Lycian way patikointimatka
100 0644
465985 10150965066448885 20891762 o
582659 10150776939535782 1847925442 n
Kayakoy walk
Slider thumb 100 0644
Slider thumb 465985 10150965066448885 20891762 o
Slider thumb 582659 10150776939535782 1847925442 n
Slider thumb kayakoy walk

Lycian Way patikointi- ja purjehdusmatka

Risteilyä ja patikointia Välimeren maisemissa Lyykian rannikolla

Patikointi
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Loistava yhdistelmä historiaa, kulttuuria, rantoja, risteilyä ja patikointia hienoissa maisemissa Turkin etelärannikolla, mukavasti täysihoidolla.

Lyykian alue Turkin etelärannikolla pitää sisällään niin ainutlaatuisia historiallisia nähtävyyksiä, viihtyisiä rantakohteita kuin myös jylhiä vuoristomaisemia. Ateenan muinaisen kuninkaan Lykoksen mukaan nimettyä aluetta asuttivat antiikin aikana lyykialaiset, mutta myös persialaiset ja roomalaiset jättivät jälkensä alueelle omilla valtakausillaan.

Antiikin aikainen kauppareitti kulkee pitkin aurinkoista Välimeren rannikkoa halki hienojen maisemien, mielenkiintoisten antiikin ajan nähtävyyksien, viehättävien kylien ja hiekkarantojen. Lycian way –nimellä nykyisin tunnettu patikointireitti halki Lyykian alueen onkin noussut kansainväliseen maineeseen ehkä juuri monipuolisuutensa vuoksi.

Teemme matkalla päiväpatikoita rannikon eri kohteissa nauttien samalla maisemista, arkeologisista kohteista ja paikallisesta ruokakulttuurista. Liikumme ja majoitumme mukavasti perinteisellä turkkilaisella gulet-risteilyaluksella.

Huom: majoitus risteilyaluksella kahden hengen hyteissä. Yhden hengen hyttejä tai nais-/miespaikkoja ei ole saatavilla tällä matkalla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - BODRUM - FETHIYE

Lennot Helsinki-Vantaalta Turkkiin, Istanbulin kautta Bodrumin kentälle, kuljetus Fethiyen satamaan ja edelleen gulet-alukselle, jossa yövymme.

Majoitus
risteilyalus

2. päivä - KAYAKÖY, GEMILER

Aloitamme aamiaisen jälkeen patikointiohjelman siirtymällä Fethiyestä Kayaköyhin, jossa vierailemme kreikkalaisten ennen modernin Turkin syntyä asuttamassa Kayan autiokaupungissa sekä teemme patikointiretken Kayaköysta rannikolle Ölüdeniziin, jossa mahdollisuus uimiseen. Iltapäivällä purjehdimme Gemilerin saarelle, jossa tutustumme Bysantin valtakunnan aikaisiin, 500-1200-luvuilta peräisin oleviin raunioihin. Yövymme rauhallisen saaren edustalla. Patikointia n. 4h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

3. päivä - KALKAN, KEKOVA

Purjehdimme Turkin etelärannikkoa itään päin ja vierailemme Kalkanin viehättävässä rannikkokylässä. Jatkamme purjehdusta Kekovan saarelle, jossa patikoimme ja näemme mm. antiikin aikaisten linnoitusten jäänteitä ja amfiteatterin. Saaren mantereesta erottava salmi oli antiikin ajalla tärkeä kauppareitti. Ankkuroidumme yöksi Gökkayan saaren edustalle. Patikointia n. 3h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

4. päivä - DEMRE, SIMENA

Tänään vierailemme Demren rannikkokaupungissa ja siellä sijaitsevilla Myran muinaisen kreikkalaiskaupungin raunioilla. Päivän patikointiosuus vie meidät Kapaklin lahdelta Simenan keskiaikaiselle linnalle. Simenan rannikkokylän ympäristössä on paljon antiikinaikaisia sarkofageja. Yövymme aluksella Kekovan saaren edustalla. Patikointia n. 4h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

5. päivä - KAS

Purjehdimme länteen päin kohti Kasin rannikkokaupunkia, pysähtyen matkalla rauhallisissa poukamissa. Jalkaudumme Kasiin, vierailemme Antifelloksen raunioilla ja patikoimme rannikon kauniissa maisemissa Limanagziin. Iltapäivällä risteilemme edelleen länteen päin kohti Fethiyen aluetta. Patikointia n. 2h. (A,L,I)

 

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

6. päivä - FETHIYE, SARSALA

Päivän patikointiohjelmassa on kävely rannikkoreittiä Turunçpınarısta Fethiyen kaupungin tuntumaan. Fethiye tunnettiin antiikin aikana nimellä Telmessos. Jatkamme kävelyä Boncukin lahdelle, josta purjehdimme länteen Sarsalanlahdelle. Patikointia n. 3h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

7. päivä - GÖCEK, FETHIYE

Aamiaisen jälkeen patikoimme Sarsalanlahden rannikkoa pitkin pohjoiseen, Göcekin rannikkokylään. Sieltä jatkamme purjehdusta takaisin kohti Fethiyetä, pysähtyen matkan varrella rauhalliselle saarelle lounaalle ja uimaan. Iltapäivän päätteeksi vielä vapaata aikaa Fethiyessä ennen illallista. Patikointia n. 4h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
risteilyalus

8. päivä - BODRUM - HELSINKI

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja paluulennot Istanbulin kautta kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-16 hlö

Matkan hintaan sisältyy: 

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset kahden hengen hyteissä
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

HUOM: majoitus laivassa kahden hengen hyteissä - yhden hengen hyttejä tai nais-/miespaikkoja ei ole saatavilla

Lounaat patikointipäivinä ovat retkilounaita ellei päiväohjelmassa toisin mainita.

Lennämme matkalle Turkish Airlinesin reittilennoilla Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten emme suosittele varaamaan mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen:

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistä.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Matkatavaranne säilyvät mukavasti risteilyaluksessa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Mukana on hyvä olla varmuuden vuoksi myös lämmintä vaatetta, vaikka päivien aikana yleensä pärjää hellevaatteissa.

Tietoa maasta:
Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti myös kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä Antalyassa ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Sisämaan vuoristossa ja ylänköalueilla vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja patikoida Turkissa. Rannikolla päivät ovat lämpimiä ja useimmiten aurinkoisia, mutta illaksi ilma saattaa silti viiletä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5€/pvä. Tällä matkalla ruokailut kuuluvat pääosin matkan hintaan, joten rahaa tarvitaan tippien lisäksi ainoastaan ruokajuomiin ja muihin omiin kuluihin kuten matkamuistoihin.