Mekong delta pyo ra ilymatka
Img 7291 2
Slider thumb img 7291 2

Mekong Delta -pyöräilymatka

Leppoisaa pyöräilyä eteläisen Vietnamin vehreissä trooppisissa maisemissa

Pyöräily
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Eteläisen Vietnamin pyöräilymatkalla tutustumme Vietnamin vilja-aittana tunnetun Mekongjoen trooppisen suistoalueen maisemiin, historiaan, luontoon ja paikalliseen elämään pyörän satulasta käsin.

Pyöräilemme leppoisasti tasamaalla rauhallisia teitä pitkin halki vietnamilaisen maaseudun, ohittaen kyliä, vanhoja temppeleitä, viljelyalueita, mahtavan Mekongjoen suiston haaroja ja kanavia. Tutustumme matkan varrella historiallisiin, muinaisten valtakuntien, siirtomaa-ajan ja Vietnamin sodan aikaisiin nähtävyyksiin, sekä teemme veneretkiä paikallisiin luontokohteisiin. Kontrasti Saigonin vilkkaan suurkaupungin ja vehreän Mekongin suistoalueen välillä on melkoinen.

TARJOUSHINTA MARRASKUUN LÄHDÖLLÄ

 

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT VIETNAMIIN

Lennot Suomesta yön yli Vietnamiin.

2. päivä - HO CHI MINH (SAIGON)

Saapuminen trooppiseen Etelä-Vietnamiin, Ho Chi Minhin kaupunkiin. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on Vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille. Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa ennen yhteistä illallista. (I)

Majoitus
Vien Dong hotel tai vastaava

3. päivä - MY THO - VINH LONG - CAN THO

Ensimmäinen pyöräilypäivä alkaa autokuljetuksella ulos Saigonin suurkaupungin vilkkaasta liikenteestä. Aloitamme pyöräilyn My Thosta, Mekongin suistoalueen pohjoisreunalta, ja pyöräilemme halki maaseudun kylien ja kanavien varsia pitkin. Nautimme lounaan Cai Be'ssa ja jatkamme pyöräilyä Vinh Longiin saakka, josta autokuljetus majoituspaikkaamme Can Thon kaupungissa. Pyöräilyä yht. n. 40km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
West Hotel tai vastaava

4. päivä - CAN THO - SOC TRANG

Aamulla teemme veneretken läheisille kelluville markkinoille. Päivän pyöräilyosuus vie meidät kaakkoon kohti Etelä-Kiinanmeren rannikkoa ja alueen Khmer-valtakunnan aikaista keskusta Soc Trangia. Matkalla näemme mm. khmer-tyylisiä temppeleitä. Majoitumme Soc Trangissa. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
QUE HUONG HOTEL tai vastaava

5. päivä - SOC TRANG - SA DEC

Kolmantena pyöräilypäivänä palaamme kohti pohjoista, ensin bussilla ja lautalla, sitten pyöräillen Mekongin pääuoman varrella sijaitsevaan Sa Deciin, jossa majoitumme. Retkilounas matkan varrella. Sa Deciin saavuttuamme teemme vielä pyörillä kierroksen katsellen kaupungin nähtävyyksiä. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
BONG HONG HOTEL tai vastaava

6. päivä - SA DEC - CAO LANH

Jatkamme pyöräilyä Sa Decista pohjoiseen. Tutustuttuamme kukkien ja yrttien viljelystä tunnetun Sa Decin kukkakylään ylitämme Mekongjoen lautalla. Pysähdymme tutustumaan venekyydillä teepuumetsään ja vanhaan Vietkongin sotilastukikohtaan Xeo Quytissa, ennen kuin jatkamme pyöräilyä kohti seuraavaa majoituspaikkaamme Cao Lanhia, jonne Vietnamin kansallissankari Ho Chi Minhin isä on haudattu. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
Sao Mai Hotel tai vastaava

7. päivä - GAO GIONG - SAIGON

Viimeinen pyöräilypäivä. Pyöräilemme Cao Lanhista pohjoiseen, veden vallassa olevien riisiviljelmien ja lootustenkukkien ympäröimään Gao Giongiin, jossa tutustumme venekyydillä vesilintujen kansoittamaan suojelualueeseen. Palaamme autokyydillä Saigoniin, jossa nautimme yhteisen jäähyväisillallisen. Pyöräilyä yht. n. 30km. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
Vien Dong hotel tai vastaava

8. päivä - SAIGON -

Vapaata aikaa Saigonissa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kotimaahan. (A)

9. päivä - PALUU SUOMEEN

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

PYÖRÄNVUOKRAUS KUULUU MATKAN HINTAAN.

Ryhmän koko: 10-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö.

Lennämme Vietnamiin Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Tarvitsemme matkan varauksia varten kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. 

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä vain kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää. Aurinko paistaa koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: pohjoisessa ja etelässä sataa hieman enemmän toukokuusta lokakuulle, maan keskiosassa taas syyskuusta tammikuulle.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Jalat (Pyöräilykengät) 

Ylävartalo  

Kädet

Päiväreppu

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: Tierra Back Up

Pää