Vietnamin pyo ra ilymatka

Räätälöity matka - Vietnamin pyöräilymatka

Pyöräilyä Vietnamin vehreällä maaseudulla, historiallinen Keski-Vietnam, Hanoi ja Saigon

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Pyöräily on erinomainen tapa tutustua Vietnamin idylliseen maaseutuun ja elämänmenoon. Polkupyörällä pääset kokemaan Vietnamin kulttuurin ja luonnon aidosti läheltä. Matkan kohokohtia ovat idylliset pikkukylät, vehreä maaseutu sekä historialliset kohteet reittimme varrella.

Pyöräily Vietnamin upeissa vuorten ja laaksojen maisemissa on mahtava elämys. Kuljemme rehevissä jokilaaksoissa ja näemme satumaisia karstivuoria sekä maaseudun kyliä. Matkan helmiä ovat Vietnamin korkein vuoristotie Hai Vanin reitti, Keski-Vietnamin pienet rantakohteet sekä Hoi Anin tunnelmalliset korttelit. Tutustumme matkalla myös Hanoin ja Saigonin suurkaupunkeihin.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - HANOI

Saapuminen Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, kuljetus hotellille ja vapaata aikaa ennen tervetuliaisillallista. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus
Chalcedony Hotel Tai Vastaava

2. päivä - Hanoi – Hue

Aamiaisen jälkeen puolen päivän kaupunkikierros Hanoissa. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento maan keskiosaan, Vietnamin entiseen keisarilliseen pääkaupunkiin Huen.( A,L)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
ÊMM Hotel Hue Tai Vastaava

3. päivä - Hue – Lang Co

Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään noin 65 kilometrin matkan Huesta Lang Coon. Matkalla pysähdymme lounaalle. Illallinen Lang Con rantakohteessa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Lang Co Beach Resort Tai Vastaava

4. päivä - Lang Co – Hoi An

Tänään pyöräilemme noin 55 kilometrin matkan. Päivä alkaa n.10 km pyöräilyllä ennen nousua Hai Vanin reitille. Hai Vanin reitti on Vietnamin korkein vuoristotie ja maisemat huipulta ovat upeat. Huipulta laskeudumme Danangin kaupunkiin lounaalle. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Marmorivuorta ja My Khen rannalla, joka myös China Beachina tunnetaan, pääsemme uimaan rannalle. Iltapäivällä saavumme Hoi Anin historialiseen kaupunkiin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hoi An Silk Luxury Hotel Tai Vastaava

5. päivä - Hoi An – My Son – Hoi An

Aamiaisen jälkeen lähtö päivän pyöräilyreitille. Pyöräilemme noin 54 kilometrin matkan Hoi Anista My Sonin arkeologiselle alueelle. My Son oli aikoinaan eräs muinaisen Champa-kulttuurin mahtavimmista kaupungeista. My Sonissa lounas ja tutustuminen historialliseen alueeseen. Kuljetus takaisin Hoi Aniin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Hoi An Silk Luxury Hotel Tai Vastaava

6. päivä - Hoi An – My Lai – Sa Huynh

Aamulla aamiaisen jälkeen kuljetus Quangiin, josta lähdemme päivän n. 46km pyöräilyosuudelle. Pysähdymme My Laissa lounaalle ja opastetulle kierrokselle Vietnamin sodan taistelupaikoille ja sotamuseoon. Lounaan jälkeen pyöräilemme Sa Huynhiin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Sa Huynh Resort Tai Vastaava

7. päivä - Sa Huynh – Quy Nhon

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Quy Nhonia. Päivän pyöräilyosuus on noin 60 kilometriä. Iltapäivällä mahdolisuus rentoutua Quy Nhon rannalla. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Seagull Hotel Tai Vastaava

8. päivä - Quy Nhon – Tuy Hoa

Aamulla noin tunnin kuljetus pyöräilymatkan aloituskohteeseen Dieu Triehin. Päivän pyöräilyosuuden pituus on noin 70km. Pyöräilemme maaseudulla läpi perinteisten kylien kohti Tyo Hoaa.( A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Khách sạn Kaya Tai Vastaava

9. päivä - Tuy Hoa – Whale Island

Aamiaisen jälkeen lähtö päivän pyöräilyosuudelle. Päivän pyöräilymatka on kokonaisudessaan noin 58 kilometriä. Pyöräilemme aluksi Dai Lanhin rannalle, välipala ja uintimahdollisuus. Iltapäivällä matkan päätteeksi kuljetus veneellä Whale Islandille eli Valassaarelle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Whale Island Resort Tai Vastaava

10. päivä - Whale Island

Vapaapäivä rannalla rentoutumiseen. Illalla jäähyväisillallinen matkan päätteeksi. (A,I)

Majoitus
Whale Island Resort Tai Vastaava

11. päivä - Whale Island – Nha Trang – Ho Chi Minh

Aamiaisen jälkeen lähtö saarelta Nha Trangin rannikkokaupunkiin ja lento kohti Ho Chi Minhiä. Iltapäivällä kaupunkikierros Ho Chi Minhin kaupungissa ja vierailemme sotamuseossa. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on Vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Northern Hotel Saigon Tai vastaava

12. päivä - Ho Chi Minh –

Kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

PYÖRÄNVUOKRAUS KUULUU MATKAN HINTAAN.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Halonginlahden risteilyvarauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä.

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää, joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta. Aurinko paistaa tasaisen vaihtelevasti koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: Pohjoisessa ja etelässä sataa enemmän toukokuusta lokakuuhun, maan keskiosassa syyskuusta tammikuuhun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.