Vietnam patikointimatka
44057254 2355155204503205 8431407963284963328 n
Slider thumb 44057254 2355155204503205 8431407963284963328 n

Vietnam patikointimatka ja risteily Halonginlahdella

Mielenkiintoinen Sapan alueen vaellus yhdistettynä loistavaan ruokaan ja Halonginlahden risteilyyn

Patikointi
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Aktiivimatka värikkääseen Vietnamiin. Matkalla näet Vietnamin pohjoisosan parhaat palat alkaen kulttuurin- ja historiantäyteisestä pääkaupungista Hanoista temppeleineen, kauppoineen ja museoineen. Hanoista siirrymme pohjoisen Vietnamin vuoristoalueelle, joka tunnetaan värikkäästi pukeutuvien vuoristokansojen tyyssijana.

Teemme päivävaelluksia vehreässä vuoristossa tutustuen samalla Vietnamin vähemmistökansojen kyliin. Matkan kruunaa risteily luonnonkauneudestaan kuuluisassa Halonginlahden saaristossa, jossa pääsemme myös vierailemaan tippukiviluolissa. Matkalla on enimmäkseen täysihoito.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT VIETNAMIIN

Lennot Suomesta yön yli Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin.

2. päivä - HANOI

Saapuminen Hanoihin, kuljetus lentokentältä hotellille. Illalla tervetuliaisillallinen paikallisessa ravintolassa. (I)

Majoitus
BOUTIQUE HANOI TAI VASTAAVA

3. päivä - HANOI

Aikaisen aamiaisen jälkeen aloitamme opastetun tutustumiskierroksen Hanoihin. Vierailukohteitamme ovat Kirjallisuuden temppeli, jonne perustettiin aikoinaan 1000-luvulla Vietnamin vanhin yliopisto, sekä eräs Vietnamin tunnetuimmista temppeleistä, myöskin 1000-luvulla rakennettu Yhden pilarin pagoda. Pagodan läheisyydessä sijaitsevat myös modernin Vietnamin isähahmon Ho Chi Minhin mausoleumi ja entinen vaatimaton asuintalo. Lounaan jälkeen vierailemme Hanoin vanhassakaupungissa, jossa teemme kierroksen polkupyöräriksojen kyydissä, ihaillen samalla kapeiden katujen varrella olevia tuhansia pieniä kauppoja ja paikallista elämänmenoa. Kirjaudumme ulos hotellista, nautimme illallisen ja nousemme Hanoista pohjoiseen vievään yöjunaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Hanoin kaupunkikierros
Majoitus
Yöjuna

4. päivä - LAO CAI – SAPA

Yöjuna Hanoista saapuu Lao Caihin lähelle Kiinan rajaa varhain aamulla. Aamiaisen jälkeen lepoaikaa ennen siirtymistä autokyydillä pohjoisen Vietnamin vuoristoalueen keskukseen, Sapaan. Tämä ranskalaisten perustama vuoristokaupunki on tunnettu myös alueen vuoristokansojen keskuksena ja toimii tukikohtanamme matkan patikointiosuuden ajan.

Saavuttuamme Sapaan nautimme lounaan. Iltapäivällä teemme patikointiretken läpi terassiviljelmien ja mäntymetsien kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla, kauniiden vuoristomaisemien ympäröiminä. Kuljemme H’mong-kansan kylästä nimeltä Ma Tra kohti Ta Phinin kylää, jota asuttaa Dao-kansa. Mahdollisuus vierailla läheisessä luolassa, jonka seiniä koristavat muinaiset luolamaalaukset. N. 7km patikoinnin lopuksi siirrymme takaisin Sapaan autokyydillä. Nautimme illalisen ja yövymme Sapassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Sunny Mountain Hotel Tai Vastaava

5. päivä - SAPA – DEN THANG

Toinen patikointipäivämme vie meidät kauemmas Sapasta, syrjäisemmälle Den Thangin vuoristoalueelle. Aloitamme patikoinnin Hang Dan kylästä, josta avautuvat upeat näköalat ympäröivälle vuoristoalueelle ja Muong Hoan laaksoon. Tästä eteenpäin kävelemme tasaista tai laskeutuvaa reittiä Hmong-kansan kylään nimeltä Sa Seng. Alueen asukkaat olivat vielä hiljattain paimentolaisia, joten matkalla ohitamme useita ajoittain käytettyjen kylien perustuksia. Sa Sengista jatkamme patikointia laakson pohjalle pysähdellen välillä nauttimaan kauniista maisemista. N. 10km patikoinnin jälkeen siirrymme autokyydillä Sapaan lounaalle. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Sunny Mountain Hotel Tai Vastaava

6. päivä - SIN CHAI - LAO CAI

Aamiaisen jälkeen matkaamme autokyydillä kohti Taivaan Porttina tunnettua vuoristoaluetta. Taivaan Portti on Vietnamin korkein autolla tavoitettavissa oleva huippu, jolta avautuvat mitä mainioimmat maisemat Pohjois-Vietnamin vuoristoon ja mm. Indokiinan korkeimmalle vuorelle Fansipanille.

Patikoimme n. 3km ihailemaan Rakkauden putoukseksi kutsuttua vesiputousta, sekä n. 4km Hmong-kansan asuttamaan Sin Chain kylään. Tutustuttuamme kylään siirrymme autokyydillä Sapaa lounaalle ja takaisin Lao Caihin, jossa nautimme illalisen ja nousemme Hanoihin menevään yöjunaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Yöjuna

7. päivä - HANOI – HALONG BAY RISTEILY

Yöjuna Lao Caista saapuu Hanoihin aikaisin aamulla. Siirrymme rautatieasemalta hotelliin aamiaiselle ja lepäämään ennen siirtymistä kohti rannikkoa ja Halongin kaupunkia, josta alkaa risteilymme Halonginlahdella. 160 kilometrin ajomatkalla Hanoista Halongiin voimme ihailla Punaisen joen suistoalueen riisipeltoja ja vietnamilaista elämänmenoa maalaiskylineen ja vesipuhveleineen. Halongin rannikkokaupunkiin saavuttuamme siirrämme tavaramme risteilyalukseen ja aloitamme risteilyn Halonginlahden upeissa maisemissa.

Halonginlahti on eräs Vietnamin ja Kaakkois-Aasian upeimmista luonnonnähtävyyksistä ja myös suojeltu maailmanperintökohde. Alue on tunnettu yli 3000:sta kauniista kalkkikivisaarestaan, jotka nousevat jyrkästi merestä. Karsti-ilmiön myötä muodostuneet saaret sisältävät mm. tippukiviluolia, hiekkarantoja ja tiheää viidakkoa lintuineen ja apinoineen. Iltapäivän aikana vierailemme saariston vähemmän vierailluilla saarilla. Nautimme lounaan ja illalllisen sekä yövymme risteilyaluksella. (A,L,I)

Aktiviteetit
Risteily
Majoitus
GLORY LEGEND CRUISE TAI VASTAAVA

8. päivä - HALONG BAY RISTEILY

Toisena risteilypäivänä Halonginlahdella risteilemme lahden harvemmin vierailluissa osissa. Tänään on mahdollisuus vierailla tippukiviluolissa ja uida pienempien lahtien rauhaisissa vesissä. Iltapäivällä meillä on mahdollisuus vaihtoehtoisesti myös loikoilla rannalla. Nautimme ateriat ja yövymme risteilyaluksella. (A,L,I)

Aktiviteetit
Risteily
Majoitus
GLORY LEGEND CRUISE TAI VASTAAVA

9. päivä - HALONG – HANOI

Aamiaisen jälkeen ehdimme vielä vierailla Halongin alueen suurimassa luolassa ja rentoutua aamupäivän Halonginlahden maisemissa. Palaamme maihin ja siirrymme autokuljetuksella takaisin Hanoihin, jossa yövymme. (A)

Aktiviteetit
Risteily
Majoitus
BOUTIQUE HANOI TAI VASTAAVA

10. päivä - HANOI - HELSINKI

Kirjautuminen ulos hotellista, kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen. (A)

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Patikointipäivien reitit saattavat muutua sääolosuhteista johtuen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Yhden hengen huoneita ei ole saatavilla junassa eikä risteilyllä.

Lennämme Vietnamiin Turkish Airlinesin / Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Valmistautuminen:

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Päiväpatikat ovat lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Matkatavaramme kulkevat matkan aikana huoltoauton kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Pohjois-Vietnamin vuoristoalueella lämpötila voi laskea talvikaudella illaksi melko alas ja matkalla on hyvä olla hieman myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Halonginlahden risteilyvarauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä.

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää, joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta. Aurinko paistaa tasaisen vaihtelevasti koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: Pohjoisessa ja etelässä sataa enemmän toukokuusta lokakuuhun, maan keskiosassa syyskuusta tammikuuhun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Opastetuilla ryhmämatkoilla matkanjohtajamme laittaa yleensä kirjekuoret kiertämään, jonne halukkaat voivat jättää tippiä oman mielensä mukaan paikallisoppaillemme ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia