Madagaskarin kiertomatka
23405784 1889424764409587 2075485035647263866 o
23215506 1889425171076213 3217368072431433062 o
23415370 1889424761076254 3938284889155303586 o
Madagaskar matkat matkapaketit 11
Madagaskar matkat matkapaketit 3
Madagaskar matkat matkapaketit 6
Madagaskar matkat matkapaketit 8
Madagaskar matkat matkapaketit 5
Madagaskar matkat matkapaketit 12
Madagaskar matkat matkapaketit 13
Madagaskar matkat matkapaketit 9
Madagaskar matkat matkapaketit 7
Madagaskar matkat matkapaketit 4
Slider thumb 23405784 1889424764409587 2075485035647263866 o
Slider thumb 23215506 1889425171076213 3217368072431433062 o
Slider thumb 23415370 1889424761076254 3938284889155303586 o
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 11
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 3
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 6
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 8
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 5
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 12
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 13
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 9
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 7
Slider thumb madagaskar matkat matkapaketit 4

Madagaskarin kiertomatka

Luontomatka ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin

Luonto
14
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontomatka ainutlaatuisen Madagaskarin saarivaltion vaihteleviin maisemiin. Madagaskar on upea trooppinen cocktail endeemistä luontoa puoliapinoineen ja kameleontteineen, paikalliskulttuuria sekä monipuolista ja kuvauksellista maisemaa, Itä-Madagaskarin maailmankuulujen kansallispuistojen sademetsistä Isalon vuoriston kanjoneihin ja saaren lounaisrannikon apinanleipäpuumetsiin. 

Kiertomatkamme Madagaskarille vie tämän kiehtovan Afrikan maan hienoimpien maailmanperintökohteiden ihmeellisiin metsiin, patikoimaan Keski-Madagaskarin ylängöille, sekä matkan lopuksi nautiskelemaan rauhallisista rannoista ja Intian valtameren turkooseista vesistä. 

 

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - ANTANANARIVO

Lennot Helsingistä yön yli Madagaskarin saarelle. Saapuminen perille seuraavana päivänä.

2. päivä - ANTANANARIVO

Saapuminen Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon, jota paikalliset kutsuvat lyhenteellä Tana.  Kuljetus lentokentältä hotelliin ja vapaata aikaa.

Majoitus
Hotelli

3. päivä - ANTANANARIVO - ANDASIBE

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan pääkaupungista kohti Madagaskarin itäosan sademetsiä. Ajomatkan aikana pysähdytään nauttimaan virvokkeita ja tutustumaan paikalliseen matelija- ja sammakkoeläinkokoelmaan. Saapuminen Andasiben kansallispuiston tuntumaan iltapäivällä. Andasibe on luonnoltaan rikas sademetsäpuisto, jonka alueella elää mm. 11 puoliapinalajia. (A)

Majoitus
Hotelli

4. päivä - ANDASIBE

Tänään tutustumme kansallispuistoon ja havainnoimme alueen mielenkiintoista eläimistöä paikallisen oppaan johdolla. Puiston alueella viihtyvät mm. indrit, ruskomakit, harmaabambumakit ja kotikissan kokoiseksi kasvavat parsoninkameleontit. Illalla halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kävelyretkelle hämärän aikaan bongaamaan yöeläimiä kuten ai-ai'ta. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Hotelli

5. päivä - ANDASIBE - ANTSIRABE

Aamiaisen jälkeen on vuorossa pitkä ajomatka saaren keskiosan vehreän maaseudun halki kohti Antsiraben kaupunkia. Matkan aikana pysähdytään lounaalla. Saavumme Antsirabeen myöhään iltapäivällä ja majoitumme paikallisessa majatalossa. (A)

Majoitus
Majatalo

6. päivä - ANTSIRABE - RANOMAFANA

Aamulla matka jatkuu Antsirabesta kohti etelää. Ajomatka maailmankuuluun Ranomafanan kansallispuistoon, joka tunnetaan maailmanperintökohteena ja etenkin erilaisten makien suojapaikkana. Ranomafana on luonnon aarreaitta, jossa viihtyy myös mm. vasta 1980-luvulla löydetty puoliapinalaji kultabokombali, sekä 30 vain tämän puiston alueelta tunnettua lintulajia. Majoitumme kansallispuiston tuntumaan.  (A)

Majoitus
Hotelli

7. päivä - RANOMAFANA

Retkeilemme Ranomafanan kansallispuiston poluilla paikallisoppaan johdolla. Retket alkavat aikaisin aamulla, ja keskipäivän kuumimman ajan voi viettää vaikkapa läheisen kylpylän altaassa. Myös Ranomafanassa halukkailla on mahdollisuus osallistua iltaretkelle. (A)

Aktiviteetit
Luontoretki
Majoitus
Hotelli

8. päivä - RANOMAFANA - ISALO

Matkamme jatkuu lounaaseen kohti Isalon kansallispuistoa. Maasto ja maisemat muuttuvat dramaattisesti kuivemmiksi ajettaessa halki ylätasangon. Isalon alue tunnetaan vaihtelevista vuoristomaisemistaan ja hiekkakivimuodostumistaan. Täällä asustaa myös kuusi puoliapinalajia, mukaan lukien veikeä rengashäntämaki. Majoittuminen Isalon kansallispuiston ja vuoriston reunalla sijaitsevaan lodgeen.  (A)

Majoitus
Lodge

9. päivä - ISALON KANSALLISPUISTO

Retkeilemme koko päivän Isalon kansallispuistossa paikallisoppaan johdolla. Ihastelemme kansallispuiston dramaattisia maisemia, mahdollisuus myös uimiseen. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus
Lodge

10. päivä - ISALO - TULEAR - IFATY

Aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Madagaskarin lounaisrannikkoa ja Tuléarin rannikkokaupunkia. Tuléarissa nautimme lounaan ennen jatkoa Mosambikin kanaalin rannikolla sijaitsevalle Ifatyn rannalle, jossa majoitumme rannan tuntumassa oleviin bungaloweihin. Ifatyn alue kuuluu rannikon kuivan metsän vyöhykkeeseen, jonka alueella voi mm. ihailla saaren kuuluisia kotoperäisiä apinanleipäpuita. Niitä kasvaa Madagaskarilla 6 lajia, kun koko muussa Afrikassa on vain yksi laji.  (A)

Majoitus
Bungalow

11. päivä - IFATY

Koko päivä on varattu rannalla laiskotteluun tai omatoimisiin ja omakustanteisiin retkiin Ifatyn tuntumassa. Täällä voi esim. lähteä snorklaamaan, veneretkelle kalastajien kanssa tai tutustua jalan eteläisen Madagaskarin luontoon.  (A)

Majoitus
Bungalow

12. päivä - IFATY -TULEAR - ANTANARIVO

Aamiaisen jälkeen kuljetus Tulearin lentokentälle ja lento Antananarivoon (n. 1t 15min). kuljetus hotellille Antananarivossa ja vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Hotelli

13. päivä - ANTANANARIVO –

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle. Paluulennot yön yli Suomeen. (A)

14. päivä - HELSINKI

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Madagaskarin sisäisillä lennoilla on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Madagaskarin matkoille hyvissä ajoin.

Ryhmäkoko: 10-16 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Madagaskarille Turkish Airlinesin reittilennoilla Istanbulin kautta. Lento Istanbulista Madagaskarille tekee välilaskun Mauritiuksella mennen tullen. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta

Madagaskarin viisumin saa lentokentältä saapuessa maahan. Viisumi maksaa tällä hetkellä 35EUR. Passin on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Madagaskarille matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Madagaskarin viralliset kielet ovat malagassi ja ranska. Ranskaa ymmärretään maassa melko yleisesti, englantia puhutaan vähemmän.

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Madagaskarin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Matkalle voi ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikallisvaluuttaan Antananarivossa. Pankkiautomaateista, joita on suurimmissa kaupungeissa, voi myös nostaa paikallista rahaa. Luottokortilla maksaminen on Madagaskarilla harvinaista.

Tippikulttuuri on tyypillistä Madagaskarilla. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkoilla on tapana maksaa tippejä kuljettajille ja oppaille. Matkan hintaan kuuluvat aamiaiset, joten kuluja syntyy matkalla tippien lisäksi aterioista, ruokajuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 5 euroa/vrk.

Madagaskarin ilmasto on rannikkoalueilla trooppisen lämmin ja sisämaan ylängöillä ja vuoristoissa leuto. Itärannikon sademetsäalueilla tulee sateita ympäri vuoden, kun taas saaren etelärannikko on kuivaa. Kuiva kausi on suurimmassa osassa maata syys-marraskuussa. Sadekaudella tammi-maaliskuussa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Kevät- ja kesäkuukaudet ovat Madagaskarilla pääosin kuivia, mutta kesällä lämpötilat ovat sisämaassa suhteellisen alhaisia.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä