Istanbul edited

Räätälöity matka - Turkin Kiertomatka

Istanbulin ihmeet, Troija, Efesos ja Pamukkale

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tutustumme kulttuuriaarre Istanbulin upeisiin moskeijoihin, palatseihin ja maustetoreihin. Tämä Bosporinsalmen ympärillä avautuva upea metropoli tarjoaa vertaansa vaikka olevia kulttuuriaarteita, sekä loistavaa modernia kaupunkikulttuuria kävelykatuineen ja ostosmahdollisuuksineen.

Matkan aikana näemme erilaisia antiikin ajan historiallisia kohteita kuten Troija, Efesos sekä Pergamon. Lisäksi tutustumme Pamukkalen vaikuttaviin maisemiin sekä Dalyanin kiehtovaan lomakohteeseen.

Matkaohjelma

1. päivä - Istanbul

Saapuminen Istanbuliin ja kuljetus hotellille. 

Majoitus
Hotel Budo tai vastaava

2. päivä - Istanbul

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros, nähtävyyksinä Sininen Moskeija, Hagia Sofia sekä Hippodromi. Käynti myös vaikuttavassa Topkapin palatsissa sekä Suuressa Basaarissa. Kierroksen jälkeen paluu hotellille. Yöpyminen Istanbulissa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Budo Hotel tai vastaava

3. päivä - Gallipoli - Canakkale

Aamiaisen jälkeen lähtö Gallipolin niemimaalle. Kyseessä on 1.maailmansodan taistelujen tapahtumapaikka, jossa turkkilaiset saavuttivat voiton Mustafa Kemalin vaikuttaessa mukana. Käynti sankarihautausmaalla sekä Kabatepen sotamuseossa. Gallipolissa vierailun jälkeen ylitämme Dardanellien salmen ja siirrymme Canakkaleen. (A)

Majoitus
Comfort Anzac Hotel tai vastaava

4. päivä - Troija ja Pergamon

Kuljetus aamulla antiikin Troijaan, jossa arkeologiset kaivaukset ovat tuoneet esiin eri aikakausilta mm. kaupunginmuurin rauniot, teatterin sekä temppelin rauniot. Siirtyminen muinaiseen Pergamoniin, joka tunnetaan myös nimellä Bergama. Täällä nähtävillä ovat jäännökset kirjastosta, temppelistä, teatterista, Zeuksen alttarista sekä agorasta. Kuljetus Pergamonista Selcukiin, jossa yövymme. (A)

Majoitus
Canberra Hotel tai vastaava

5. päivä - Efesos - Pamukkale

Efesos oli antiikin aikaan kulttuurillinen ja taloudellinen keskus, kunnes kaupungin hiipuminen alkoi 600-luvulla. Efesoksen nähtävyyksiä ovat amfiteatterin, kylpylän sekä Celcuksen kirjaston rauniot. Vierailemme myös Neitsyt Marian ja Pyhän Pietarin talossa. Pyhän Pietarin oletetaan viettäneen viimeiset elinvuotensa Efesoksessa. Efesoksessa vierailun jälkeen kuljetus Pamukkaleen. (A)

Majoitus
Pamuksu Hotel tai vastaava

6. päivä - Pamukkale

Tutustuminen aamulla kuuluisiin travertiiniterasseihin, jotka hallitsevat maisemaa Pamukkalen mäkisessä ympäristössä. Mäen päällä on Hierapolis, vanha kylpylä, jossa myös vierailemme. Kuljetus edelleen Turkin ns. Turkoosirannikolle ja Dalyanin kaupunkiin. (A)

Majoitus
Caria Hotel tai vastaava

7. päivä - Dalyan

Tutustumme Dalyanin lomakohteeseen. Venekuljetus joen yli Caunokseen, jossa tehdään arkeologisia kaivauksia. Alkuperäisestä satamasta käsin on nähtävillä raunioita mm. roomalaisesta kylpylästä, teatterista ja basilikasta. Matka jatkuu veneellä kohti Koycegizin järveä, jonka alue on tunnettu kuumista lähteistään ja mutakylvyistä. Myöhemmin iltapäivällä mahdollisuus ottaa vesitaksi hienolle Iztuzun rannalle. (A)

Majoitus
Caria Hotel tai vastaava

8. päivä - Dalaman - Istanbul

Kuljetus Dalamanin lentokentälle ja lento Istanbuliin. Saavuttaessa kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Budo Hotel tai vastaava

9. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle paluulennoille. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainsainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Turkin sisämaassa vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä. Voit varata ruokailuibhin n. 10-20e/pvä.