Adobestock 123606836

Räätälöity matka - Kappadokian patikointimatka, Turkki

Upeita maisemia, reippailua ja antiikin ajan tunnelmaa Kappadokiassa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kolme miljoonaa vuotta sitten rajut tulivuorenpurkaukset peittivät itäisen Turkin tasangot laavan ja tuhkan alle. Kappadokian Turkin Anatolian maakunnassa voi laskea yhdeksi maailman ihmeistä. Vuosituhansien aikana eroosio on muokannut tästä hauraasta kivestä mielikuvituksellisia maisemia. Bysantin aikoina niin asumuksia kuin temppeleitäkin rakennettiin luoliin ja kallioihin.

Teemme kävelyretkiä nautiskellen ulkoilusta, Kappadokian upeista maisemista sekä paikallisesta ruoasta. Jokainen päivä tarjoaa omat erityispiirteensä ja esittelee uuden alueen.

Matkalla Kappadokiaan tutustumme myös kulttuuriaarre Istanbulin upeisiin moskeijoihin, palatseihin ja maustetoreihin. Tämä Bosporinsalmen ympärillä avautuva upea metropoli tarjoaa vertaansa vaikka olevia kulttuuriaarteita, sekä loistavaa modernia kaupunkikulttuuria kävelykatuineen ja ostosmahdollisuuksineen.

MINIMIRYHMÄKOKO 2hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ISTANBUL

Saapuminen Istanbuliin ja kuljetus hotellille. 

Majoitus
Hotelli

2. päivä - ISTANBUL

Istanbulin kaupunkikierros. tutustumme vanhaan hippodromiin, jossa pidettiin Bysantin valtakunnan loiston aikoina hevosvaunukilpa-ajoja. Vierailemme 1600-luvulla rakennetussa Sultanahmetin sinisessä moskeijassa, Ottomaanien valtakunnan Topkapin palatsissa, Yeni-moskeijalla sekä paikallisessa maustebasaarissa. (A,I)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

3. päivä - ISTANBUL – KAYSERI - GÖREME

Lento Kayserin lentokentälle ja kuljetus Kappadokiaan. Lennon aikataulusta riippuen joko aamupäiväohjelmaa Istanbulissa tai iltapäivällä patikointiretki (2-3h) Erakoiden laaksoon, joka on saanut nimensä katakombeista, joita erakot ovat kaivaneet kartionmallisiin vuoriin ja kivipilareihin. Aluetta pidetään yhtenä Kappadokian kauneimmista. Näissä kallioiden sisään rakennetuissa asumuksissa, jotka olivat asuttuja aina 1500-luvulle asti, on mahdollista vierailla. Majoittuminen hotelliin Göremessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

4. päivä - KAPPADOKIA, AKVADI / KYYHKYSLAAKSO

Tänään patikoimme Akvadi-laakson satumaisissa maisemissa, missä eroosio on muokannut miljoonien vuosien aikana alueelle mitä erikoisimman muotoisia kivimuodostelmia. Kolmen tunnin patikoinnin jälkeen saavumme Uchisarin kylään, jossa nautimme lounasta. Kylä sijaitsee upealla paikalla. Kiipeämme täällä lähivuoren harjanteelle ihailemaan Kappadokian surrealistista panoraamaa. Iltapäivällä patikoimme polkua Kyyhkyslaaksoon, josta saavumme takaisin illaksi. Yöpyminen hotellissa Göremessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

5. päivä - KAPPADOKIA, ZEMI - MUSTAFPASA

Päivän patikkaretkemme suuntautuu Zemin laaksoon. Alue tunnetaan erityisesti topografiastaan ja tunneleistaan. Maaperä on viljavaa ja soveltuu hyvin pähkinöiden, hedelmien ja viinirypäleiden viljelyyn. Alueella onkin ollut viininviljelyä jo varhaisista kristittyjen ajoista lähtien. Täällä on mahdollisuus kokea aitoa keskianatolialaista kyläelämää Ayvalin ja Mustafpasan kylissä, sekä ihmetellä miten kartion muotoisiin kivitolppiin on louhittu kammioita ja luolastoja. Yöpyminen hotellissa Göremessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

6. päivä - KAPPADOKIA, SINASOS - KIZILCUKUR (PUNAINEN LAAKSO)

Jatkamme matkaa Pancarlik-laakson kauniissa maisemissa ja seuraamme jokilaaksoa Ortahisarin kylään. Reittimme kulkee Kizilcukur-laaksoon, joka tunnetaan erityisesti lämpimästä ilmastostaan sekä normaalia makeammasta ja paksummasta viinistään. Matkalla näemme maahisten savupiippuja muistuttavia kalliomuodostelmia sekä niiden suojaan rakennetun kirkon. Yöpyminen hotellissa Göremessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

7. päivä - BOZDAG & MAANALAINEN KAUPUNKI

Aamulla vierailemme kristittyjen 800-1200-luvulla rakentamassa Cavusinin kylässä. Maisemabongareille mahdollisuus kiivetä Bozdag-kukkulan laelle 350 metriin ihailemaan huikeaa panoraamaa Kappadokian alueen ylle. Jatkamme patikoimalla Derventin laaksoon ja vierailemme Derinkuyun maanalaisessa kaupungissa, jonka kahdeksan kallioon louhittua kerrosta ulottuvat 57 metrin syvyyteen. Yöpyminen hotellissa Göremessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

8. päivä - ISTANBUL (PALUU)

Lennämme kayserista Istanbuliin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Majoitus
Hotelli

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Turkin sisämaassa vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä.  Ruokailuihin voi varata n. 10-20e/pvä.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia