme muun muassa virtahepoja ja hyvällä onnella puussa lepäileviä leijonia. Puistosta jatkamme matkaa vuorten ja tasankojen ympäröimänä takaisin Arushaan ja edelleen Kilimanjaron lentokentälle. Lennämme Sansibarin saarelle, jossa majoitumme seuraavat 3 yötä. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Ocean Paradise Resort tai vastaava

6. päivä - SANSIBAR

Vapaata aikaa Sansibarin saarella käytettäväksi rannalla rentoutumiseen tai omiin retkiin. (A,I)

Majoitus
Ocean Paradise Resort tai vastaava

7. päivä - SANSIBAR

Vapaata aikaa Sansibarin saarella käytettäväksi rannalla rentoutumiseen tai omiin retkiin. (A,I)

Majoitus
Ocean Paradise Resort tai vastaava

8. päivä - SANSIBAR -

Vielä vapaata aikaa rannalla ennen kuljetusta Sansibarin lentokentälle ja paluulentoja yön yli takaisin kotimaahan. (A)

9. päivä - PALUU SUOMEEN

Lennot saapuvat kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lounaat safarilla ovat retkilounaita.

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 
 • Kansallispuistomaksut
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Tansaniaan Qatar Airlinesin / Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta: 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Swahili ja englanti ovat Tansanian viralliset kielet. Englanti on maassa hallinnon, talouden ja korkeakouluopiskelun kieli. Virallisten kielten lisäksi Tansaniassa puhutaan yli sataa paikallista kieltä.

Tansanian rahayksikkö on Tansanian shillinki (TZS). Tansanian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi nostaa paikallista rahaa. Matkailupalveluissa yleisimmin käytetty valuutta on US-dollari, joita kannattaa ottaa mukaan matkalle. Euro noteerataan myös ja sitä voi vaihtaa lukuisissa rahanvaihtopisteissä sekä pankeissa. Yleisimmät luottokortit (Visa, Amex, Diners, Mastercard) käyvät maksuvälineinä suurimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, mutta vain harvoissa kaupoissa. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää safarin päätteeksi paikallisoppaalle ryhmältä yhteiset tipit. Matkan safariosuuden aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla ja sen eteläpuolella, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Tansanian ilmasto vaihtelee rannikon kostean kuumasta ylänköalueiden kuivaan ja lauhkeaan. Lämpötilavaihtelut ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet (masika) kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet (mvuli) kestävät muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun. Paras aika matkustaa Tansaniaan on kuivan kauden aikana tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)