Khaolak

Räätälöity matka - Bangkok & Khao Lak rantaloma

Thaimaan yhdistelmäloma: suurkaupunki Bangkok ja Khao Lakin rannat

Rentoutuminen
7
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Thaimaan Bangkok on varmasti yksi Aasian upeimpia suurkaupunkeja. Monipuolisessa Bangkokissa on historiallisia temppeleitä, suurkaupungin hulinaa ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Khao Lakin rauhallinen kylä taas on tunnettu upeista rannoistaan. Khao Lakin 10 kilometrin hiekkarannan lisäksi tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Khao Lak Lamrun kansallispuisto ja lähellä sijaitseva sukelluskohde, Similanin saaret. Kesäkuukaudet ovat matalan sesongin aikaa, joten Khao Lakissa on rauhallisempaa ja hinnat ovat edullisempia talven sesonkiin verrattuna. Thaimaa on tunnettu ystävällisistä ihmisistä, edullisesta hintatasosta ja hyvästä ruoasta.

Moderni Hotel Rembrandt sijaitsee Bangkokin keskustassa, Sukhumvitin aluella. Hotellilta on hyvät yhteydet niin nähtävyyksille kuin ostoksille. Hotellilta on noin 10 minuutin kävelymatka Asoken ja Sukhumvitin metroasemille.  

Khao Lakin hotelli Manathai sijaitsee Bangsakin rannalla, noin tunnin ajomatkan päässä Phuketin kansainväliseltä lentokentältä. Bangsakin upea ranta on Thaimaan kauneimpia. 

 

Matkaohjelma

1. päivä - Bangkok

Saapuminen Bangkokin lentokentälle. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa.

Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

2. päivä - Bangkok

Puolen päivän yksityinen, englanniksi opastettu Bangkokin kiertoajelu. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

3. päivä - Khao Lak

Kuljetus lentokentälle ja lento Bangkokista Phuketiin. Kuljetus Phuketin lentokentältä hotelliin Khao Lakin alueella ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Manathai Khao Lak

4. päivä - Khao Lak

Vapaata aikaa Khao Lakissa. (A)

Majoitus
Manathai Khao Lak

5. päivä - Khao Lak

Omaa aikaa Khao Lakissa. (A)

Majoitus
Manathai Khao Lak

6. päivä - Khao Lak

Omaa aikaa Khao Lakissa. (A)

Majoitus
Manathai Khao Lak

7. päivä - Paluu

Kuljetus hotellilta Phuketin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Lennot Bangkokista Phuketiin
 • Majoitukset 2 yötä, Rembrandt Hotel Bangkok
 • Majoitukset 4 yötä, Manathai Khao Lak  
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut retkillä
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Thaimaassa vallitsee pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suurimmassa osassa Thaimaata, mukaan lukien Khao Lak, kuivimmat kuukaudet ovat tammi-maaliskuussa, kun taas sateisinta aikaa on monsuunikauden loppu syys-lokakuussa. Siaminlahden rannikolla talvikuukaudet marraskuulta helmikuulle ovat monsuuniaikaa, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämpiä ja kuurosateita esiintyy. Kuiva kausi taas on Siaminlahden rannikolla touko-lokakuussa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.