Adobestock 16812999

Räätälöity matka - Turkmenistanin Kiertomatka

Kiertomatka ylväiden paimentolaisten ja uljaiden hevosten Turkmenistanissa

Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Etsitkö kenties erilaista matkakohdetta? Keski-Aasian Turkmenistan on juuri sellainen. Öljy- ja kaasuvaroistaan ja edesmenneen presidenttinsä kultaisina välkehtivistä monumenteista ehkä parhaiten tunnetulla maalla on takanaan tuhansien vuosien rikas historia mm. persialaisten ja mongolien ja myöhemmin myös Venäjän vallan alla. Tällä kiertomatkalla tutustumme sekä harvoin vieraillun maan hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin että kaupunkien uudempiin nähtävyyksiin. Matkaamme myös halki Karakumin aavikon karunkauniiden maisemien leiriytymään ”Helvetin portin” huikealla kaasukraatterilla. Pakkaa Ruhnama-eepos matkalaukkuun ja lähde mukaan, sillä tällaista et koe muualla.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI – ASHGABAT

Saapuminen Ašgabatiin, kuljetus lentokentältä hotellille.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Hotel Grand Turkmen tai Vastaava

2. päivä - ASHGABAT

Tänään teemme opastetun kaupunkikierroksen Ašgabatin nähtävyyksillä, mukaan lukien Ertogrul Gazin moskeija, maan isänäkin tunnetun Saparmurat Nijazovin moskeijamausoleumi, Turkmenistanin kansallismuseo sekä maan neutraaliutta juhlistava riemukaari. Vierailemme myös pääkaupungin ulkopuolella sijaitsevilla Nisan raunioilla, jotka ovat UNESCO:n maailmanperintökohde. (A)

Majoitus
Hotel Grand Turkmen tai Vastaava

3. päivä - ASHGABAT – MARY - ASHGABAT

Aamiaisen jälkeen on vuorossa kuljetus lentokentälle ja lyhyt, 40 minuutin lento Asgabatista itään, Karakumin aavikon keskellä, Murgap-joen varrella sijaitsevaan Maryn keidaskaupunkiin. Sieltä käsin teemme retken toiselle Turkmenistanin maailmanperintökohteelle, Mervin muinaiskaupungin raunioille. vierailemme myös kaupungin historiallisessa museossa ennen paluuta iltalennolla Asgabatiin. (A)

Majoitus
Hotel Grand Turkmen tai Vastaava

4. päivä - Ashgabat - Turkmenbashi

Aamulento Turkmenbashiin. Koko päivä vapaa-aikaa Kaspian merellä. (A)

Majoitus
Hotelli

5. päivä - Yangikala - Turkmenbashi - Ashgabat

Lähtö aamulla retkelle Yangikalan kanjoniin. Pikniklounas paikan päällä. Paluu Turkmenbashiin. Iltalento Ashgabatiin. (A,L)

Majoitus
Hotel Grand Turkmen tai Vastaava

6. päivä - Ashgabat - Darwaza - Ashgabat

Kaupunkikierros, jossa nähtävyyksinä Anaun moskeijan rauniot, Ahalteken hevostallit sekä Mattomuseo ja basaari. Kuljetus Darwazaan Karakumin aavikolle ja vierailu Erbentissa. Barbecue päivällinen. Saapuminen Dashoguziin. (A,I)

Majoitus
Hotel Dashoguz tai vastaava

7. päivä - DARWAZA – DASHOGUZ –ASHGABAT

Aamupäivällä n. 300km ajomatka aavikon halki pohjoiseen, Uzbekistanin rajan pinnassa, Amudarja-joen varrella sijaitsevaan Daşoguzin kaupunkiin, josta käsin vierailemme läheisellä Kunya-Urgenchin historiallisella maailmanperintökohteella. Daşoguzista lennämme illalla takaisin Ashgabatiin, jossa ehdimme vielä hotellille lepäämään ennen yöllä lähteviä paluulentoja kohti kotimaata.

Majoitus
Hotel Grand Turkmen tai Vastaava

8. päivä - Paluu

Kuljetus hotellista lentokentälle. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Turkmenistaniin. Matkapaketin kauttamme hankkivat saavat myös viisumin kauttamme. Turkmenistanin viisumi maksaa tällä hetkellä 87 USD ja maahantulovero on 12 USD. Nämä viranomaismaksut maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk saapumisajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää aina mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote. 

Turkmenistanin rahayksikkö on manat (TMT). Sitä ei voi vaihtaa Suomessa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, joilla maksetaan kaikki viranomaismaksut ja muut kulut. Euroja ei kannata ottaa mukaan matkalle, sillä niitä on vaikea vaihtaa ja vaihtokurssi on huono. Luottokortti on matkalla hyödytön.

Matkan hintaan sisältyvät kaikki ateriat Turkmenistanissa. Varaa matkalle US-dollareita käteisenä käyttörahaksi ruokajuomia, matkamuistoja ja tippikuluja varten. Muista myös viisumi- ja maahantulomaksut.

Turkmenistanin virallinen kieli on turkmeeni, melko yleisessä käytössä on myös venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta. Venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Turkmenistanin ilmasto on mantereinen ja kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat viileitä ja lyhyitä, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhasta aikaa matkustaa Turkmenistaniin.