Kerala  luontomatka

Räätälöity matka - Keralan kiertomatka, Intia

Lämpöä, luontoa ja rantaelämää Etelä-Intian Keralassa

Luonto
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Eksoottinen Etelä-Intia tarjoaa niin vilkasta kaupunkielämää värikkäine basaareineen, temppeleineen ja siirtomaa-aikaisine palatseineen kuin myös rauhallista maaseutua, historiallisia nähtävyyksiä ja pitkiä hiekkarantoja. Trooppisen lämpimässä Keralan osavaltiossa erilaiset kulttuurit ovat kohdanneet pääosin rauhanomaisesti, ja alueelle ovat jättäneet jälkensä niin portugalilaiset, arabit, juutalaiset, hollantilaiset kuin brititkin, lukuisia intialaisia kansoja ja kulttuureita unohtamatta. Kochin suurkaupungin lisäksi näemme kiertomatkalla mm. villinorsuistaan kuuluisan Periyarin kansallispuiston ja Keralan rannikon kuuluisan Backwaters- kanava-alueen. Matkan loppupäivinä on myös varattu aikaa rentoutumiseen rannalla ja Intian valtameren aalloissa.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - COCHIN

Saapuminen Etelä-Intiaan, Kochin kaupunkiin. Kochi, joka tunnetaan myös nimellä Cochin, on Arabianmeren rannikon laguunisaarille jo 1300-luvulla perustettu satamakaupunki Keralan osavaltion eteläosassa. Se on ollut vuosisatojen ajan Intian kaakkoisrannikon tärkein satama ja maustekaupan keskus. Kuljetus lentokentältä hotellille. Iltapäivällä tutustumme Kochin kaupunkiin opastetulla kierroksella. Vierailemme myös hollantilaisena palatsina tunnetussa Mattancherryn palatsissa, jonka rakensivat itse asiassa portugalilaiset lahjaksi Cochinin maharadzalle. Palatsin sisäosat on koristeltu Ramayana-eepoksen tarinoita kuvaavilla seinämaalauksilla. Käymme myös 1500-luvulla rakennetussa juutalaisessa synagogassa sekä Intian vanhimmassa, portugalilaisten rakentamassa kirkossa, jonne tutkimusmatkailija Vasco da Gama aikoinaan haudattiin.

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Holiday Inn Tai Vastaava

2. päivä - COCHIN - PERIYAR

Matkamme jatkuu aamiaisen jälkeen sisämaahan kohti n. 180 kilometrin ajomatkan päässä sijaitsevaa Periyarin ylänköaluetta ja samannimistä kuuluisaa kansallispuistoa, joka tunnetaan hienoista, rehevistä vuoristomaisemistaan sekä villieläimistään. Periyar on villien intiannorsujen turvapaikka, jossa viihtyvät myös mm. bengalintiikerit, erilaiset kauriit, apinat ja monipuolinen linnusto. Puiston eläimistöön voi monista Intian kansallispuistoista poiketen tutustua myös kävellen. Periyariin saavuttuamme iltapäivällä vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Sarovar Poetree Tai Vastaava

3. päivä - PERIYAR

Aaikaisin amulla teemme veneretken Periyarin tekojärvellä. Veneestä käsin näkee hyvin kansallispuiston eläimistöä, kuten norsuja, apinoita, sambarhirviä, villisikoja ja saukkoja. Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Sarovar Poetree Tai Vastaava

4. päivä - PERIYAR - ALLEPPEY

Jätämme Periyarin ylänköalueen taaksemme ja siirrymme n. 140 kilometrin päässä, Intian lounaisrannikolla sijaitsevaan Alleppey'iin, joka on tunnettu yhtenä Keralan Backwaters -kanava-alueen keskuksista. Täällä nousemme perinteiseen tyyliin rakennettuun asuntolaivaan ja voimme ihailla Keralan luonnonkaunista, trooppista maaseutua riisipeltoineen, puutarhoineen ja eläimineen. Lounas, illallinen ja yöpyminen asuntolaivalla. (A,L,I)

Majoitus
Deluxe Houseboat

5. päivä - ALLEPPEY - MARARI

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen n. 60km ajomatkaa Mararin ranta-alueelle. Loppupäivä vapaata aikaa Mararissa, jossa voi osallistua hotellin aktiviteetteihin tai vain nautiia Mararin kauniista, suojaisesta rannasta. (A)

Majoitus
Abad Turtle Tai Vastaava

6. päivä - MARARI

Koko päivä vapaata aikaa Mararin ranta-alueella. (A)

Majoitus
Abad Turtle Tai Vastaava

7. päivä - MARARI

Koko päivä vapaata aikaa Mararin ranta-alueella. Yöpyminen Mararissa. (A)

Majoitus
Abad Turtle Tai Vastaava

8. päivä - MARARI - KOCHI

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta Kochiin, jossa meillä on käytössämme päivähuoneet hotellissa. Illan päätteeksi kuljetus lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat

Matkan hinta ei sisällä 

 • Kansainväliset lennot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö 

Tietoa maasta:

Tarvitset matkalle mukaan vähintään 6kk matka-ajankohdan jälkeen voimassa olevan passin, sekä tulosteen Intian viisumin hyväksynnästä. Intian viisumille tulee hakea hyväksyntä ennen matkaa Internetin kautta osoitteesta https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html aikaisintaan 30 ja viimeistään neljä päivää ennen matkan alkua. Hyväksytty lupa tulostetaan mukaan matkalle. Viisumin saa passiinsa lentokentällä maahan saavuttaessa. Intian viisumi maksaa n. 50USD ja se maksetaan luottokortilla viisumia haettaessa. Yksityiskohtaiset viisumiohjeet lähetetään osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Intian kansallispuistosafarien varauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Intiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Myös malariaa esiintyy osissa Intiaa. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Intian rahayksikkö on Intian rupia (INR). Kansainväliset luottokortit kuten Visa ja Mastercard käyvät Intiassa suuremmissa liikkeissä. Intian rupioita voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa Intian rupioita Visa electron-, Mastercard- ja Visa -korteilla. Käteistä rahaa on mahdollista vaihtaa rupioiksi rahanvaihtopisteissä, pankeissa ja hotelleissa.

Matkaohjelma on pääosin aamiaisella. Varaa matkalle noin 20-30€/vrk aterioihin, ruokajuomiin sekä paikallisoppaan ja kuljettajan tippeihin. Muistathan myös viisumikulut.

Intian kansalliskieli on hindi. Englanti on hindin ohella toinen keskushallinnon käyttämistä virallisista kielistä. Tämän lisäksi perustuslaissa mainitaan 22 muuta kieltä, joilla on virallinen asema osavaltiotasolla. Näitä ovat mm. bengali, telugu, marathi, tamili ja urdu. Intiassa puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmastoon Intiassa vaikuttavat monsuunit. Kesäinen lounaismonsuuni tuo sateita kesä-heinäkuussa, ja koillismonsuuni lopettaa sadekauden elo-syyskuussa. Lämpötilat ovat Pohjois-Intiassa viileitä talviaikaan joulu-helmikuussa, kun taas trooppisessa Etelä-Intiassa on lämmintä ympäri vuoden. Lämpötiloiltaan kuumin kausi osuu toukokuulle ennen sadekauden alkua. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Intiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa mukaan hieman ylimääräistä rahaa myös hotellien laukunkantajien, oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)