Thaimaan pyo ra ilymatka

Thaimaan pyöräilymatka

Leppoisaa pyöräilyä miellyttävässä Thaimaassa

Pyöräily
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tervetuloa tutustumaan Thaimaan idylliseen maaseutuun ja rauhallisiin rantoihin pyöräillen, pintaa syvemmältä. Matkaamme suurkaupunki Bangkokista lounaaseen Siaminlahden rannikkoa pitkin, halki plantaasien, maalaiskylien ja trooppisen rannikon, vieraillen matkan varrella kansallispuistoissa, buddhalaistemppeleissä ja kelluvilla markkinoilla.

Pyöräilemme rauhallisia teitä pitkin pääosin tasamaalla, joten pyöräilyosuudet sopivat myös aloittelijoille. Yövymme matkan varrella rauhallisissa rantakohteissa, ja matkan lopuksi vietämme myös rantalomaa Thaimaan kuninkaallisten perinteisessä lomakohteessa Hua Hinissa.

Matkaohjelma

1. päivä - LENTO BANGKOKIIN

Lento Helsinki-Vantaalta yön yli Thaimaahan.

2. päivä - BANGKOK

Saapuminen Bangkokiin, kuljetus hotelliin aamiaiselle ja loppupäivä vapaata aikaa lepoa tai Bangkokin nähtävyyksiin tutustumista varten.

Majoitus
Hotelli

3. päivä - BANGKOK - AMPHAWA

Aamiaisen jälkeen n. 1,5 tunnin autokuljetus Bangkokista länteen Amphawan pikkukaupunkiin, jonka perinteisiin kelluviin markkinoihin pääsemme tutustumaan ennen matkan ensimmäistä pyöräilyosuutta. Tänään pyöräilemme 30km matkan rauhallisia maaseututeitä pitkin, halki kookospalmu- ja hedelmäplantaasien, sekä vierailemme Wat Khai Ban Kungin buddhalaistemppelissä ennen yöpymistä Amphawassa. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

4. päivä - HUA HIN - SAM ROI YOT

Aamiaisen jälkeen autokuljetus Hua Hiniin, jossa vierailemme mangrovemetsässä ennen kuin aloitamme päivän 30km pyöräilyosuuden Hua Hinin eteläpuolisten kauniiden merenlahtien ohitse Sam Roi Yotin rannalle. Iltapäivän päätteksi vierailemme vielä Kuiburin kansallispuistossa, jota asuttavat mm. villit aasiannorsut. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

5. päivä - HAAD BAAN KRUT

Aamiaisen jälkeen kuljetus Prachuapin lahdelle, josta aloitamme päivän 60km pyöräilyosuuden rannikkoa seuraillen. Pysähdymme lounaalle kansallispuistoon kuuluvilla vesiputouksilla. Jatkamme pyöräilyä rauhallisen maaseudun halki Haad Baan Krutin rannalle, jossa majoitumme hotellissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

6. päivä - BAAN KRUT - CHUMPHON

Viimeisen pyöräilypäivän ohjelmassa on 70km pyöräilymatka rannikkoa pitkin etelään kohti Chumphonin kaupunkia. Matkan varrella vierailemme Wat Tang Sain temppelillä sekä kalastussatamassa. Pyöräilypäivän lopuksi autokuljetus hotellille. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hotelli

7. päivä - CHUMPHON - HUA HIN

Aamiaisen jälkeen autokuljetus Hua Hiniin, jossa vietämme matkan viimeiset 2 yötä. Hua Hinissa vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Hotelli

8. päivä - HUA HIN

Koko päivä vapaata aikaa Hua Hinissa rannalla rentoutumista tai omatoimisia aktiviteetteja varten. (A)

9. päivä - HUA HIN - BANGKOK - HELSINKI

Kuljetus Bangkokin lentokentälle ja paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

PYÖRÄNVUOKRAUS SISÄLTYY MATKAN HINTAAN. Pyöräilypäivinä ryhmän mukana kulkee tukiajoneuvo.

Lennämme Thaimaahan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen:

Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat pyöräilymatkasta irti.

Tietoa maasta:

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Thaimaassa vallitsee pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Toisin kuin muualla Thaimaassa, Siaminlahden rannikolla talvikuukaudet marraskuulta helmikuulle ovat monsuuniaikaa, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämpiä ja kuurosateita esiintyy. Kuiva kausi taas on Siaminlahden rannikolla touko-lokakuussa, kun muualla Thaimaassa on samaan aikaan sateisempaa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Jalat (Pyöräilykengät) 

Ylävartalo  

Kädet

Päiväreppu

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: Tierra Back Up

Pää