Pohjois vietnamin  kulttuurimatka

Räätälöity matka - Pohjois-Vietnamin vuoristokansat

Patikointia, värikkäitä vuoristokansoja ja vehreitä maisemia Vietnamin pohjoisimmassa kolkassa

Kulttuuri
8
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Pohjois-Vietnam on vähemmän vierailtu ja vielä monille tuntematon matkakohde. Vuoristoisella Ha Giangin alueella asuu monia Vietnamin vähemmistökansoja, ja siellä käy vähemmän matkailijoita kuin esimerkiksi Sapan alueella. Matkareitti vie meidät tutustumaan syrjäisiin kyliin ja paikalliseen elämään. Vietnamin pohjoisinta osaa sanotaan maisemiltaan maan kauneimmaksi, ja patikoidessa pääsemme tutustumaan vietnamilaiseen luontoon ja maaseudun kauneuteen.

Matkaohjelma

1. päivä - Hanoi – Ha Giang

Lähtö Hanoista kohti Vietnamin pohjoisinta maakuntaa, Ha Giangia aikaisin aamulla. Koko päivän ajomatka pohjoiseen. Pysähdymme matkalla ihailemaan maisemia sekä syömään lounasta Ha Giangin kaupungin lähellä. Saavumme illalla Nam Damin kylään, missä yövymme. (L,I)

Majoitus
majatalo

2. päivä - Quan Ba – Meo Vac

Aamiaisen jälkeen mahdollisuus kevyeen patikointiin Quan Ba'n huipulle katsomaan maisemia. Aamuisen kävelyn jälkeen jatkamme matkaa autokyydillä Lung Tamin kylään ja vierailemme käsityöläiskeskuksessa. Paikallisen H´Mong-heimon naiset kertovat kudonta tekniikoista ja batiikin tekemisen salaisuuksista. Jatkamme matkaa kiemurtelevia teitä pitkin Yen Minhin kaupunkiin, missä pysähdymme lounaalle. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Meo Vacia. Matkan aikana pysähdymme katsomaan H´Mong-kansan kuninkaan palatsia. Yöpyminen Meo Vachissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
majatalo

3. päivä - Meo Vac – Hoang Su Phi - Pan Hou

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Mau Dueen. Kiemurtelevat tiet vievät läpi maalaiskylien ja mahdollisuus nähdä värikästä paikallista elämää. Iltapäivällä saavumme Hoang Su Phin kaupunkiin ja vierailemme paikallisessa teetehtaassa. Yövymme majatalossa Pan Houn kylässä. (A,L,I)

Majoitus
majatalo

4. päivä - Nam Kim, Ngam Hong

Aamiaisen jälkeen koko päivän patikointiretki (kävelyä noin 12km) paikallisiin kyliin. Näemme matkalla riisipeltoja, paikallisten vuoristokansojen elämää ja nautimme perinteisen kylälounaan. Yöpyminen Pan Houssa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
majatalo

5. päivä - Hoang Su Phi – Hanoi

Aamiaisen jälkeen paluumatka autokyydillä takaisin Hanoihin. (A,L)

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 3kk matkan alusta laskettuna.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. 

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää. Aurinko paistaa koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: pohjoisessa ja etelässä sataa hieman enemmän toukokuusta lokakuulle, maan keskiosassa taas syyskuusta tammikuulle.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä