Adobestock 81777948

Räätälöity matka - Bangkok & Phuket rantaloma

Yhdistelmämatkana kaupunkiloma Bangkokissa ja Layan Beach Phuketissa

Rentoutuminen
7
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Thaimaan Bangkok on varmasti yksi Aasian upeimpia suurkaupunkeja. Monipuolisessa Bangkokissa on historiallisia temppeleitä, suurkaupungin hulinaa ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Thaimaa on tunnettu ystävällisistä ihmisistään, edullisesta hintatasostaan ja hyvästä ruoastaan. Andamaanienmerellä sijaitseva Phuket taas on Thaimaan suurin saari. Phuketissa on hienoja hiekkarantoja, kulttuurikohteita, viidakkoa ja hyvät ostosmahdollisuudet. Rauhallisen Kata Beachin hienohiekkaiset ja loivasti syvenevät rannat ja rannan tuntumassa olevat ravintolat luovat erinomaiset puitteet rentouttavalle lomalle. Kesäkuukaudet ovat Thaimaassa matalan matkailusesongin aikaa, joten Kata Beachilla ja Phuketin saarella yleensäkin on kesäisin rauhallisempaa ja hinnat ovat edullisempia talven korkeasesonkiin verrattuna.

Moderni Hotel Rembrandt sijaitsee Bangkokin keskustassa, Sukhumvitin aluella. Hotellilta on hyvät yhteydet niin nähtävyyksille kuin ostoksille. Hotellilta on noin 10 minuutin kävelymatka Asoken ja Sukhumvitin metroasemille. 

Dream Hotel Phuket -hotellilta on Layan rannalle noin 4 minuutin matka, samoin Laguna Phuketin golfkenttä sijaitsee hotellin läheisyydessä. Phuketin kaupunkiin noin 40 minuutin matka, joten hotellilta hyvät mahdollisuudet retkeilyyn. 

 

Matkaohjelma

1. päivä - Bangkok

Saapuminen Bangkokin lentokentälle. Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa.

Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

2. päivä - Bangkok

Puolen päivän yksityinen, englanniksi opastettu Bangkokin kiertoajelu. Loppupäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Rembrandt Hotel Bangkok

3. päivä - Phuket

Kuljetus lentokentälle ja lento Bangkokista Phuketiin. Kuljetus Phuketin lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Dream phuket Hotel and Spa

4. päivä - Phuket

Vapaata aikaa Phuketissa. (A)

Majoitus
Dream phuket Hotel and Spa

5. päivä - Phuket

Omaa aikaa Phuketissa. (A)

Majoitus
Dream phuket Hotel and Spa

6. päivä - Phuket

Omaa aikaa Phuketissa. (A)

Majoitus
Dream phuket Hotel and Spa

7. päivä - Paluu

Kuljetus hotellilta Phuketin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Thaimaan sisäisen lennon Bangkok-Phuket
 • Majoitus 2 yötä, Rembrandt Hotel Bangkok
 • Majoitus 4 yötä, Dream Hotel Phuket
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut retkillä
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Thaimaassa vallitsee pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Suurimmassa osassa Thaimaata, mukaan lukien Phuket, kuivimmat kuukaudet ovat tammi-maaliskuussa, kun taas sateisinta aikaa on monsuunikauden loppu syys-lokakuussa. Siaminlahden rannikolla talvikuukaudet marraskuulta helmikuulle ovat monsuuniaikaa, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämpiä ja kuurosateita esiintyy. Kuiva kausi taas on Siaminlahden rannikolla touko-lokakuussa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.