Valko vena ja ja ukraine  kiertomatka
Kiev14
Kiev40
Kiev20
Cherno34
Cherno66
Cherno40
Slider thumb kiev14
Slider thumb kiev40
Slider thumb kiev20
Slider thumb cherno34
Slider thumb cherno66
Slider thumb cherno40

Valko-Venäjä ja Ukraina -kiertomatka

Valko-Venäjän Minsk sekä Ukrainan Kiova, Tshernobyl ja Odessa samalla matkalla

Kulttuuri
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Lähellä, mutta niin kaukana - Neuvostoajan ulkoilmamuseoksikin leikkisästi kutsuttu Valko-Venäjä sekä pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin maa Ukraina ovat jääneet suomalaisille valitettavan tuntemattomiksi. Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk neuvostotyylisine arkkitehtuureineen, Neuvostoliiton vilja-aittana ja lomaparatiisina aikoinaan tunnetun Ukrainan pitkä, kiehtova historia, Kiovan kauniit katedraalit ja Mustanmeren rannikkokaupunki Odessa tekevät vaikutuksen kokeneempaankin matkailijaan. Ukraina ja Valko-Venäjä ovat myös hintatasoltaan Euroopan edullisimpia matkakohteita. 

Matkalla nähdään kolme mielenkiintoista kaupunkia nähtävyyksineen. Matkalaisilla on mahdollisuus tutustua halutessaan myös astetta eksoottisempaan vierailukohteeseen: halukkaat pääsevät Kiovasta päiväretkelle Tšernobylin alueelle, joka on ollut asumattomana vuonna 1986 sattuneesta ydinvoimalaonnettomuudesta asti. 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - MINSK

Lennot Suomesta Valko-Venäjälle, saapuminen Minskiin. Kuljetus ja kirjautuminen hotelliin.

Majoitus
Hotel Minsk tai vastaava

2. päivä - Minsk

Aamiaisen jälkeen puolen päivän kaupunkikierros Minskissä. Iltapäivä vapaata aikaa retkiä tai ostosten tekoa varten. (A)

Majoitus
Hotel Minsk tai vastaava

3. päivä - MINSK - KIOVA

Kuljetus lentokentälle ja lyhyt lento Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan. Kiovassa opastettu kaupunkikierros sekä vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen. (A)

Majoitus
Hotel Alfavita tai vastaava

4. päivä - KIOVA / TSHERNOBYL

Aamiaisen jälkeen halukkaille mahdollisuus lähteä tutustumaan Tšernobylin alueeseen. Tutustumme päiväretkellä maailman suurimman ydinonnettomuuden syihin ja seurauksiin, nähdään ydinvoimalan ympäristö ja uusi sarkofagi, sekä Pripjatin aavekaupunki. Ennen evakuointia Tšernobylin lähellä sijaitsevassa Prypjatissa asui 49 400 ihmistä. Enemmistö oli Tšernobylin ydinvoimalan työntekijöiden perheitä. Katastrofin jälkeen koko kaupunki ja muut asuinalueet 30 kilometrin vyöhykkeellä hylättiin ikuiseksi ajaksi. Tyhjät kerrostalot ja hiljainen huvipuisto toimivat esimerkkinä siitä, kuinka vaarallinen rauhanomainen ydinvoima voi olla. Tshernobylin retki sisältää lounaan. Halutessaan päivän voi viettää myös Kiovan nähtävyyksiin omatoimisesti tutustuen. (A)

Majoitus
Hotel Alfavita tai vastaava

5. päivä - Kiova –

Aamiaisen jälkeen retki Kiovan Petsherskin Lavran luolaluostariin, joka on UNESCOn maailmanperintökohde, sekä Pirogovon (Pyrohiv) kansantieteelliseen ulkoilmamuseoon. Illalla kuljetus rautatieasemalle ja jatkamme yön yli matkaa junassa Odessaan. (A)

Majoitus
yöjuna

6. päivä - Odessa

Saavumme aamulla Mustanmeren rannalle Odessaan. Teemme opastetun kaupunkikierroksen kaupungin nähtävyyksillä sekä tutustumme Odessan katakombeihin. Ilta vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Continental Hotel tai vastaava

7. päivä - Odessa - Helsinki

Aikainen herätys, kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan. 

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Huom: Kiova-Odessa -yöjunassa majoitus on 4 hengen makuuhyteissä. 1 tai 2 hengen vaihtoehtoja ei ole saatavilla.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme matkalle Ukraine International Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tshernobylin retki ei ole mahdollinen alle 18-vuotiaille eikä raskaana oleville. Retkelle tarvitaan pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet, nilkat peittävät sukat, umpikengät sekä päähine.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ukrainaan. Myöskään Valko-Venäjälle ei enää tarvita viisumia, mikäli saapuu maahan ja poistuu lentämällä. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Vakuutustodistus tai -kortti on oltava mukana matkalla - sitä kysytään Valko-Venäjälle saavuttaessa. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Tshernobylin retken ja junalippujen varauksia varten tarvitsemme kopion tai kuvan passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Ukrainan virallinen kieli on ukraina ja Valko-Venäjän venäjä ja valko-venäjä. Kaikkia kolmea kieltä kirjoitetaan kyriilisillä aakkosilla. Venäjää puhutaan laajalti, englantia vähemmän. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa.

Ukrainan rahayksikkö on hryvna (UAH, lausutaan "grivna"), ja Valko-Venäjän rupla (BYR). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Hintataso on suomalaisittain huomattavan edullinen.

Ukrainan ja Valko-Venäjän ilmasto on mantereinen: Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kylmiä ja yleensä myös lumisia.