Adobestock 90406813

Uzbekistanin kiertomatka - Silkkitien keitaat

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa. Historiallisia nähtävyyksiä, aaltoilevia aavikoita, elämää viliseviä basaareja ja loistokkaita moskeijoita.

Reilun viikon kiertomatka pitää sisällään Uzbekistanin parhaat nähtävyydet: Buharan, Hivan ja Samarkandin vanhat kauppakaupungit ja maailmanperintökohteet, Timur Lenkin kotikaupunki Shahrisabz, sekä moderni Taškent tulevat matkalla tutuiksi. Matkaamme myös halki Kizilkumin aavikon ja näemme Keski-Aasian suuret joet Amudarjan ja Syrdarjan.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI – TASHKENT

Lennot Suomesta Istanbulin kautta Keski-Aasiaan, Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin. 

2. päivä - TASHKENT

Saapuminen Taškentiin aamuyön puolella, kuljetus lentokentältä hotelliin yöpymään. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Tashkentissa: tutustumme kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, moskeijoihin, monumentteihin ja toreihin.  (A)

Aktiviteetit
Tashkentin kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

3. päivä - URGENCH – HIVA

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja jatkolento Taškentista Uzbekistanin länsiosaan, Urgenchin kaupunkiin. Sieltä puolen tunnin ajomatka Hivan kaupunkiin. Hiva on vanha keidaskaupunki Karakumin aavikon laidalla, joka oli aikoinaan tärkeä etappi Silkkitien varrella. Tutustumme Unescon maailmanperintölistalla olevaan linnoituskaupunkiin, sen vanhoihin palatseihin, moskeijoihin ja madrassoihin eli koraanikouluihin. Yöpyminen Hivassa. (A) 

Aktiviteetit
Hivan kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

4. päivä - HIVA – BUHARA

Tänään on vuorossa pitkä, n. 7 tunnin ajomatka Kizilkumin aavikon halki Buharaan. Pysähdymme matkalla Turkmenistanin rajan tuntumassa, Keski-Aasian pisimmän joen, Amudarjan varrella. Joki virtaa Pamir-vuoristosta Uzbekistanin ja Turkmenistanin halki Araljärveen, mutta sen veden runsas käyttö keinokasteluun on johtanut järven kuivumiseen. Yöpyminen Buharassa. (A) 

Majoitus
Hotelli

5. päivä - BUHARA

Vietämme päivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja koraanikouluissa, sekä mm. Ismail Samanin mausoleumissa. (A) 

Aktiviteetit
Buharan kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

6. päivä - SHAHRISABZ - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin ajomatka Buharasta pienehköön Shahrisabzin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten kuuluisan 1300-luvun hallitsijan, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin kotikaupunkina, jonne hänet on myös haudattu. Tutustumme kaupungin historiallisiin kohteisiin ennen n. 2 tunnin ajomatkaa toiseen Keski-Aasian kuuluisimmista historiallisista kaupungeista, Samarkandiin.  Vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä vanhankaupungin hienoissa vanhoissa madrassoissa. (A) 

Aktiviteetit
Samarkandin kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

7. päivä - SAMARKAND

Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin kohteisiin tutustumista. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tšingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Nykyisin kaupungin keskiaikaiset osat ovat historiallinen maailmanperintökohde. Vierailemme Samarkandissa myös Siyobin basaarissa. (A) 

Aktiviteetit
Samarkandin kaupunkikierros
Majoitus
Hotelli

8. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

 Aamiaisen jälkeen n. 5 tunnin ajomatka takaisin Taškentiin. Matkalla pysähdymme toisen Aral-järveen laskevan suuren joen, Syrdarjan varrella. Majoittuminen Tashkentissa, illan päätteeksi kuljetus hotellilta lentokentälle. (A)

Majoitus
Hotelli

9. päivä - TASHKENT - HELSINKI

Lennot Istanbulin kautta kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Uzbekistaniin tarvitaan etukäteen hankittava viisumi. Hankimme ryhmälle kutsuviisumit hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumimaksu n. 40USD maksetaan maahan saavuttaessa, tilatut viisumit odottavat ryhmää lentokentällä.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen ajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. Uzbekistaniin saavuttaessa täytetään tulliselvityslomake, jonka omaa kappaletta on säilytettävä koko maassa olon ajan. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää aina mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Uzbekistanin rahayksikkö on som (UZS). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on alueella harvinaista.

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset. Varaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 30€/vrk. Muista myös viisumikulut.

Uzbekistanin virallinen kieli on uzbekki. Myös venäjä on yleisessä käytössä. Englantia ei alueella juuri puhuta. Venäjän kielen taidoista on suurta apua. Matkanjohtaja ja paikallisopas avustavat mielellään tarvittaessa.

Uzbekistanin ilmasto on mantereinen ja kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat viileitä, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parhaita aikoja matkustaa Keski-Aasiaan.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Jaa tämä matka