Dsc 0045 stitch
Dsc 0181
Dsc 0196
Dsc 0054
Dsc 0050
Dsc 0168
Slider thumb dsc 0181
Slider thumb dsc 0196
Slider thumb dsc 0054
Slider thumb dsc 0050
Slider thumb dsc 0168

Välimeren pyöräilymatka

Turkin rannikko ja Kreikan saaret pyöräillen ja risteillen

Pyöräily
8
Vuorokautta
3
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Näe Kreikan saaret ja Turkin rannikko pyörän satulasta käsin, nauttien samalla uimisesta ja laadukkaan risteilyaluksen palveluista.

Risteilemme Bodrumista Kreikan Kosin, Kalymnosin, Nisirosin ja Symin saarten kautta Turkin länsirannikolle. Liikumme ja majoitumme pienellä, laadukkaalla ja perinteiseen tapaan rakennetulla risteilyaluksella, ja pyöräilemme päivisin Kreikan Dodekanesian saarilla sekä Turkin rannikon maisemissa. Risteilyaluksella kulkien pääsemme vierailemaan paikoissa, joihin tiet eivät kulje, ja pyöräilyreittien varrella tulevat tutuiksi Välimeren avarien rannikkomaisemien lisäksi pienet vuoristokylät, antiikin aikaiset rauniot ja tunnelmalliset rannikkokaupungit.

Hinta sisältää Merida RIDE DISC 500, Ghost Cross Square 6, Merida SPEEDER 500, tai CARRARO E-MTB KIFUKA (E-bike) -pyörien vuokran ja vakuutuksen. Pyöräilyosuuksilla mukana on huoltoauto, jonka kyydissä osuudet voi myös kulkea.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - BODRUM

Lennot Istanbulin kautta Bodrumiin, kuljetus lentokentältä satamaan, yöpyminen risteilyaluksella.

Majoitus
Gulet-risteilyalus

2. päivä - KALYMNOS - PSERIMOS

Risteilyaluksemme siirtyy Turkin länsirannikolta Kreikan puolelle, Kalymnosin saarelle. Aloitamme matkan pyöräilyosuuden nousemalla Kalymnosin satamasta saaren korkeimman solan yli Arginontan lahdelle saaren länsirannikolla. Palaamme satamaan rannikkoa pitkin. Lounaan jälkeen vielä vapaata aikaa Kalymnosin satamassa ennen siirtymistä Pserimosin saaren edustalle, jossa mahdollisuus uimiseen ennen illallista. Pyöräilyä n. 36km, nousua ja laskua n. 960m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Gulet-risteilyalus

3. päivä - KOS - KEFALOS

Jatkamme matkaa Kosin saarelle. Aloitamme pyöräilyn saaren pohjoiskärjestä, Kosin kaupungista kohti lounasta, halki saaren sisäosien kukkuloiden ja pienten kylien. Pysähdys Zian vuoristokylässä, josta avautuvat hienot maisemat naapurisaari Kalymnosille. Päivän pyöräilyosuus päättyy Kardamenan kylään, josta matka jatkuu risteillen Kosin rannikkoa pitkin Kefalosiin. Iltapäivän pääteeksi jälleen uintimahdollisuus. Pyöräilyä n. 37km, nousua ja laskua n. 790m. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Gulet-risteilyalus

4. päivä - NISIROS - SYMI

Matkaamme aamulla Nisirosin saarelle, jossa pyöräilemme tämän tulivuorisaaren sisäosiin ja vierailemme Nikian kylässä, josta on näköala alas tulivuoren kraatteriin, sekä Mandraken akropoliilla. Illaksi siirrymme Symin saarelle ja nautimme illallisen Symin kaupungissa, Dodekanesian saariston kauneimmassa luonnonsatamassa. Pyöräilyä n. 35,5km, nousua ja laskua n. 735m. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Gulet-risteilyalus

5. päivä - SYMI - DATCA

Tänään pyöräilemme Symin saarella ja vierailemme matkan varrella Panormitisin ortodoksiluostarissa. Iltapäivällä risteilemme Kreikasta Turkin puolelle ja vierailemme Datcan rannikkokylässä ennen illallista. Pyöräilyä n. 21km, nousua ja laskua n. 585m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä

6. päivä - KNIDOS - ORAK

Pyöräilypäivän ohjelmassa on hieno reitti pitkin Datcan niemimaan etelärannikkoa, halki pienten kylien ja kauniiden rannikkomaisemien. Tutustumme antiikinaikaisiin Knidosin raunioihin ennen kuin jatkamme risteilyaluksella pohjoiseen, Turkille kuuluvan Orakin saaren rannikolle. Pyöräilyä n. 26,5km, nousua ja laskua n. 440m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Gulet-risteilyalus

7. päivä - CÖKERTME - BODRUM

Viimeisen pyöräilypäivämme ohjelmassa on haastavampi reitti Ciftlikin lahdelta Cökemen lahdelle. Pysähdymme matkan varrella tutustumaan paikalliseen käsityöperinteeseen. Pyöräilyn päätteeksi lounas ja mahdollisuus uimiseen. Siirtyminen Bodrumiin, jossa vielä vapaata aikaa ennen yhteistä jäähyväisillallista. Pyöräilyä n. 49km, nousua ja laskua n. 1040m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Gulet-risteilyalus

8. päivä - BODRUM - HELSINKI

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja lennot Istanbulin kautta kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-16 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot
 • Merida RIDE DISC 500 -pyörän vuokra ja vakuutus.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Bodrumiin Turkish Airlinesin reittilennoilla Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Turkkiin etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Kreikka kuuluu Euroopan Unioniin sekä euro- ja Schengen-alueisiin.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi ja http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/matkailijan_terveys/

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapaukset ja kotiuttamisen tarvittaessa. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki ja Kreikan kreikka. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Kreikan valuuttana toimii euro. Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Ilmasto Kreikassa ja Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Turkin sisämaassa vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa ja Kreikassa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin tulisi varata n. 5e/pvä.  Ruokailuihin voi varata n. 10-20e/pvä.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Jalat (pyöräilykengät, myös lenkkareilla pärjää) 

Ylävartalo  

Kädet

Päiväreppu

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: Tierra Back Up

Pää