Mekong delta  pyo ra ilymatka

Räätälöity matka - Mekong Delta -pyöräilymatka

Leppoisaa pyöräilyä eteläisen Vietnamin vehreissä trooppisissa maisemissa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Eteläisen Vietnamin pyöräilymatkalla tutustumme Vietnamin vilja-aittana tunnetun Mekongjoen trooppisen suistoalueen maisemiin, historiaan, luontoon ja paikalliseen elämään pyörän satulasta käsin.

Pyöräilemme leppoisasti tasamaalla rauhallisia teitä pitkin halki vietnamilaisen maaseudun, ohittaen kyliä, vanhoja temppeleitä, viljelyalueita, mahtavan Mekongjoen suiston haaroja ja kanavia. Tutustumme matkan varrella historiallisiin, muinaisten valtakuntien, siirtomaa-ajan ja Vietnamin sodan aikaisiin nähtävyyksiin, sekä teemme veneretkiä paikallisiin luontokohteisiin. Kontrasti Saigonin vilkkaan suurkaupungin ja vehreän Mekongin suistoalueen välillä on melkoinen.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - HO CHI MINH (SAIGON)

Saapuminen trooppiseen Etelä-Vietnamiin, Ho Chi Minhin kaupunkiin. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on Vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille. Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa ennen illallista. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Vien Dong hotel tai vastaava

2. päivä - MY THO - VINH LONG - CAN THO

Ensimmäinen pyöräilypäivä alkaa autokuljetuksella ulos Saigonin suurkaupungin vilkkaasta liikenteestä. Aloitamme pyöräilyn My Thosta, Mekongin suistoalueen pohjoisreunalta, ja pyöräilemme halki maaseudun kylien ja kanavien varsia pitkin. Nautimme lounaan Cai Be'ssa ja jatkamme pyöräilyä Vinh Longiin saakka, josta autokuljetus majoituspaikkaamme Can Thon kaupungissa. Pyöräilyä yht. n. 40km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
West Hotel tai vastaava

3. päivä - CAN THO - SOC TRANG

Aamulla teemme veneretken läheisille kelluville markkinoille. Päivän pyöräilyosuus vie meidät kaakkoon kohti Etelä-Kiinanmeren rannikkoa ja alueen Khmer-valtakunnan aikaista keskusta Soc Trangia. Matkalla näemme mm. khmer-tyylisiä temppeleitä. Majoitumme Soc Trangissa. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
QUE HUONG HOTEL tai vastaava

4. päivä - SOC TRANG - SA DEC

Kolmantena pyöräilypäivänä palaamme kohti pohjoista, ensin bussilla ja lautalla, sitten pyöräillen Mekongin pääuoman varrella sijaitsevaan Sa Deciin, jossa majoitumme. Retkilounas matkan varrella. Sa Deciin saavuttuamme teemme vielä pyörillä kierroksen katsellen kaupungin nähtävyyksiä. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
BONG HONG HOTEL tai vastaava

5. päivä - SA DEC - CAO LANH

Jatkamme pyöräilyä Sa Decista pohjoiseen. Tutustuttuamme kukkien ja yrttien viljelystä tunnetun Sa Decin kukkakylään ylitämme Mekongjoen lautalla. Pysähdymme tutustumaan venekyydillä teepuumetsään ja vanhaan Vietkongin sotilastukikohtaan Xeo Quytissa, ennen kuin jatkamme pyöräilyä kohti seuraavaa majoituspaikkaamme Cao Lanhia, jonne Vietnamin kansallissankari Ho Chi Minhin isä on haudattu. Pyöräilyä yht. n. 60km. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
Sao Mai Hotel tai vastaava

6. päivä - GAO GIONG - SAIGON

Viimeinen pyöräilypäivä. Pyöräilemme Cao Lanhista pohjoiseen, veden vallassa olevien riisiviljelmien ja lootustenkukkien ympäröimään Gao Giongiin, jossa tutustumme venekyydillä vesilintujen kansoittamaan suojelualueeseen. Palaamme autokyydillä Saigoniin, jossa jäähyväisillallinen. Pyöräilyä yht. n. 30km. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä, Veneretki
Majoitus
Vien Dong hotel tai vastaava

7. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Pyöränvuokraus

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

PYÖRÄNVUOKRAUS KUULUU MATKAN HINTAAN.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Matkan varauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä.

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila trooppisessa eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää, joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta. Aurinko paistaa tasaisen vaihtelevasti koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: Pohjoisessa ja etelässä sataa enemmän toukokuusta lokakuuhun, maan keskiosassa syyskuusta tammikuuhun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.