Adobestock 130821325

Räätälöity matka - Kiertomatka Maailman Katolle

Hieno kiertomatkaohjelma halki Tiibetin

Kulttuuri
12
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lennämme Keski-Kiinan Chongqingista Tiibetin pääkaupunkiin Lhasaan, jossa tutustumme kaupungin ihmeellisiin nähtävyyksiin yhdessä paikallisten pyhiinvaeltajien kanssa ja tunnelmoimme vanhan kaupungin kapeilla kujilla. Lhasasta siirrymme autokyydillä halki Tiibetin korkeiden tasankojen Gyantsen ja Shigatsen kaupunkeihin luostareineen ja vierailemme Mount Everestin pohjoisella perusleirillä. Tiibetistä lennämme vielä tutustumaan Kiinan vanhan pääkaupungin, historiallisen Xianin nähtävyyksiin ennen paluuta.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Chongqing

Saapuminen Chongqingiin. Chongqing on eräs Kiinan suurimmista kaupungeista Jangsejoen varrella, Tiibetin ylätasangon itäreunalla Tutustumme Kolmen solan museoon ennen lounasta ja kuljetusta hotellille.

Majoitus
Wanyou Conifer Hotel tai vastaava

2. päivä - Chongqing - Lhasa

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lennämme Lhasaan ja majoitumme hotellin. Iltapäivä vapaata aikaa korkeaan ilmanalaan totutteluun. (A)

Majoitus
Yak Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Lhasa

Vierailemme Lhasassa Dalai-lamojen historiallisessa hallintopalatsissa, Potalan palatsissa, Seran luostarissa ja Norbulinkassa. Potalan palatsi on rakennettu 3 700 metrin korkeuteen Marpo Ri-kukkulan rinteelle. Potalan palatsi oli dalai-laman pääasunrakennus vuoteen 1959. Nykyään Potalan palatsi toimii museona ja on UNESCON maailmanperintökohde. Seran luostarissa voi seurata munkkien väittelyharjoitusta luostarin puistossa. Norbulinka tunnetaan entisenä dalai-lamojen kesäpalatsina. Palatsin alueella sijaitsee myös kaunis puutarha sekä 1950-luvulla rakennettu elokuvateatteri. (A)

Majoitus
Yak Hotel Tai Vastaava

4. päivä - Lhasa

Aamiaisen jälkeen vierailemme Drepungan luostarissa, Tiibetin pyhimmistä pyhimmässä Jokhangin temppelissä ja sitä ympäröivässä vanhassa kaupungissa. (A)

Majoitus
Yak Hotel Tai Vastaava

5. päivä - Lhasa - Yamdrok - Gyantse

Siirrymme maanteitse Tiibetin maaseudun halki Gyantseen. Matkalla näemme lumihuippuisia vuoria, turkoosinsinisiä järviä ja pieniä tiibetiläisiä kyliä. (A)

Majoitus
Gyantse Hotel Tai Vastaava

6. päivä - Gyantse - Shigatse - Shegar

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Shegariin. Matkalla ihailemme Tiibetin luontoa. Yöpyminen Shegarissa. (A)

Majoitus
Tingri Qumulangma Hotel Tai Vastaava

7. päivä - Shegar - Mount Everest Base Camp - Shegar

Koko päivän retki Rongbukin luostariin ja Mount Everestin perusleirille. Rongbukin luostari on rakennettu 1902 ja on maailman korkeimmalla sijaitseva luostari. Mount Everestin perusleiri sijaitsee 5200m korkeudessa. Perusleirille pääsemme autolla, viimeiset 4km armeijan bussilla. Hyvällä kirkkaalla säällä perusleiristä on hienot näkymät Everestin pohjoisseinämälle. Yöpyminen Shegarissa. (A)

Majoitus
Tingri Qumulangma Hotel Tai Vastaava

8. päivä - Shegar - Shigatse

Aamiaisen jälkeen ajamme Shigatseen. Shigatse on Tiibetin toiseksi suurin kaupunki. Yöpyminen Shigatsessa. (A)

Majoitus
Manasaravour Hotel Tai Vastaava

9. päivä - Shigatse - Lhasa

Aamiaisen jälkeen vierailemme Panchen -laman kotiluostarissa Tashi Lumpossa. Paluumatka Lhasaan Ystävyyden valtatietä pitkin. Yöpyminen Lhasassa. (A)

Majoitus
Yak Hotel Tai Vastaava

10. päivä - Lhasa - Xian

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lennämme Xianiin, yhteen Kiinan vanhoista keisarillisista pääkaupungeista. Kuljetus hotelliin ja ilta vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Skytel Hotel Tai Days Inn city center

11. päivä - Xian

Opastettu kierros Xianissa. Näemme kuuluisat terrakottasotilaat sekä vierailemme muslimikortteleiden vanhoilla kujilla. (A)

Majoitus
Skytel Hotel Tai Days Inn city center

12. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

(A) ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Matkustuslupapolitiikan vuoksi varaukset Tiibetin matkoille on tehtävä viimeistään 2kk ennen lähtöä.

Hankimme Kiinan viisumin puolestanne ennen matkaa. Hankimme samalla Tiibetin matkustusluvat puolestanne. Huomioittehan, että passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Kiinan viisumi maksaa 60€.

Tiibetin matkalle tarvitaan normaali matkavakuutus, jossa on peruutusturva. Vakuutuksen tulee kattaa oleskelu yli 3000 metrin korkeudessa, sekä mahdolliset vuoristotaudin hoitokulut.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kiinaan ja Tiibetiin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta.

Saapuminen Lhasaan, 3600 m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä, hengästymistä, sekä ruokahaluttomuutta. Nämä ohuesta ilmanalasta johtuvat oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. Ensimmäisten vuorokausien ajan on syytä välttää fyysistä rasitusta ja juoda runsaasti nesteitä. Alkoholin nauttiminen hidastaa kehon sopeutumista ohueen ilmanalaan. Matkaohjelma on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen käytetään riittävästi aikaa. Lievien vuoristotaudin oireiden hoitamiseen voidaan käyttää Azetazolamidea (Ödemin / Diamox ). 

Kiinan rahayksikkö on yuan renminbi (CNY). Kiinan valuuttaa voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa tai maahan saavuttaessa. Paikallista rahaa voi myös nostaa pankkiautomaateista matkan varrella. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa suuremmissa kaupugeissa.

Kiinan virallinen kieli on mandariinikiina. Tiibetin eri murteet voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Itä-Tiibetissä puhuttavaan Amdon kieleen, Keski-Tiibetissä puhuttavaan Dbus -murteeseen, sekä Khamin alueen murteeseen. Lisäksi rajaseuduilla puhutaan Ladakhia, Dzonkhaa, Sikkimiä, sekä Sherpa-kieltä. Kiinalaisperäinen väestö puhuu kiinaa. Englannin kielen osaaminen on vähäistä suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella.

Tiibetin ilmasto on voimakkaan mantereinen kylmine talvineen ja kuivine, lämpimine kesineen. Paras aika vierailla Tiibetissä on huhtikuusta marraskuulle. Päivälämpötilat vaihtelevat tällöin 20 – 25 C-asteen välillä. Keväisin ja syksyisin taivaat ovat usein kirkkaat, mutta lämpötilat laskevat jyrkästi iltaisin. Yöpakkaset ovat yleisiä keväisin ja syksyisin.

Tippikulttuuri on vierasta tiibetiläisissä ja kiinalaisissa ravintoloissa. Varaa kuitenkin matkalle valuuttaa paikallisoppaiden tippeihin.