Trans siperian kulttuurimatka
Sam 0793
Sam 0826
Img 0071
Sam 0734
Sam 0715
Sam 0800
Vladivostock2
Slider thumb sam 0793
Slider thumb sam 0826
Slider thumb img 0071
Slider thumb sam 0734
Slider thumb sam 0715
Slider thumb sam 0800
Slider thumb vladivostock2

Trans-Siperian junamatka, Venäjä

Legendaarinen Siperian junamatka Helsingistä Vladivostokiin

Kulttuuri
14
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Todellinen klassikko. Maailman pisin junarata vie 10 000 kilometrin matkan Helsingin rautatieasemalta Moskovan ja Baikaljärven kautta Tyynen valtameren rannalle legendaariseen Vladivostokiin.

Koe Siperian radan aito tunnelma, maailman suurimman valtion vaihtuvat maisemat ja kaunis maaseutu, heittäydy hitaan matkustamisen aateliin viikon kestävällä junamatkalla, joka on inspiroinut lukuisia tarinoita kirjallisuudesta ja runoista elokuviin. Moskovan arkkitehtuuri ja taideaarteet, Baikalin kirkkaat vedet, ravintolavaunun tunnelma tai Vladivostokin satama eivät jätä kylmäksi kokenuttakaan matkailijaa.

Juhlavuositarjous vuoden 2019 lähdölle. Normaali hinta 2890€.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - MOSKOVA

Yöjuna Venäjän pääkaupunkiin lähtee Helsingistä alkuillasta.

Majoitus
Juna

2. päivä - MOSKOVA

Saavumme aamulla Moskovaan. Tutustumme kaupunkikierroksella Moskovan vanhaan keskustaan, ihailemme Kremlin alueen kirkkoja ja nautimme perinteisen Venäläisen lounaan ennen majoittumista. (L)

Majoitus
Hotelli

3. päivä - MOSKOVA

Aamulla vapaata aikaa Moskovassa. Kokoonnumme aamupäivällä hotellille, josta siirrymme takaisin rautatieasemalle aloittaaksemme junamatkan kohti Siperiaa. (A)

Majoitus
Juna

4. päivä - Junassa

Matkapäivät 4-6 vietetään junassa, joka kulkee läpi suuren Venäjän pysähtyen matkalla mm. Nizhni Novgorodissa, Jekaterinburgissa, Omskissa ja Krasnojarskissa. Asemilla on mahdollista jaloitella, ravintolavaunussa tarjoillaan ruokaa ja juomaa, ohikiitävät maisemat ja pienet maaseudun kylät aukeavat makuuhytin ikkunasta.

Majoitus
Juna

5. päivä - Junassa

Junamatka halki Venäjän jatkuu.

Majoitus
Juna

6. päivä - Junassa

Junamatka halki Venäjän jatkuu.

Majoitus
Juna

7. päivä - IRKUTSK - LISTVIJANKA

Saavumme aamulla Irkutskiin, yhteen Siperian merkittävimmistä kaupungeista. Teemme kaupunkikierroksen Irkutskissa tutustuen kaupungin nähtävyyksiin ja historialliseen museoon. Iltapäivällä aloitamme ajomatkan kohti Baikal-järveä ja Listvijankan kylää. Matkalla pysähdymme Angara-joen varrella sijaitsevassa ulkoilmamuseossa. Majoittuminen Listvijankassa. (L)

Majoitus
Hotelli

8. päivä - BAIKALIN RANTARATA

Tänään on vuorossa retki Baikalin historialliselle rantaradalle, joka kulkee Baikal-järven etelärantaa pitkin Baikalin kylästä Kultukiin. Siirrymme Listvijankasta joen yli Baikaliin, josta käsin teemme retken 1900-luvun alussa valmistuneella radalla, joka toimi 1950-luvulle asti osana Trans-Siperian rataa. (A,L)

Majoitus
Hotelli

9. päivä - LISTVIJANKA & BAIKAL-JÄRVI

Aamiaisen jälkeen jatkamme Listvijankaan ja Baikal-järveen tutustumista. Vierailemme Baikal-museossa, Listvijankan kylän ortodoksisessa kirkossa ja paikallisella torilla. Iltapäivällä ihailemme Baikaljärven maisemia näköalapaikalta käsin ja teemme tunnin mittaisen veneretken järvellä ennen paluuta Irkutskiin, jossa nautimme illallisen ennen siirtymistä rautatieasemalle. Juna kohti Vladivostokia lähtee illalla. (A,L,I)

Majoitus
Juna

10. päivä - Junassa

Junamatka halki Venäjän jatkuu.

Majoitus
Juna

11. päivä - Junassa

Jatkamme junamatkaa Itä-Siperian halki pitkin Trans-Siperian rataa, joka kulkee mm. Ulan-Uden, Tshitan ja Habarovskin kautta päättyen Tyynenmeren rannalle Vladivostokiin.

Majoitus
Juna

12. päivä - VLADIVOSTOK

Pitkä junamatka päättyy Tyynenmeren rannalle. Saapuminen Siperian radan päätepysäkille Vladivostokiin myöhään illalla tai aikaisin seuraavana aamuna (riippuen juna-aikataulusta). Kuljetus rautatieasemalta hotelliin.

Majoitus
Hotelli / Juna

13. päivä - VLADIVOSTOK

Tänään teemme kaupunkikierroksen Vladivostokissa tutustuen tähän legendaariseen satamakaupunkiin. Vierailemme mm. kaupungin historiallisessa linnakkeessa sekä meriakvaariossa. (A,L)

Majoitus
Hotelli

14. päivä - VLADIVOSTOK - HELSINKI

Lentokenttäkuljetus ja paluulennot Moskovan kautta Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 8-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Paluulento kohteesta
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö​

Majoitus ja palvelut

Helsingistä Moskovaan kuljetaan venäläisellä Tolstoi-junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junassa on ravintolavaunu. Rajamuodollisuudet hoituvat helposti junassa.

Siperian rataa kuljetaan venäläisellä business-luokan junalla, 2.luokan 4 hengen makuuhyteissä. Junassa on hyvätasoinen ravintolavaunu sekä hyteissä puhtaat liinavaatteet ja kasvopyyhe, wc-tiloissa voi siistiytyä mutta suihkumahdollisuuksia ei virallisesti ole (joskus vaunuisännät/emännät antavat käyttää pesutilojaan pientä korvausta vastaan). Vaunuemäntä tarjoilee hytteihin kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa maksua vastaan. Junissa on sähköpistokkeet, joissa voi välttävästi ladata sähkölaitteita. Jokaisesta vaunusta saa kuumaa vettä, josta voi valmistaa omia eväitä tai juomia.

Huom: Juna-aikataulut Venäjällä julkaistaan ja junaliput tulevat myyntiin aikaisintaan 3-2kk ennen matka-ajankohtaa. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin aikataulusyistä. 

Tietoa maasta:

Venäjälle tarvitaan ennalta hankittava viisumi. Mandala Travel järjestää lähtijöiden viisumit tarvittaessa kootusti. Olemme matkustajiin yhteydessä viisumeista hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Venäjän viisumi maksaa noin 90€. Viisumi ei kuulu matkan hintaan. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan päättymisen jälkeen.

Lähetä matkan varattuasi meille kuva tai kopio matkalla käyttämäsi passin henkilötietosivusta matkaan liittyviä lupia varten. Kopion voi lähettää sähköisesti esim. jpg- tai pdf-tiedostona osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Myös hepatiitti A- ja B- rokotus voi olla Venäjällä tarpeellinen. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Venäjän virallinen kieli on venäjä, lisäksi maassa puhutaan monia vähemmistökieliä. Paikalliset oppaat puhuvat englantia, muuten englantia ei puhuta kovin yleisesti. Venäläiset arvostavat suuresti jo muutaman sanan venäjän kielen taitoa, josta on hyötyä etenkin junamatkan aikana kanssamatkustajien ottaessa kontaktia.

Venäjän rahayksikkö on rupla (RUB). Venäjän valuuttaa voi nostaa ennen matkaa kotimaasta tai suurista kaupungeista, maksukortit eivät juuri käy matkan aikana.

Junamatkalla ravintolavaunussa on melko länsimainen hintataso, laitureilla ruoka ja juomat ovat edullisempia. Varaa matkalle paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin yhteensä noin 30 euroa.

Ilmasto Siperiassa on mantereinen: talvet ovat pitkiä ja kylmiä, kesät taas ovat huomattavan lämpimiä, keskilämpötila on +25 C-astetta. Jo syyskuun aikana alkusyksystä eteläiseen Siperiaan saattaa levitä kylmää ilmaa ja tuoda lumimyrskyjä mukanaan. Tästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme ottamaan matkalle mukaan lämmintä vaatetta.