Amalfi patikointimatka

Amalfi-patikointimatka

Turkoosi Välimeri, pittoreskit pikkukylät ja monituhatvuotinen historia kutsuvat patikoimaan Italian Amalfin alueelle

Patikointi
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Amalfin rannikko Italiassa oli aikoinaan muinaisen Rooman ylimystön suosima rentoutumiskohde. Sorrenton niemimaalla, Napolin eteläpuolella sijaitseva rannikko on nykyisin suosittu matkakohde ja UNESCOn maailmanperintökohde. Teemme päiväretkiä vuoristoisen rannikon tuntumassa kulkevilla poluilla, tutustumme alueen pikkukaupunkeihin ja nautimme italialaisesta vieraanvaraisuudesta ja ruokakulttuurista. Vierailemme matkalla myös Napolin kaupungissa ja Pompeijin raunioilla.

Amalfin alueen patikointireitit sisältävät runsaasti portaita. Korkeuserot alueella ovat jyrkkiä, mutta päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja.

** Syksyn 2018 ryhmässä 1 paikka jäljellä **

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - ROOMA - NAPOLI

Suora aamulento Helsinki-Vantaalta Roomaan. Kuljetus lentokentältä Napolin kaupunkiin Vesuvius-tulivuoren juurella. Napolin perustivat alunperin kreikkalaiset n. 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Nykyisin se on eteläisen Italian suurin kaupunki. Hotelliin kirjautumisen jälkeen vapaata aikaa ennen yhteistä tiedotustilaisuutta ja illallista, jolla pääsemme maistelemaan Napolin kuuluisinta perinneruokalajia pizzaa. (I)

Majoitus
Hotelli

2. päivä - NAPOLI - POMPEIJI - AMALFI

Aamupäivällä tutustumme Napolin alueen kenties kuuluisimpaan nähtävyyteen, Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79 jaa. tuhoutuneen Pompeijin roomalaiskaupungin raunioihin, jotka ovat nykyisin UNESCOn maailmanperintökohde. Jatkamme matkaa etelään nousten Vesuviusta ympäröivältä tasangolta vuoristoiselle Amalfin rannikolle. Rannikko tunnetaan eräänä Italian ja koko Välimeren alueen kauneimmista ja kuvauksellisimmista paikoista. (A,I)

Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

3. päivä - VALLE DEI MULINI - PONTONE - RAVELLO - AMALFI

Ensimmäisenä patikointipäivänä teemme n. 5-6 tunnin patikointiretken luonnonkauniilla Valle delle Ferrieren alueella. Kuljemme rauhallisia reittejä pitkin sisämaassa. Reiteillä on runsaasti portaita, mutta reitin varrelta avautuvat hienot näköalat Amalfin rannikolle. Lounastauko Pontonen kylässä, jonka jälkeen vierailemme Ravellon pikkukaupungissa ennen laskeutumista rannikolle Amalfiin. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

4. päivä - PRIANO

Tänään on ohjelmassa n. 2-3 tunnin patikointi Prianon rannikkokylään, jossa vapaata aikaa ja mahdollisuuus uimiseen tai vain rannalla rentoutumiseen. Iltapäivällä kuljetus takaisin majapaikkaamme. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

5. päivä - TRE CALLI

Kolmantena patikointipäivänä on vuorossa n. 5 tunnin patikointiretki Tre Valli -vuoren rinteillä. Aloitamme patikoinnin Furoren yläpuolelta Bomeranon kylästä. Reitin varrella on paljon portaita ja kivikkoa, mutta vuoren rinteiltä avautuvat hienot näkymät Välimerelle. Paluu takaisin iltapäivällä. (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

6. päivä - AMALFI / CAPRI

Tämä päivä on varattu vapaapäiväksi. Voit joko rentoutua majapaikassamme, tehdä omatoimisia patikointiretkiä, lähteä rannalle tai tutustua Amalfin nähtävyyksiin. Halukkaille on tänään myös mahdollisuus lisämaksulliseen (n. 65€/hlö) päiväretkeen kuuluisalle Caprin saarelle.  (A,I)

Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

7. päivä - BOMERANO - MONTEPERTUSO - POSITANO

Viimeisenä patikointipäivänä patikoimme n. 5-6 tunnin ajan Amalfin rannikkoa seuraten pitkin kuuluisaa "Walk of the Gods" -reittiä, Bomeranosta Montepertuson kautta Positanoon. Positanosta otamme iltapäivällä lautan Amalfiin, josta kuljetus takaisin majapaikkaamme.  (A,I)

Aktiviteetit
Patikointia
Majoitus
Agriturismo Il Castagno tai vastaava

8. päivä - AMALFI - ROOMA - HELSINKI

Aikainen herätys, aamiainen ja kuljetus Rooman Fiumicinon lentokentälle, josta suora paluulento Suomeen. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Matkan hinta sisältää lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Huom: Amalfin seudun patikkareitit ovat korkeuseroiltaan jyrkkiä. Matkaohjelman mukaiset päiväpatikat saattavat vaihdella. Paikallisopas ja matkanjohtaja tekevät lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Italiaan Finnairin suorilla reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.  

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille patikoinnista kiinnostuneille. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Patikointireitit alueella sisältävät runsaasti portaita. Korkeuserot alueella ovat jyrkkiä, mutta päiväpatikat ovat melko lyhyitä ja sisältävät runsaasti lepotaukoja. Suurin osa patikointiryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikointiretkistämme.

Tyypillinen vaelluspäivä: 

Matkatavaramme säilyvät mukavasti majoituspaikassa, joten patikointien aikana ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Mukana on hyvä olla varmuuden vuoksi myös lämmintä vaatetta, vaikka päivien aikana yleensä pärjää hellevaatteissa.

Tietoa maasta: 

Italia kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-sopimukseen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa liikunnalliset aktiviteetit. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Italian ilmasto vaihtelee etelän ja Välimeren rannikon lämpimästä Alppien viileään, mantereiseen ilmastoon. Kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti viileitä ja osin sateisia. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja patikoida Italiassa: lomailevien keskieurooppalaisten massat ovat poissa ja lämpötilat ovat sopivampia liikkumiseen. Kevät- ja syyspäivät ovat pääosin lämpimiä ja aurinkoisia, mutta iltaisin saattaa silti olla viileää.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia