Sri lanka hero
Sri lanka matkat 2
Sri lanka matkat 3
Sri lanka matkat 4
Sri lanka matkat 5
Sri lanka matkat 7
Sri lanka matkat 8
Sri lanka matkat 10
Sri lanka matkat 11
Sri lanka matkat 6
Sri lanka matkat 12
Sri lanka matkat 13
Sri lanka matkat 14
Slider thumb sri lanka matkat 2
Slider thumb sri lanka matkat 3
Slider thumb sri lanka matkat 4
Slider thumb sri lanka matkat 5
Slider thumb sri lanka matkat 7
Slider thumb sri lanka matkat 8
Slider thumb sri lanka matkat 10
Slider thumb sri lanka matkat 11
Slider thumb sri lanka matkat 6
Slider thumb sri lanka matkat 12
Slider thumb sri lanka matkat 13
Slider thumb sri lanka matkat 14

Sri Lankan kiertomatka

Monipuolinen sukellus Sri Lankan elämään ja luontoon, mahdollisuudella rentoutua rannalla

Kulttuuri
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Trooppinen Sri Lanka houkuttelee matkailijoita pitkillä hiekkarannoillaan, kiehtovilla historiallisilla ja kulttuurikohteillaan, kauniilla ja vaihtelevilla maisemillaan ja villillä luonnollaan.

Sri Lankan kiertomatkamme vie meidät tämän kyyneleen muotoisen saarivaltion eri kolkkiin tutustumaan niin saaren keskiosan kulttuurikolmion historiallisiin monumentteihin, ylängön teeviljelmiin kuin Yalan kansallispuiston villieläimiinkin. Matkan lopuksi ehdimme myös rentoutua rannalla ja Intian valtameren aalloissa.

 

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Sri Lankaan

Lennot Helsinki-Vantaalta yön yli Sri Lankaan. 

2. päivä - Negombo

Saapuminen Colombon lentokentälle, kuljetus lentokentältä hotelliin läheisellä Negombon ranta-alueella. Loppupäivä vapaata aikaa ja rentoutumista lentojen jälkeen. 

Majoitus
GOLDI SANDS HOTEL

3. päivä - PIDURANGALA, SIGRIYA

Aamiaisen jälkeen kuljetus Sri Lankan keskiosiin, Sigriyan alueelle, jossa sijaitsee eräs Sri Lankan kuuluisimmista nähtävyyksistä, UNESCOn maailmanperintökohteiden listallakin oleva Sigriyan kivilinnoitus. Teemme kävelyretken Hiriwadunnan kylän ja tekojärven ympäristössä. Iltapäivällä nousemme 400-luvulla jaa. asutetun Pidurangalan kivilinnoutuksen huipulle, josta avautuvat näkymät Sigriyan vastaavalle linnoitukselle. Illallinen ja yöpyminen Sigriyassa. (A,I)

Majoitus
AMAYA LAKE RESORT TAI VASTAAVA

4. päivä - MATALE - KANDY

Tänään matkaamme Sigriyasta etelään kohti Kandya. Tutustumme matkan varrella maustekeskukseen Matalessa ja Naththarampothan käsityöläiskylään. Siirrymme Kandyn historialliseen kaupunkiin, joka on myös yksi Sri Lankan maailmanperintökohteista. Kaupunki on tunnettu myös jalokivi- ja käsityökaupan keskuksena. Illalla vierailu Kandyn kuuluisassa Buddhan Hampaan temppelissä, sekä perinteinen tanssinäytös, joka huipentuu tulisilla hiilillä kävelyyn. (A,I)

Majoitus
Amaya Hills Resort tai vastaava

5. päivä - Kandy

Vierailemme Kandyn ympäristön nähtävyyksillä, kuten viihtyisässä Peradeniyan kasvitieteellisessä puutarhassa ja alueen kolmessa historiallisessa temppelissä, sekä perinteisten rumpujen tekijöiden asuttamassa kylässä. (A,I)

Majoitus
Amaya Hills Resort tai vastaava

6. päivä - NUWARA ELIYA

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkaamaan halki Sri Lankan keskiylängön teenviljelyseutujen kohti Nuwara Eliyan rauhallista pikkukaupunkia. Ylängöllä noin 2000 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevan Nuwara Eliyan perustivat alun perin britit 1800-luvulla teenviljelyalueen keskukseksi ja pakopaikaksi Sri Lankan trooppisten rannikkoalueiden kuumuudelta. Matkan varrella vierailemme yhdellä alueen teeplantaaseista. Teemme Nuwara Eliyaan saavuttuamme tutustumiskierroksen kaupunkiin. (A,I)

Majoitus
ARALIYA GREEN HILLS HOTEL

7. päivä - YALAN KANSALLISPUISTO

Jätämme Nuwara Eliyan taaksemme ja laskeudumme ylängön teenviljelyalueelta Sri Lankan kuumankostealle etelärannikolle. Pysähdymme matkan varrella keramiikkapajalla.  Tissamaharaman kylän vierestä alkaa Sri Lankan kuuluisin suojelualue ja safarikohde, 1260 neliökilometrin laajuinen Yalan kansallispuisto. Yalan tiheissä metsissä ja kosteikoilla viihtyvät niin villit intiannorsut, leopardit, apinat, krokotiilit ja huulikarhut kuin suuret määrät lintujakin. Teemme iltapäivällä safariajelun kansallispuistossa jeeppien kyydissä. (A,I)

Majoitus
CHAARYA RESORT & SPA

8. päivä - GALLE, KALUTARA

Aamiaisen jälkeen jätämme Yalan taaksemme ja matkaamme Sri Lankan rannikkoa pitkin rantakohteeseen saaren länsirannikolle nauttimaan Intian valtameren lämpimistä aalloista. Matkan varrella vierailemme Gallen historiallisessa satamakaupungissa. (A,I)

Majoitus
Mermaid Hotel & Club

9. päivä - KALUTARA

Vapaapäivä - omaa aikaa rentoutumiseen ja rantaelämästä nauttimiseen. (A,I)

Majoitus
Mermaid Hotel & Club

10. päivä - KALUTARA -

Toinen vapaapäivä rannalla ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja yön yli kotimaahan. (A)

11. päivä - - HELSINKI

Lennot saapuvat Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Sri Lankaan Qatar Airwaysin tai Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Tietoa maasta:

Sri Lankan viisumin saa maahan saavuttaessa Colombon lentokentältä. Viisumikaavakkeet täytetään etukäteen internetissä ja maksetaan luottokortilla. Sri Lankan viisumi maksaa 50 USD. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan alkamisen jälkeen. Tarkemmat viisumiohjeet lähetetään kaikille osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perus- ja koronarokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Sri Lankaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malarian lääke-ehkäisyä ei matkalle tarvita. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: rokote.fi

Sri Lankan virallisia kieliä ovat sinhali ja tamili. Englantia puhutaan maassa yleisesti.

Sri Lankan rahayksikkö on Sri Lankan rupia (LKR). Rupioita ei voi vaihtaa Suomessa. Valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa lentokentällä tai nostaa pankkiautomaatista yleisimmillä luottokorteilla. Matkaohjelma on pääosin puolihoidolla, joten käteistä rahaa matkalla tarvitaan lähinnä lounaisiin, tippeihin, ruokajuomiin ja matkamuistoihin.

Ilmasto Sri Lankassa on trooppinen ja lämpötilat pysyvät melko korkeina ympäri vuoden. Samoin sateita saadaan tasaisesti ympäri vuoden. Maan sisäosien ylängöllä lämpötilat ovat viileämpiä kuin rannikon alavilla alueilla, joten pitkähihaiselle ja -lahkeiselle vaatetukselle on tarvetta varsinkin iltaisin ja öisin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Sri Lankassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille ravintoloissa jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa matkalle hieman ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

 • Kengät kävelyä varten 
 • Sandaalit tms. 
 • Kevyet housut ja paidat 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Kevyt päiväreppu 
 • Vesipullo 
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40