Sri lankan kulttuurimatka
Img 1206 2
Img 1219
Img 1645
Img 1301
Img 1886
Slider thumb img 1206 2
Slider thumb img 1219
Slider thumb img 1645
Slider thumb img 1301
Slider thumb img 1886

Sri Lankan kiertomatka

Monipuolinen sukellus Sri Lankan elämään ja luontoon, mahdollisuudella rentoutua rannalla

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Trooppinen Sri Lanka houkuttelee matkailijoita pitkillä hiekkarannoillaan, kiehtovilla historiallisilla ja kulttuurikohteillaan, kauniilla ja vaihtelevilla maisemillaan ja villillä luonnollaan.

Sri Lankan kiertomatkamme vie meidät tämän kyyneleen muotoisen saarivaltion eri kolkkiin tutustumaan niin saaren keskiosan kulttuurikolmion historiallisiin monumentteihin, norsujen orpokotiin, ylängön teeviljelmiin kuin Yalan kansallispuiston villieläimiinkin. Matkan lopuksi ehdimme myös rentoutua rannalla ja Intian valtameren aalloissa.

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Sri Lankaan

Lennot lähtevät Helsinki-Vantaalta kohti Sri Lanka.

2. päivä - Negombo

Saapuminen Colombon lentokentälle. Kuljetus lentokentältä hotelliin lentokentän läheisyydessä Negombossa. Illallinen ja yöpyminen. (I)

Majoitus
Jetwing Lagoon Hotel tai vastava

3. päivä - Sigriya

Aamiaisen jälkeen n. 4h kuljetus Sri Lankan keskiosiin Sigriyaan, jossa sijaitsee eräs Sri Lankan kuuluisimmista nähtävyyksistä, UNESCOn maailmanperintökohteiden listallakin oleva Sigriyan kivilinnoitus. Tutustumme Sigriyan muinaismuistoalueeseen, mukaan lukien kuuluisa kivilinnoitus. Illallinen ja yöpyminen Sigriyassa. (A,I)

Majoitus
Kassapa Lions Rock tai vastaava

4. päivä - Dambulla - Kandy

Tänään matkaamme Sigriyasta toiseen Sri Lankan ns. kulttuurikolmion hienoon historialliseen kohteeseen, Dambullan luolatemppeliin, joka koostuu noin 80:stä eri luolasta. Retken jälkeen siirrymme Kandyn historialliseen kaupunkiin, joka on myös yksi Sri Lankan maailmanperintökohteista. Kaupunki on tunnettu myös jalokivi- ja käsityökaupan keskuksena. (A,I)

Majoitus
Kassapa Lions Rock tai vastaava

5. päivä - Pinnawela, Kandy

Teemme retken Pinnawalaan, norsujen orpokotiin, josta on tullut eräs Sri Lankan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Alue on noin 65 orvon, hylätyn tai loukkaantuneen intiannorsun koti, jossa niistä pidetään hyvää huolta. Osa norsuista kulkee alueella vapaana ja kulkee kylän halki matkallaan kylpemään jokeen. Palattuamme Kandyyn teemme kiertoajelun kaupungissa, käymme mm. viihtyisässä Peradeniyan kasvitieteellisessä puutarhassa ja viereisellä yliopiston kampuksella. Illalla vierailu Kandyn kuuluisassa Buddhan Hampaan temppelissä, sekä perinteinen tanssinäytös, joka huipentuu tulisilla hiilillä kävelyyn. (A,I)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Ozo Kandy Hotel tai vastaava

6. päivä - Nuwara Eliya

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkaamaan halki Sri Lankan keskiylängön teenviljelyseutujen kohti Nuwara Eliyan rauhallista pikkukaupunkia. Ylängöllä noin 2000 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevan Nuwara Eliyan perustivat alun perin britit 1800-luvulla teenviljelyalueen keskukseksi ja pakopaikaksi Sri Lankan trooppisten rannikkoalueiden kuumuudelta. Teemme tutustumiskierroksen kaupunkiin ja vierailemme yhdellä alueen teeplantaaseista. (A,I)

Aktiviteetit
Kiertoajelu
Majoitus
Stanford Star hotel tai vastaava

7. päivä - Yalan Kansallispuisto

Jätämme Nuwara Eliyan taaksemme ja laskeudumme ylängön teenviljelyalueelta Sri Lankan kuumankostealle etelärannikolle Tissamaharamaan. Kylän vierestä alkaa Sri Lankan kuuluisin suojelualue ja safarikohde, 1260 neliökilometrin laajuinen Yalan kansallispuisto. Yalan tiheissä metsissä ja kosteikoilla viihtyvät niin villit intiannorsut, leopardit, apinat, krokotiilit ja huulikarhut kuin suuret määrät lintujakin. Teemme iltapäivällä safariajelun kansallispuistossa jeeppien kyydissä. (A,I)

Aktiviteetit
Safariajelu
Majoitus
Elephant Reach Yala tai vastaava

8. päivä - Bentota

Aamiaisen jälkeen jätämme Yalan taaksemme ja matkaamme Sri Lankan rannikkoa pitkin rantakohteeseen saaren länsirannikolle nauttimaan Intian valtameren lämpimistä aalloista. (A,I)

Majoitus
Centara Hotel tai vastaava

9. päivä - Bentota

Vapaapäivä - omaa aikaa rentoutumiseen ja rantaelämästä nauttimiseen. (A,I)

Majoitus
Centara Hotel tai vastaava

10. päivä - Bentota

Vapaapäivä - omaa aikaa rentoutumiseen ja rantaelämästä nauttimiseen. (A,I)

Majoitus
Centara Hotel tai vastaava

11. päivä - Colombo -

Jätämme hyvästit rannalle ja lähdemme tutustumaan Sri Lankan suurimpaan kaupunkiin Colomboon. Colombo on ollut tärkeä kauppasatama jo 2000 vuoden ajan, mutta vasta britit tekivät siitä saaren pääkaupungin. Vierailemme kaupunkikierroksen aikana mm. Colombon historiallisen keskustan alueella ja Viharamahadevin puistossa. Colombosta jatkamme lentokentälle ja aloitamme paluumatkan kohti kotimaata. (A)

Aktiviteetit
Colombon Kiertoajelu

12. päivä - Helsinki

Saapuminen Helsinkiin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 12-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Sri Lankaan Qatar Airwaysin / Turkish Airlinesin reittilennoilla, Dohan tai Istanbulin kautta. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta:

Sri Lankan viisumin saa maahan saavuttaessa Colombon lentokentältä. Viisumikaavakkeet täytetään etukäteen internetissä ja maksetaan luottokortilla. Sri Lankan viisumi maksaa 35 USD. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan alkamisen jälkeen. Tarkemmat viisumiohjeet lähetetään kaikille osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Sri Lankaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malarian lääke-ehkäisyä ei matkalle tarvita. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi

Sri Lankan virallisia kieliä ovat sinhali ja tamili. Englantia puhutaan maassa yleisesti.

Sri Lankan rahayksikkö on Sri Lankan rupia (LKR). Rupioita ei voi vaihtaa Suomessa. Valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa lentokentällä tai nostaa pankkiautomaatista yleisimmillä luottokorteilla. Matkaohjelma on pääosin puolihoidolla, joten käteistä rahaa matkalla tarvitaan lähinnä lounaisiin, tippeihin, ruokajuomiin ja matkamuistoihin.

Ilmasto Sri Lankassa on trooppinen ja lämpötilat pysyvät melko korkeina ympäri vuoden. Samoin sateita saadaan tasaisesti ympäri vuoden. Maan sisäosien ylängöllä lämpötilat ovat viileämpiä kuin rannikon alavilla alueilla, joten pitkähihaiselle vaatetukselle on tarvetta varsinkin iltaisin ja öisin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Sri Lankassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille ravintoloissa jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa matkalle hieman ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)