Etela isen vietnamin kiertomatka

Räätälöity matka - Eteläisen Vietnamin kiertomatka

Elämää sykkivä Saigon, vehreä Mekongin suisto, Nha Trangin rannat ja rauhallinen Dalat

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Nähtävyyksiä, historiaa ja rantaelämää trooppisessa Etelä-Vietnamissa. Kulttuurimatka Kaakkois-Aasian Vietnamiin on kokonaisuus mielenkiintoisissa nähtävyyksissä vierailuja, rentoutumista Etelä-Kiinanmeren aalloissa ja herkuttelua paikallisissa ravintoloissa. 

Tutustumme matkan aikana Vietnamin suurimpaan kaupunkiin, eloisaan Saigoniin, ja vierailemme Vietnamin sodan aikaisilla tunneleilla ja Mekong-joen vehreällä suistoalueella. Nautimme saariretkestä ja snorklaamme Nha Trangin rantakohteessa ennen siirtymistä hurmaavaan ja rauhalliseen Dalatin sisämaan vuoristomaisemissa. 

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - HO CHI MINH (SAIGON)

Saapuminen trooppiseen Etelä-Vietnamiin, Ho Chi Minhin kaupunkiin, kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on Vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Liberty Central Riverside tai vastaava

2. päivä - HO CHI MINH, CU CHI

Aamiaisen jälkeen retki Saigonista lounaaseen ja tutustuminen Vietnamin sodan aikaiseen Cu Chin tunneliverkostoon. Iltapäivällä palaamme kaupunkiin ja teemme kaupunkikierroksen Saigonissa, jonka aikana vierailemme entisen Etelä-Vietnamin presidentinpalatsissa ja sotamuseossa. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Liberty Central Riverside tai vastaava

3. päivä - CAI BE, VINH LONG

Päiväretki Saigonista Mekong-joen suistoalueelle, joka tunnetaan Vietnamin vilja-aittana. Teemme veneretken joella ja vierailemme kelluvilla markkinoilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Saigoniin. (A,L)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Liberty Central Riverside tai vastaava

4. päivä - NHA TRANG

Kuljetus lentokentälle ja Vietnamin sisäinen lento Etelä-Kiinanmeren rannikolla sijaitsevaan Nha Trangiin. Tutustumme saavuttuamme tämän eteläisen Vietnamin suosituimpiin kuuluvan rantakohteen nähtävyyksiin, 200-luvun cham-kulttuurin aikaiseen Po Nagarin hindulaiseen pyhäkköön ja Long Sonin pagodaan. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Liberty Central Hotel tai vastaava

5. päivä - NHA TRANG

Teemme päiväretken veneellä Nha Trangin lähistön saarille, jossa mahdolisuus snorklaukseen ja uimiseen. Palaamme kaupunkiin iltapäivällä. (A,L)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Liberty Central Hotel tai vastaava

6. päivä - DALAT

Jätämme Nha Trangin hiekkarannan taaksemme ja ajamme sisämaahan, kauniista järvistään, vesiputouksistaan ja viileämmästä ilmanalastaan tunnettuun Dalatin vuoristokaupunkiin. Dalatiin saavuttuamme lounastamme ja tutustumme pienen kaupungin nähtävyyksiin, kuten vanhaan keisarilliseen kesäpalatsiin, Xuan Huongin järveen ja Ranskan siirtomaavallan aikaiseen rautatieasemaan. (A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Terracotta Resort tai vastaava

7. päivä - DALAT

Vapaapäivä viihtyisässä Dalatissa rentoutumista tai omia aktiviteetteja varten. (A)

Majoitus
Terracotta Resort tai vastaava

8. päivä - DALAT - HO CHI MINH

Kuljetus lentokentälle ja lyhyt Vietnamin sisäinen lento takaisin Ho Chi Minhiin (Ei majoitusta). (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Vietnamin sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Vietnamin sisäisten lentojen varauksia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. 

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Trooppisen eteläisen Vietnamin ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää. Aurinko paistaa koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: pohjoisessa ja etelässä sataa hieman enemmän toukokuusta lokakuulle, maan keskiosassa taas syyskuusta tammikuulle.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle, tuotteet toimivat esimerkkeinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)