Valko vena ja ja ukraine  kiertomatka
Kiev14
Kiev40
Kiev20
Cherno34
Cherno66
Cherno40
Slider thumb kiev14
Slider thumb kiev40
Slider thumb kiev20
Slider thumb cherno34
Slider thumb cherno66
Slider thumb cherno40

Ukrainan ihmeet -kiertomatka

Ukrainan Kiova, Tshernobyl, Lviv ja Odessa samalla matkalla

Kulttuuri
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähellä, mutta niin kaukana - pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin maa Ukraina on jäänyt suomalaisille valitettavan tuntemattomaksi. Neuvostoliiton vilja-aittana ja lomaparatiisina aikoinaan tunnetun Ukrainan pitkä, kiehtova historia, Kiovan kauniit katedraalit, Keskiaikainen ja keskieurooppalainen Lviv, sekä Mustanmeren rannikkokaupunki Odessa tekevät vaikutuksen kokeneempaankin matkailijaan. Ukraina on myös hintatasoltaan Euroopan edullisimpia matkakohteita. 

Matkalla nähdään kolme mielenkiintoista kaupunkia nähtävyyksineen. Matkalaisilla on mahdollisuus tutustua halutessaan myös astetta eksoottisempaan vierailukohteeseen: halukkaat pääsevät Kiovasta päiväretkelle Tšernobylin alueelle, joka on ollut asumattomana vuonna 1986 sattuneesta ydinvoimalaonnettomuudesta asti. 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - KIOVA

Lento Suomesta Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan. Kuljetus lentokentältä kaupunkiin ja opastettu kaupunkikierros Kiovan nähtävyyksillä. Yöpyminen Kiovassa.

Majoitus
Hotel Alfavito tai vastaava

2. päivä - KIOVA / TSHERNOBYL

Aamiaisen jälkeen halukkaille mahdollisuus lähteä tutustumaan Tšernobylin alueeseen. Tutustumme päiväretkellä maailman suurimman ydinonnettomuuden syihin ja seurauksiin, nähdään ydinvoimalan ympäristö ja uusi sarkofagi, sekä Pripjatin aavekaupunki. Ennen evakuointia Tšernobylin lähellä sijaitsevassa Prypjatissa asui 49 400 ihmistä. Enemmistö oli Tšernobylin ydinvoimalan työntekijöiden perheitä. Katastrofin jälkeen koko kaupunki ja muut asuinalueet 30 kilometrin vyöhykkeellä hylättiin ikuiseksi ajaksi. Tyhjät kerrostalot ja hiljainen huvipuisto toimivat esimerkkinä siitä, kuinka vaarallinen rauhanomainen ydinvoima voi olla. Tshernobylin retki sisältää lounaan. Halutessaan päivän voi viettää myös Kiovan nähtävyyksiin omatoimisesti tutustuen. (A, Tshernobylin retkellä L)

Majoitus
Hotel Alfavito tai vastaava

3. päivä - KIOVA - LVIV

Aamiaisen jälkeen retki Kiovan Petsherskin Lavran luolaluostariin, joka on UNESCOn maailmanperintökohde, sekä Pirogovon (Pyrohiv) kansantieteelliseen ulkoilmamuseoon. Illalla kuljetus rautatieasemalle ja jatkamme matkaa junalla Lviviin, jossa yövymme. (A)

Majoitus
Reikartz Medieval Hotel tai vastaava

4. päivä - LVIV

Koko päivä opastettua tutustumista Lvivin historialliseen vanhaankaupunkiin, joka on UNESCOn maailmanperintökohde ja tunnettu mm. renesanssiaikaisista kirkoistaan. Kaupunkikierros aamupäivällä bussilla ja iltapäivällä jalan. Illan päätteeksi nousemme kohti Mustanmeren rannikkoa ja Odessaa matkaavaan yöjunaan. (A)

Majoitus
juna

5. päivä - ODESSA

Saavumme aamulla Mustanmeren rannalle Odessaan. Teemme aamiaisen jälkeen opastetun kaupunkikierroksen kaupungin nähtävyyksillä. Iltapäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Victory Star Hotel tai vastaava

6. päivä - Odessa

Aamupäivällä tutustumme Odessan kuuluisiin katakombeihin. Iltapäivä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Victory Star Hotel tai vastaava

7. päivä - Odessa - Helsinki

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan. (A)

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Huom: Lviv-Odessa -yöjunassa majoitus on 4 hengen makuuhyteissä. 1 tai 2 hengen vaihtoehtoja ei ole saatavilla.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme matkalle Ukraine International Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tshernobylin retki ei ole mahdollinen alle 18-vuotiaille eikä raskaana oleville. Retkelle tarvitaan pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet, nilkat peittävät sukat, umpikengät sekä päähine.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ukrainaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Tshernobylin retken ja junalippujen varauksia varten tarvitsemme kopion tai kuvan passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Ukrainan virallinen kieli on ukraina, myös venäjää puhutaan laajalti. Molempia kieliä kirjoitetaan kyriilisillä aakkosilla. Englantia osataan vähemmän, hotelleissa ja matkailunähtävyyksillä sitä kuitenkin osataan. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa.

Ukrainan rahayksikkö on hryvna (UAH, lausutaan "grivna"). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Hintataso on suomalaisittain huomattavan edullinen.

Ukrainan ilmasto on mantereinen: Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kylmiä ja yleensä myös lumisia.