Ugandan gorillat ja simpanssit

Räätälöity matka - Ugandan gorillat ja simpanssit

Varmasti ikimuistoinen kokemus viidakossa tutustuen vain metrien päästä gorilloihin ja simpansseihin

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
9
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähde kanssamme luontomatkalle Ugandaan jäljittämään vuorigorilloja ja simpansseja sekä kokemaan Afrikkaa parhaimmillaan. Gorillasafarin lisäksi ohjelmaan kuuluvat safarit Kuningatar Elisabetin kansallispuistossa, simpanssien jäljitystä Kibalen kansallispuistossa, lähituntumaa paikalliseen elämään, sekä rentoutumista vehreän Mutanda-järven rannalla. Paluumatka sujuu naapurimaa Ruandan kautta. Gorillalauman kohtaaminen on yksi maailman hienoimmista luontoelämyksistä. Simpanssien ja gorillojen jäljitys tapahtuu jalan ja saattaa vaatia usean tunnin liikkumista hankalassa maastossa.

HUOM: Gorillojen ja simpanssien jäljitys on luvanvaraista. Jäljitysluvat, arvoltaan yht. 750 USD/hlö, varataan erikseen matkavarauksen yhteydessä ja lunastetaan ennen matkaa. Etenkin gorillalupia on tarjolla hyvin rajattu määrä, ja ne myydään loppuun useita kuukausia etukäteen, joten teethän varauksesi matkalle hyvissä ajoin. Matkalle on mahdollista lähteä myös ilman gorillojen ja/tai simpanssien jäljitystä.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ENTEBBE

Saapuminen Ugandaan ja kuljetus majoituspaikkaan. Loppupäivä vapaata ohjelmaa Victoria-järven rannalla sijaitsevassa rauhallisessa Entebbessä, jossa voi esimerkiksi vierailla paikallisessa eläintarhassa tai kasvitieteellisessä puutarhassa.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
ViaVia Guesthouse tai vastaava

2. päivä - ENTEBBE - KIBALEN METSÄ

Aamulla suuntaamme kohti Kibalen kansallispuistoa Länsi-Ugandassa. Matkalla pysähdymme Fort Portalin kaupungissa ja ihailemme alueen tyypillistä ylänkömaisemaa. Kibalen sademetsään saapuessamme meitä odottaa uusi maailma. Simpanssien lisäksi aluella asuu 12 eri lajia kädellisiä. Kibale on tunnettu myös linnuistaan, joita on tavattu alueella yli 320 lajia. (A)

Majoitus
Kibale Forest Camp tai vastaava

3. päivä - KIBALE, SIMPASSIEN JÄLJITYSTÄ

Tänä aamuna jäljitämme lähisukulaisiamme simpansseja Kibalen metsän kansallispuiston uumenissa. Vaikka emme voi taata jäljityksen onnistumista, tukee tilastoja maailman tihein kädellispopulaatio. Iltapäivällä teemme kävelyretken läheiselle Bigodin kosteikkoalueelle, jossa voi myös nähdä useita apinalajeja sekä lintuja. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki, Simpanssien jäljitys
Majoitus
Kibale Forest Camp tai vastaava

4. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Ajamme noin 3,5 tunnin matkan Ruwenzori-vuorten kupeessa sijaitsevaan Kuningatar Elisabethin kansallispuistoon, joka on Ugandan suosituin safarikohde. Puiston alueella on runsaasti itä-Afrikan savanneille tyypillisiä villieläimiä kuten antilooppeja, pahkasikoja, norsuja, puhveleita, hyeenoja ja leijonia. Puistossa on tavattu yli 500 lintulajia. Teemme iltapäivän päätteeksi safariajelun puiston alueella. (A)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Bush Lodge tai vastaava

5. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO

Lähdemme aikaisin aamulla safariajelulle ja palaamme syömään myöhäistä aamiaista. Lounaan jälkeen teemme veneretken Kazingan kanavan alueelle. Kahta Suuren hautavajoaman järveä, George- ja Albert-järviä yhdistävän kanavan varrella voi nähdä lähietäisyydeltä norsujen ja virtahepojen lisäksi puhveleita, krokotiileja sekä tietysti lukuisia lintulajeja. (A)

Aktiviteetit
Safariajelu, Veneajelu
Majoitus
Bush Lodge tai vastaava

6. päivä - KUNINGATAR ELISABETIN KANSALLISPUISTO - MUTANDA-JÄRVI

Ajamme Kisoroon, maan lounaisosiin lähelle Ruandan ja Kongon rajaa. Noin 8 tunnin ajomatka taittuu upeissa maisemissa Virungan vuoristoon. Pysähdymme matkalla lounaalla. Majoitumme Mutanda-järven maisemiin, josta avautuvat näkymät rajalla sijaitseville tulivuorille. (A)

Majoitus
Mutanda Lake Resort tai vastaava

7. päivä - GORILLAN JÄLJITYSTÄ, BWINDIN METSÄ

Tämä on matkamme kohokohta ja samalla suurin päivä. Gorillojen jäljitys kestää yleensä useita tunteja ja pisimmillään metsässä vietetään koko päivä. Mahdollisuudet metsän lempeiden jättiläisten löytämiseen ovat erittäin hyvät. Bwindin metsän kansallispuiston alueella asuu myös simpansseja, useita muita kädellisiä sekä yli 100 muuta nisäkäslajia, perhosia ja lintuja unohtamatta. Maasto on vaikeakulkuista viidakkoa, mikä tekee gorillalauman löytämisen entistäkin palkitsevammaksi. Saavuttuamme lauman luokse asetumme rauhallisesti paikoillemme tutkailemaan. Saamme viettää gorillojen luona enimmillään tunnin, jonka aikana nuoremmat yksilöt saattavat helposti tehdä lähempää tuttavuutta vierailijoihin. Vuorigorillan kohtaamista pidetään yhtenä koko planeettamme upeimmista ja ainutlaatuisimmista elämyksistä. (A)

Aktiviteetit
Gorillojen jäljitys
Majoitus
Mutanda Lake Resort tai vastaava

8. päivä - MUTANDA-JÄRVI - KIGALI

Aamulla jätämme Mutanda-järven maisemat taaksemme, ja ohjelmassa on noin 4 tunnin automatka kohti Ruandaa ja Kigalin lentokenttää. Ylitämme rajan Ruandan puolelle Cyahafissa ja jatkamme Kigalin kansainväliselle lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalla Itä-Afrikan yhteisviisumin. Viisumin hinta on 100 USD ja sen saa haettua helposti internetin kautta ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, jota suositellaan Ugandaan matkustaessa. Keltakuumerokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Ugandaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Jäljityslupien hankintaa varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Ugandassa käytetään virallisina kielinä englantia ja swahilia. Lisäksi maassa puhutaan useita paikallisia kieliä joista puhutuin on bantukieli luganda. Englantia osataan yleisesti.

Ugandan valuutta on Ugandan shillinki (UGX). Muun Itä-Afrikan tapaan Yhdysvaltojen dollari on matkailupalveluissa käytettävä valuutta. Paikallista valuuttaa voit vaihtaa kaupungeissa ja hotelleissa.

Uganda sijaitsee Itä-Afrikassa päiväntasaajalla, jonka vuoksi siellä vallitsee trooppinen ilmasto. Ugandan ilmasto vaihtelee kostean kuumasta ylängön kuivan ja lauhkean kautta Ruwenzori-vuorten ylärinteiden kylmään vuoristoilmastoon. Suurin osa Ugandasta on ylänköä, joten ilmasto on hieman suurempia naapurimaita viileämpi. Lämpötilavaihtelut suurimmassa osassa Ugandaa ovat melko pieniä, jonka vuoksi varsinaista kesää ja talvea ei ole, mutta kaudet voidaan jakaa lyhyiden ja pitkien sateiden sekä kuivan kauden mukaan. Pitkät sateet kestävät yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja lyhyet sateet muutamasta viikosta kuukauteen marraskuusta joulukuuhun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Ugandassa. Ravintolalaskun yhteydessä voi jättää noin 10% palvelumaksun ellei sitä ole erikseen mainittu hintaan sisältyväksi. Paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin voit varata matkaa varten noin 100€.