Keel billed toucan
Ciudad perdida
Shutterstock 608691764
Shutterstock 154309016
Shutterstock 333910529
Ara parrots
Santa marta
Colombian congress  capitol building
Tayrona beach
Cabo san juan tayrona
Slider thumb ciudad perdida
Slider thumb shutterstock 608691764
Slider thumb shutterstock 154309016
Slider thumb shutterstock 333910529
Slider thumb ara parrots
Slider thumb santa marta
Slider thumb colombian congress  capitol building
Slider thumb tayrona beach
Slider thumb cabo san juan tayrona

Kolumbian vaellusmatka - Kadonnut kaupunki

Unohtumaton viidakkovaellus Kolumbiassa, määränpäänä mystinen Ciudad Perdida

Vaellus
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Maailman upeimpiin listattu vaellus Kolumbiassa, Sierra Nevada de Santa Martan eristyneessä vuoristossa tarjoaa upeita maisemia ja perinteistä intiaanikulttuuria. Neljän päivän viidakkovaellus tropiikissa on haastava, mutta palkintona siintää pääsy keskellä viidakkoa kohoavaan kadoneeseen kaupunkiin, Ciudad Perdidaan, joka rakennettiin 800-luvulla ja hylättiin espanjalaisten konkistadorien saapumisen aikoihin. 44 kilometrin pituinen vaellusreitti johdattaa mystiseen kadonneeseen kaupunkiin, joka löydettiin uudestaan vasta 1970-luvulla.

Vaellus on hieno tapa tutustua alueen monimuotoiseen luontoon sekä vuoriston alueella elävien neljän intiaanikansan perinteisiin. Matkan aikana tutustumme myös Kolumbian pääkaupunkiin Bogotáan sekä maan trooppiseen Karibianmeren rannikkoon.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI -

Lennot Suomesta kohti Etelä-Amerikkaa ja Kolumbian pääkaupunkia Bogotáa.

2. päivä - BOGOTA

Saapuminen Andien vuoriston laaksossa sijaitsevaan suurkaupunki Bogotáan. Kuljetus lentokentältä hotellille, yöpyminen Bogotassa.

Majoitus
Casa Deco Hotel tai vastaava

3. päivä - BOGOTA

Aamiaisen jälkeen kävellen tehtävä kaupunkikierros Bogotássa. Tutustumme yli 7 miljoonan asukkaan kaupungin historialliseen keskustaan, La Candelariaan ja sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Iltapäivällä vierailemme Bogotán kultamuseossa sekä taiteilija Fernando Boteron museossa. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Casa Deco Hotel tai vastaava

4. päivä - SANTA MARTA

Siirrymme lentokentälle ja lennämme Andeilta Karibianmeren rannikolle, Santa Martan kaupunkiin. Kuljetus hotellille ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Catedral Plaza Hotel tai vastaava

5. päivä - LOST CITY TREK

Jätämme aamiaisen jälkeen kaupungin taaksemme ja ajamme Sierra Nevada de Santa Martan mahtavan vuoriston kupeeseen. Eristynyt, suoraan rannikolta kohoava vuoristo on kansallispuistoaluetta, jossa sijaitsee mm. Kolumbian korkein huippu Pico Simón Bolivar (5700m), ja jota asuttavat perinteiseen tapaan elävät Arhuaco-, Kogui-, Wiwa- ja Kankuamo -intiaanikansat. Lounaan jälkeen aloitamme viidakkovaelluksen ja nousun kohti kadonneen kaupungin, Ciudad Perdidan raunioita. Kävelyä n. 4h. Majoitumme leiripaikassa paikallisen intiaanikylän yhteydessä ja tutustumme alueen alkuperäisasukkaiden historiaan ja elämään. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
vaellusmaja

6. päivä - LOST CITY TREK

Tänään on vuossa n. 8 tunnin vaellusosuus, jonka aikana pysähdymme intiaanikylässä ja tutustumme alueen luontoon paikallisoppaan avustuksella. Majoitumme 830 metrin korkeudella, intiaanikylän yhteydessä olevassa leiripaikassa. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
vaellusmaja

7. päivä - LOST CITY TREK

Aikaisen aamiaisen jälkeen seuraa vaelluksen huipennus eli nousu noin 1200 kiviporrasta pitkin Ciudad Perdidan mystisille raunioille, joihin tutustumme paikallisen intiaanioppaan johdolla. Paluu leiriin lounaalle, jonka jälkeen n. 5-6 tunnin laskeutuminen tuttua reittiä pitkin kolmanteen leiripaikkaan, joka on myös intiaaniyhteisön yhteydessä. Kävelyä yht. n. 8h. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
vaellusmaja

8. päivä - LOST CITY TREK - TAYRONA

Viimeisen vaelluspäivän ohjelmassa on n. 8 tunnin patikointi alas vaelluksen alkupisteeseen, El Mameyhin, jossa nautimme lounaan. Iltapäivällä kuljetus takaisin Karibianmeren rannikolle, jossa majoitumme Tayronan kansallispuiston ja rannan tuntumaan. (A,L,I)

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus
Maloka Barlovento tai vastaava

9. päivä - ARRECIFES & CABO SAN JUAN

Tänään tutustumme Tayronan merelliseen suojelualueeseen rantoineen. Patikoimme viidakossa, sekä nautimme alueen kauniista rannoista uinti- ja snorklausmahdollisuuksineen. Kävelyä n. 4h. Palaamme iltapäivän päätteeksi hotelliimme. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Maloka Barlovento tai vastaava

10. päivä - TAYRONA

Vapaapäivä rannalla rentoutumista tai omia aktiviteetteja varten. (A,I)

Majoitus
Maloka Barlovento tai vastaava

11. päivä - SANTA MARTA - BOGOTA

Jätämme trooppisen Karibian rannikon taaksemme. Kuljetus Santa Martan lentokentälle, josta lento takaisin Bogotaan. Bogotássa majoitumme jo tuttuun hotelliin. Viimeinen iltapäivä ja ilta vapaata aikaa Bogotássa.

Majoitus
Casa Deco Hotel tai vastaava

12. päivä - BOGOTA

Vapaata aikaa Bogotássa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja kohti Suomea. (A)

13. päivä - SAAPUMINEN HELSINKIIN

Paluulento saapuu kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: Vaellusreitillä ja Tayronan hotellissa on hyvin rajoitetusti tilaa, paikat myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi matkalle hyvissä ajoin.

Vaelluksen aikana (3 yötä) ei ole yhden hengen huonemahdollisuutta. Majoitus vaatimattomissa vaellusmajoissa, yhteisissä majoitustiloissa. 

Ryhmäkoko: 10-18 hlö

Lennämme Kolumbiaan Aviancan / Air Francen reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Matkan hinta sisältää: 

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Vaellusluvat
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö

Valmistautuminen: 

Matkan vaellusosuus on vaativahko: Päivät ovat pitkiä, polku on jyrkkä ja kivinen, ja vaellusosuuksilla tulee takuuvarmasti hiki. Vaelluksen aikana kannetaan vaelluksella tarvittavat yöpymisvarusteet itse kahden päivän ajan, ensimmäisenä ja viimeisenä vaelluspäivänä apuna ovat muulit. Matkalla pärjäät hyvällä yleiskunnolla ja pakkaamalla fiksusti, mutta mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat vaelluspäivistä irti. Lisämotivaatiota antaa se, että vaellus on huomattavan hintaisen helikopterikyydin lisäksi ainoa tapa päästä Ciudad Perdidan raunioille. Matkatavarat joita et tarvitse vaelluksella voi jättää säilytykseen vaelluksen aloitus- ja lopetuspaikkaan.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kolumbiaan alle 90 päivän matkoille.

Kolumbian sisäisten lentojen varausta varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona, info@mandalatravel.fi) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kolumbiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Myös keltakuumerokotus ja malarian estolääkitys tarvitaan osissa maata. Keltakuumerokotettujen kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kolumbian virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan vain vähän, ja espanjan kielen taidoista onkin hyötyä matkalla. Matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään tulkkauksessa. 

Kolumbian rahayksikkö on Kolumbian peso (COP). Rahanvaihto on helpointa maahan saapumisen yhteydessä. Pankkiautomaatteja on suurissa kaupungeissa runsaasti, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa yleisimmillä luottokorteilla.

Kolumbian ilmasto on trooppinen, ja lämpötilat vaihtelevat korkeuserojen mukaan alankoalueiden tasaisen lämpimästä Andien vuoriston viileään ilmastoon. Sademäärät vaihtelevat myös runsaasti alueittain: Kolumbian Tyynenmeren rannikolla, Andien vuoristossa ja Amazonin sademetsissä sataa ajoittain runsaasti, kun taas maan koillisosassa Karibianmeren rannikolla on hyvinkin kuivaa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kolumbiassa. Tulee kuitenkin muistaa että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Paikallisoppaille ja kuljettajille on myös kohteliasta jättää juomarahaa. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikalliselle henkilökunnalle.

Varusteet vaellukselle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista vaellukselle ja toimii esimerkkinä:

- Vaelluskengät (varrelliset, pitäväpohjaiset Gore-Tex-kengät, emme suosittele jäykkiä vaelluskenkiä)

- Vaellussukat x4
- Kosteutta siirtävä urheilu-t-paita x4 
- Kevyet vaellushousut

- Vaellusshortsit/hame

- Sandaalit

- Lippalakki / kasvoja varjostava päähine
- Aurinkolasit 
- Noin 40-50L vaellusreppu 

- Kevyt sadetakki / sadeviitta
- Vedenpitävä pakkauspussi repun sisälle
- Uudelleentäytettävä 1l vesipullo 
- Aurinkorasva, hyönteismyrkky 
- Vaellussauvat (hyödyllinen)
- Savetteja, WC-paperia, saippuaa

- Uimavarusteet

Majaöiksi:

- Makuupussin sisäpussi (majoissa on sängyt patjoineen tai riippumatot, ei välttämättä lakanoita) 

- Pitkähihaiset ja -lahkeiset, mielellään vaaleat vaatteet illaksi ja yöksi

- Otsalamppu/pieni taskulamppu (varaparistot)
- Korvatulpat 
- Käteistä juomiin, välipaloihin jne.