Krabi

Räätälöity matka - Bangkok & Krabi rantaloma

Kaupunkiloma Bangkokissa ja Krabin rannat samassa paketissa

Rentoutuminen
7
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on varmasti yksi Aasian upeimpia suurkaupunkeja. Monipuolisessa Bangkokissa on historiallisia temppeleitä, suurkaupungin hulinaa ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Krabin rannoista suurin, Ao Nang on rantalomakohde ja Krabin alueen keskus. Ao Nangin lähistöllä, venematkan päässä sijaitsee useita paratiisirantoja, kuten Ao Phran ja Railayn rannat. Railayssa on myös mahdollista harrastaa kalliokiipeilyä. Kesäkuukaudet ovat matalan sesongin aikaa, joten Krabissa on rauhallisempaa ja hinnat ovat edullisempia talven sesonkiin verrattuna. Thaimaa on tunnettu ystävällisistä ihmisistä, edullisesta hintatasosta ja hyvästä ruoasta.

Moderni Hotel Rembrandt sijaitsee Bangkokin keskustassa, Sukhumvitin aluella. Hotellilta on hyvät yhteydet niin nähtävyyksille kuin ostoksille. Hotellilta on noin 10 minuutin kävelymatka Asoke ja Sukhumvit metroasemille. 

Deevana Plaza Krabi Aonang -hotelli sijaitsee lyhyen matkan päässä Ao Nangin ja Noppharat Tharan rannoilta. Krabin kaupunkiin on noin 20 kilometrin matka.

Matkaohjelma

1. päivä - Bangkok

Saapuminen Bangkokin lentokentälle. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa.

Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

2. päivä - Bangkok

Puolen päivän yksityinen, englanniksi opastettu Bangkokin kiertoajelu. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

3. päivä - Krabi

Kuljetus lentokentälle ja lento Bangkokista Krabin lentokentälle. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Deevana Plaza Krabi Aonang

4. päivä - Krabi

Vapaata aikaa Krabissa. (A)

Majoitus
Deevana Plaza Krabi Aonang

5. päivä - Krabi

Vapaata aikaa Krabissa. (A)

Majoitus
Deevana Plaza Krabi Aonang

6. päivä - Krabi

Vapaata aikaa Krabissa. (A)

Majoitus
Deevana Plaza Krabi Aonang

7. päivä - Paluu

Kuljetus hotellilta Krabin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Lennot Bangkokista Krabiin
 • Majoitukset 2 yötä, Rembrandt Hotel Bangkok
 • Majoitukset 4 yötä, Deevana Plaza Krabi Aonang  
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut retkillä
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Thaimaassa vallitsee pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suurimmassa osassa Thaimaata, mukaan lukien Krabin alue, kuivimmat kuukaudet ovat tammi-maaliskuussa, kun taas sateisinta aikaa on monsuunikauden loppu syys-lokakuussa. Siaminlahden rannikolla talvikuukaudet marraskuulta helmikuulle ovat monsuuniaikaa, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämpiä ja kuurosateita esiintyy. Kuiva kausi taas on Siaminlahden rannikolla touko-lokakuussa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.