Albanian patikointimatka
Riviera
Albania berat fortress 1
Gjirokastra bazaar
Tirana
Albania riviera
Slider thumb riviera
Slider thumb albania berat fortress 1
Slider thumb gjirokastra bazaar
Slider thumb tirana
Slider thumb albania riviera

Albanian patikointimatka

Välimeren hiekkarantoja, vuoristomaisemia ja historiallisia kohteita eksoottisessa Albaniassa

Patikointi
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Albania on vielä toistaiseksi suomalaisille melko tuntematon, mutta erinomainen aktiivimatkakohde Välimeren hiekkarantoineen, kauniine vuoristomaisemineen ja mielenkiintoisine historiallisine kohteineen. Lisäarvoa tälle Balkanin maalle antavat myös laadukas turkkilais- ja italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri sekä Euroopan edullisimpiin kuuluva hintataso.

Patikointimatkallamme tutustut eteläisen Albanian rannikon jylhiin maisemiin ja hienoihin hiekkarantoihin, vuoristokyliin ja antiikinaikaisiin raunioihin, Apollonian, Butrintin ja Gjirokastran historiallisia kohteita unohtamatta - kaikki mukavasti täysihoidolla.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - TIRANA

Lennot Albaniaan, Tiranan Äiti Teresan mukaan nimetylle lentokentälle. Kuljetus hotellille, illallinen ja yöpyminen Tiranassa. (I)

Majoitus
Hotel Doro City tai vastaava

2. päivä - TIRANA - APOLLONIA - LLOGARA

Aamiaisen jälkeen 2 tunnin ajomatka muinaisen Apollonian korinttilaiskaupungin raunioille, joka omana aikanaan 500-luvulla eaa. oli eräs antiikin ajan suurimmista kaupungeista. Apollonian raunioilta jatkamme matkaa Joonianmeren rannikolle Vlorën kaupunkiin, jossa lounastamme. Vlorësta jatkamme vajaan tunnin ajomatkan päähän, Llogaran kansallispuistoon, jossa teemme iltapäivän päätteeksi lyhyen patikoinnin Julius Caesarin mukaan nimetyssä solassa. Yövymme Llogarassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Llogara Village tai vastaava

3. päivä - LLOGARA, QORRE

Tänään nousemme Çikë-vuoren 2018 metriä korkealle huipulle Qorrelle, joka nousee jyrkästi alle 5km päässä rannikolta. 1200 metrin nousu on jyrkkä, ja patikointipäivä fyysisesti matkan haastavin, mutta maisemat huipulta ovat vaivan arvoisia. Patikointia n. 6h, yöpyminen Llogarassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Llogara Village tai vastaava

4. päivä - GRAMA BAY - DHERMI

Päivän ohjelmassa on eräs Albanian hienoimmista patikointireiteistä. Patikoimme Llogaran kansallispuistosta alas rannikolle Graman lahdelle, jossa mahdollisuus uimiseen. Iltapäivällä teemme veneretken rannikkoa pitkin Palasën rannalle, josta lyhyt autokuljetus Dhërmiin. Patikointia yhteensä n. 7-8h. Yöpyminen Dhërmissa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Splendor tai vastaava

5. päivä - NGJIPE, JALI, HIMARE

Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus luostarille, josta käsin teemme patikointiretken Ngjipen kanjoniin ja rannalle, jossa mahdollisuus uimiseen. Iltapäivällä jatkamme kävelyä Jalin rannalle, josta kuljetus illallisen jälkeen majoituspaikkaamme Himarëen. Patikointia yhteensä n. 4h. ( A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Rapo´s Hotel tai vastaava

6. päivä - QEPARO, PORTO PALERMO, SARANDE

Tänään on vuorossa tutustumista perinteiseen albanialaiseen kyläelämään. Aamiaisen jälkeen lyhyt kuljetus Kudhësin kylään, josta kävelemme Qeparon kylään. Qeparosta autokuljetus takaisin rannikolle Porto Palermon lahdelle, jossa vierailemme ottomaanien aikaisessa Ali Pashan linnoituksessa ennen kuljetusta Sarandën rannikkokaupunkiin. Patikointia n. 4h. Yöpyminen Sarandassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Blue Sky tai vastaava

7. päivä - KSAMIL, BUTRINT

Aamiaisen jälkeen lyhyt autokuljetus Ksamilin kylään, joka sijaitsee Etelä-Albanian rannikolla, kreikkalaista Korfun saarta vastapäätä. Vapaata aikaa rannalla oleiluun tai aktiviteetteihin. Lounaan jälkeen tutustumme läheiseen Butrintin muinaiskaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kenties Albanian hienoin historiallinen kohde. Yöpminen Albanian toisessa historiallisessa UNESCO:n maailmanperintökohteessa, Gjirokastrassa. (A,L,I)

Majoitus
Hotel Kalemi tai vastaava

8. päivä - GJIROKASTRA, TEPELENA

Tänään palaamme eteläisestä Albaniasta takaisin kohti pääkaupunkia Tiranaa. Tutustumme ottomaanien aikaiseen Gjirokastran kaupunkiin, sekä teemme viimeisen, n. 3h patikointiretken Tepelenan ympäristössä, jokilaaksoa seuraillen. Saavumme illaksi Tiranaan, jossa illallinen ja yöpyminen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Hotel Doro City tai vastaava

9. päivä - TIRANA - HELSINKI

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot takaisin kotimaahan, jonne saavutaan alkuillasta. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyvät:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lounaat patikointipäivinä ovat retkilounaita.

Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Albaniaan Turkish Airlinesin reittilennoilla, Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Patikointireitit Albaniassa ovat toistaiseksi vähän käytettyjä ja siksi polut kapeita, kivikkoisia ja usein merkitsemättömiä. Päiväpatikat ovat kuitenkin kohtuullisen lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Paikallisopas tekee päätökset päiväohjelman toteutuksesta sääolosuhteiden, ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Matkatavarat säilyvät matkan aikana mukavasti hotellissa tai ajoneuvon kyydissä, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on mukana päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Albaniaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. 

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Albanian virallinen kieli on albania. Myös italiaa, englantia ja kreikkaa osataan jonkin verran. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Albanian rahayksikkö on lek (ALL). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä kaupunkien pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. Myös eurot kelpaavat monin paikoin maksuvälineenä. Matkalla on täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, ruokajuomiin, juomarahoihin ja matkamuistoihin ym. ostoksiin.

Ilmasto Albaniassa on rannikkoalueilla tyypillisen välimerellinen kuivahkoine, lämpimine kesineen ja lauhkeine, kosteampine talvineen. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Kevät ja syksy ovat sään puolesta parasta aikaa patikoida Albaniassa

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia