Tuscany cycling edited

Toscanan pyöräilymatka, Italia

Leppoisaa pyöräilyä Toscanan rullailevilla teillä

Pyöräily
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Pyöräilyviikko Italian Toscanassa. Pyöräily Toscanan idyllisellä maaseudulla tarjoaa kenties Italiaa parhaimmillaan, poissa suurkaupunkien vilskeestä.

Keski-Italian Toscana on tunnettu maailmanlaajuisesti kuvauksellisista maisemistaan: viljapeltojen, kukkaniittyjen ja sypressien hallitsemaa maaseutua täplittävät kukkuloiden keskiaikaiset kylät ja historialliset pikkukaupungit. Italian pyöräilymatkalla teemme pyöräillen päiväretkiä Toscanan maaseudun halki pikkuteitä seuraillen, tutustuen samalla keski- ja renesanssiaikaisiin kyliin ja kaupunkeihin, sekä alueen viini- ja ruokakulttuuriin. Majoitumme matkalla mukavasti maaseutumatkailtilalla pienessä kylässä.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - TOSCANA

Suora lento Helsinki-Vantaalta Roomaan. Kuljetus lentokentältä Toscanan alueelle, Sienan maakunnassa ja Val d'Orcian laaksossa sijaitsevaan Chianciano Termen kylään. Majoitumme täällä matkan ajan idyllisellä maaseutumatkailutilalla. Yhteinen tervetuloillallisemme koostuukin pääosin tilan omista tuotteista. (I)

Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

2. päivä - PIETRAPORCIANA

Ensimmäisen pyöräilypäivämme kohteena on Pietraporcianan luonnonsuojelualue, jonka maaseutumaisemiin, historiallisiin kohteisiin ja pieniin kyliin tutustumme. Pikniklounas matkan varrella. Pyöräilyä n. 4h, 40km. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

3. päivä - PIENZA

Toisen pyöräilypäivän kohteena on renesanssiaikainen Pienzan kaupunki, jota ympäröi tyypillinen toscanalainen maaseutu kuvauksellisine maisemineen ja kukkuloineen. Pyöräilyä n. 5h, 55km. Iltapäivällä palaamme Chianciano Termeen, jossa vielä päivän pääteeksi viininmaistajaiset yhdellä kylän viinitiloista. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

4. päivä - MONTEPULCIANO

Päivän pyöräilymme kohteena on laatuviineistään tunnettu keskiaikainen Montepulciano, joka on hyvin tyypillisen toscanalainen, historiallinen kukkulan päälle rakennettu kaupunki. Pyöräilyä Toscanan kauniissa maisemissa n. 5h, 40km. Iltapäivällä on ohjelmassa vielä kokkauskurssi majoituspaikassamme, jonka aikana tutustumme toscanalaisen keittiön saloihin. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

5. päivä - TOSCANAN JÄRVET

Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Toscanan ja Umbrian rajalla sijaitsevaa järvialuetta, jossa pyöräilypäivämme kohteena on Lago di Chiusi. Kierrämme järven pyöräillen, ja jatkamme vielä alueen toiselle järvelle, Lago di Montepulcianolle ennen paluuta majapaikkaamme. Pyöräilyä n. 5h, 60km. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

6. päivä - BAGNO VIGNONI

Viimeisen pyöräilypäivämme vietämme polkien maaseudun pikkuteitä pitkin Bagno Vignonin historialliseen kylpläkaupunkiin, jossa jo muinaiset etruskit, sekä tietenkin roomalaiset rentoutuivat kylpylöissä. Pyöräilyä n. 6h, 55km. Paluu tuttuun majapaikkaamme iltapäivän päätteeksi. (A,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus
Agriturismo La Pietriccia tai vastaava

7. päivä - TOSCANA - HELSINKI

Kuljetus Rooman lentokentälle ja paluulento kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lounas päivänä 2 on retkilounas.

PYÖRÄNVUOKRAUS SISÄLTYY MATKAN HINTAAN. Pyöräilypäivinä ryhmän mukana kulkee tukiajoneuvo.

Lennämme Italiaan Finnairin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Majoitus matkalla: Agriturismo La Pietriccia: www.lapietriccia.com

Valmistautuminen:

Matkalla pärjäät normaalilla peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme silti valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat irti pyöräilypäivistämme.

Tietoa maasta:

Italia kuuluu Euroopan Unioniin, euroalueeseen ja Schengen-sopimukseen. Tarvitset matkalle matkavakuutuksen, joka kattaa liikunnalliset aktiviteetit. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Ilmasto Italiassa vaihtelee etelän ja Välimeren rannikon lämpimästä Alppien viileään, mantereiseen ilmastoon. Kesät Italiassa ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti viileitä ja osin sateisia. Kevät ja syksy ovat hyviä aikoja aktiivilomailla Italiassa: lomailevien keskieurooppalaisten massat ovat poissa ja lämpötilat ovat sopivampia liikkumiseen. Kevät- ja syyspäivät ovat pääosin lämpimiä ja aurinkoisia, mutta iltaisin saattaa silti olla viileää.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Jalat (Pyöräilykengät) 

Ylävartalo  

Kädet

Päiväreppu

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: Tierra Back Up

Pää

 

Jaa tämä matka