Turkki matkat lomat 7
Turkki matkat lomat 8
Turkki matkat lomat 11
Turkki matkat lomat 4
Turkki matkat lomat 3
Marokko matkat matkapaketit 9
Slider thumb turkki matkat lomat 8
Slider thumb turkki matkat lomat 11
Slider thumb turkki matkat lomat 4
Slider thumb turkki matkat lomat 3
Slider thumb marokko matkat matkapaketit 9

Kappadokian patikointimatka, Turkki

Ainutlaatuisia maisemia, reippailua ja antiikin ajan tunnelmaa Kappadokiassa

Patikointi
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kolme miljoonaa vuotta sitten rajut tulivuorenpurkaukset peittivät itäisen Turkin tasangot laavan ja tuhkan alle. Kappadokian Turkin Anatolian maakunnassa voi laskea yhdeksi maailman ihmeistä. Vuosituhansien aikana eroosio on muokannut tästä hauraasta kivestä mielikuvituksellisia maisemia. Bysantin aikoina niin asumuksia kuin temppeleitäkin rakennettiin luoliin ja kallioihin.

Teemme matkalla kävelyretkiä nautiskellen ulkoilusta, Kappadokian upeista maisemista sekä paikallisesta ruoasta, majoittuen mukavasti hotellissa. Jokainen patikointipäivä tarjoaa omat erityispiirteensä ja esittelee uuden alueen.

 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - KAYSERI - GÖREME

Lennot Turkkiin, Istanbulin kautta Anatolian alueelle Kayseriin ja kuljetus lentokentältä Kappadokian Göremessä sijaitsevaan hotelliin.

Majoitus
Hotelli

2. päivä - Paşabagları (ERAKOIDEN LAAKSO)

Ensimmäisen patikointipäivämme kohteena on Erakoiden laakso, joka on saanut nimensä katakombeista, joita erakot ovat kaivaneet kartionmallisiin vuoriin ja kivipilareihin. Aluetta pidetään yhtenä Kappadokian kauneimmista. Näissä kallioiden sisään rakennetuissa asumuksissa, jotka olivat asuttuja aina 1500-luvulle asti, on mahdollista vierailla. Patikointia n. 2-3h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

3. päivä - AKVADI - Uchisar (VALKOINEN LAAKSO & KYYHKYSLAAKSO)

Tänään patikoimme Akvadin eli valkoisen laakson satumaisissa maisemissa, missä eroosio on muokannut miljoonien vuosien aikana alueelle mitä erikoisimman muotoisia kivimuodostelmia. Noin kolmen tunnin patikoinnin jälkeen saavumme Uchisarin kylään, jossa nautimme lounasta. Kylä sijaitsee upealla paikalla. Kiipeämme täällä lähivuoren harjanteelle ihailemaan Kappadokian surrealistista panoraamaa. Iltapäivällä patikoimme polkua Kyyhkyslaaksoon, josta saavumme takaisin hotellille illaksi. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

4. päivä - ZEMI, Gömede, MUSTAFPASA

Päivän patikkaretkemme suuntautuu Zemin laaksoon. Alue tunnetaan erityisesti topografiastaan ja tunneleistaan. Maaperä on viljavaa ja soveltuu hyvin pähkinöiden, hedelmien ja viinirypäleiden viljelyyn. Alueella onkin ollut viininviljelyä jo varhaisista kristittyjen ajoista lähtien. Täällä on mahdollisuus kokea aitoa keskianatolialaista kyläelämää Ayvalin ja Mustafpasan kylissä, sekä ihmetellä miten kartion muotoisiin kivitolppiin on louhittu kammioita ja luolastoja. Kävelyä yht. 11km, 5-6h. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

5. päivä - SINASOS - KIZILCUKUR (PUNAINEN LAAKSO)

Jatkamme matkaa Pancarlik-laakson kauniissa maisemissa ja seuraamme jokilaaksoa Ortahisarin kylään. Reittimme kulkee Kizilcukur-laaksoon, joka tunnetaan erityisesti lämpimästä ilmastostaan sekä normaalia makeammasta ja paksummasta viinistään. Matkalla näemme maahisten tai keijujen savupiipuiksi kutsuttuja kalliomuodostelmia sekä niiden suojaan rakennetun kirkon. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

6. päivä - BOZDAG - DERVENT & MAANALAINEN KAUPUNKI

Aamulla vierailemme kristittyjen 800-1200-luvulla rakentamassa Cavusinin kylässä. Maisemabongareille mahdollisuus kiivetä Bozdag-kukkulan laelle 350 metriin ihailemaan huikeaa panoraamaa Kappadokian alueen ylle. Jatkamme patikoimalla Derventin laaksoon (n. 4h) ja vierailemme Kaymaklin maanalaisessa kaupungissa, jonka kahdeksan kallioon louhittua kerrosta ulottuvat 57 metrin syvyyteen. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Hotelli

7. päivä - KAYSERI – HELSINKI

Kuljetus takaisin Kayserin kentälle ja paluulennot Istanbulin kautta Helsinkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Huom: Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Turkkiin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta: 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Turkin sisämaassa vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin on kohteliasta varata n. 5€/pvä.  

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia