Indokiinan kulttuurimatka

Indokiinan kiertomatka - Kambodzha ja Vietnam

Vietnamin ja Kambodzhan upeimmat nähtävyydet samassa paketissa.

Kulttuuri
14
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Vietnamin ja Kambodzhan upeimmat nähtävyydet samassa paketissa.

Yhdistelmämatkalla kaakkoisaasialaisiin Kambozhaan ja Vietnamiin tutustumme muinaisten kulttuurien suurenmoisiin saavutuksiin, kahden maan elävään kulttuuriin ja Indokiinan alueen ajoittain synkkäänkin historiaan.

Näemme matkalla Saigonin, Phnom Penhin ja Hanoinsuurkaupunkien vilinää, hienoja historiallisia nähtävyyksiä Angkorinalueella, Sambor Prei Kukissa ja Huessa, Hoi Anin vanhankaupungin tunnelmallisia kortteleita, paikallista maaseudun elämää Tonle Sap -järvellä sekä tietysti värikkäitä paikallisia toreja ja maukasta ruokakulttuuria. Päätämme matkan risteilyyn Halonginlahden saariston maailmanperintökohteen kuvankauniissa maisemissa.

** 24.11.-7.12.2018 lähdön lennot täynnä **

Vuoden 2019 Indokiinan matkaohjelma, 12 vrk

 

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI – SIEM REAP

2. päivä - SIEM REAP, ANGKOR

Saapuminen Kambodzaan ja Siem Reapin kaupunkiin. Teemme hotellilla huilattuamme iltapäiväretken Kaakkois-Aasian tunnetuimmille muinaismuistoille, Angkorin arkeologiselle alueelle, Tänään tutustumme mm. muinaiskaupungin ehkäpä kuuluisimpaan temppeliin, Angkor Watiin. Yöpyminen Siem Reapissa.

Majoitus
SOMADEVI ANGKOR HOTEL TAI VASTAAVA

3. päivä - ANGKORIN RAUNIOT

Tänään on aikainen herätys, sillä vuorossa on koko päivän retki tutustumaan laajalle alueelle levittäytyviin Angkorin rauniohin.  Ihailtuamme auringonnousua Angkor Watin ylle jatkamme  Tomb Raider -elokuvasta tutuille jättiläispuiden valloittamille ja rikkomille Ta Phromin temppeleille sekä Angkor Thomin muinaiseen kaupunkiin ja Bayonin ja Preah Pithun temppeleihin, tutustuen samalla Angkorin ja muinaisen khmer-imperiumin tarinoihin ja historiaan. Upean Angkorin vierailumme kruunaa hyvin säilynyt Angkor Thomin pohjoinen portti. (A)

Majoitus
SOMADEVI ANGKOR HOTEL TAI VASTAAVA

4. päivä - TONLE SAP -JÄRVI

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Siem Reapista etelään kohti Kaakkois-Aasian suurinta järveä, Tonlé Sapia, jonka koko vaihtelee suuresti sade- ja kuivan kauden välillä. Teemme veneretken järvellä ihaillen alueen tulvametsiä ja korkeiden paalujen varaan rakennettuja kyliä. Jalkaudumme Kampong Phluckin kylään seuraamaan perinteistä Kambodzan maaseudun elämää. Paluumatkalla Siem Reapiin halki tyypillisen Kambodzhan maaseudun riisipeltoineen pysähdymme Roluosin pagodalla, jossa buddhalaismunkit siunaavat meidät ja matkamme. (A)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
SOMADEVI ANGKOR HOTEL TAI VASTAAVA

5. päivä - KAMPONG THOM – PHNOM PENH

Jätämme Siem Reapin taaksemme ja matkaamme 2,5 tunnin matkan kaakkoon Kampong Thomin alueella, viidakon keskellä sijaitseville Sambor Prei Kukin hyvinsäilyneille temppeleille, jotka edustavat khmer-valtakuntaa ennen Angkorin valtakautta. Teemme alueella kävelyretken viidakkopoluilla tutustuen samalla Kambodzhan luontoon. Sambor Prei Kukista jatkamme matkaa Kambodzhan pääkaupunkiin Phnom Penhiin, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. (A)

Majoitus
FRANGIPANI ROYAL PALACE TAI VASTAAVA

6. päivä - PHNOM PENH

Käytämme tämän päivän tutustumalla Phnom Penhin kuuluisimpiin nähtävyyksiin, mukaan lukien kuninkaallinen palatsi temppeleineen, perinteiseen tyyliin rakennettu Kambodzhan kansallismuseo, sekä Tuol Slengin kuoleman kenttien museo, jossa syvennymme 1970-luvulla maata hallinneiden punakhmerien raa’an valtakauden tuotoksiin. (A)

Aktiviteetit
Phnom Penhin kaupunkikierros
Majoitus
FRANGIPANI ROYAL PALACE TAI VASTAAVA

7. päivä - PHNOM PENH – HO CHI MINH (SAIGON)

Aamiaisen jälkeen kuljetus Phnom Penhistä Bavetin raja-asemalle ja siirtyminen Kambodzhasta Vietnamiin. Rajamuodollisuuksien jälkeen tapaamme vietnamilaisen oppaamme ja ajamme Ho Chi Minhin kaupunkiin. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on vietnamin suurin  kaupunki ja vilkas kaupan keskus Etelä- Vietnamissa. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille. Yöpyminen Saigonissa. (A)

Majoitus
NORTHERN HOTEL TAI VASTAAVA

8. päivä - HO CHI MINH (SAIGON)

Koko päivä tutustumista Saigonin metropoliin. Teemme kaupunkikierroksen ihaillen Saigonin nähtävyyksiä ja vierailemme mm. entisessä Etelä-Vietnamin presidentinpalatsissa, Ben Thanh -torilla sekä Thien Haun pagodalla. Palaamme hotellille iltapäivän lopuksi. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
NORTHERN HOTEL TAI VASTAAVA

9. päivä - SAIGON – DA NANG – HOI AN

Lento Saigonista Vietnamin keskiosaan, Da Nangiin ja kuljetus Hoi Anin viehättävään ja hyvin säilyneeseen satamakaupunkiin. 1600- ja 1700-luvuilla kukoistanut Hoi Anin vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde. Iltapäivällä tutustumista Hoi Anin rauhallisen vanhankaupungin kauppiassukujen taloihin ja toriin. Yöpyminen Hoi Anissa. (A)

Aktiviteetit
Hoi Anin kävelykierros
Majoitus
ANCIENT HOUSE TAI VASTAAVA

10. päivä - HOI AN – HUE

Aamiaisen jälkeen kolmen tunnin ajomatka Vietnamin entiseen keisarilliseen pääkupunkiin Hueen. Tutustumista Huen keisarilliseen palatsialueeseen ja muihin kaupungin nähtävyyksiin ennen kuin nousemme Hanoita kohti lähtevään yöjunaan. Yöpyminen junassa. (A)

Aktiviteetit
Huen kaupunkikierros
Majoitus
Yöjuna

11. päivä - HANOI

Saapuminen Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin ja kuljetus hotellille aamiaiselle. Hanoita voi kutsua Vietnamin kulttuurin kehdoksi. Suuri osa maan museoista ja taiteilijoista asuvat Hanoissa. Ho Chi Minh, joka voitti Vietnamin sodan ja yhdisti eteläisen ja pohjoisen Vietnamin teki Hanoista maan hallinnollisen pääkaupungin. Hanoissa on nähtävillä Saigonia enemmän perinteistä vietnamilaista elämää, ja elämän rytmi on täällä hieman hitaampaa ja ihmiset kenties hieman ideologisempia kuin dynaamisessa Saigonissa. Päivällä kaupunkikierros Hanoin nähtävyyksillä. (A)

Aktiviteetit
Hanoin kaupunkikierros
Majoitus
HANOI CHALCEDONY TAI VASTAAVA

12. päivä - HANOI - HALONGINLAHTI

Ajamme aamulla 3,5 tunnin matkan itään Etelä-Kiinanmeren rannikolle, josta aloitamme risteilyn Halonginlahden upeassa, jyrkkien kalkkikivivuorten saaristossa. Yksi maailman luonnonihmeistä, Halonginlahti kalkkikivisaarineen kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Sadat jyrkästi nousevat kalkkikivikalliosaaret kätkevät suojiinsa tippukiviluolia, laguuneita sekä hiekkarantoja. Lounas, illallinen ja yöpyminen risteilyaluksella. (A,L,I)

Aktiviteetit
Risteily
Majoitus
Risteilyalus

13. päivä - HALONGINLAHTI - HANOI

Risteilemme vielä aamupäivän kauniissa Halonginlahden saaristomaisemissa ja teemme luolaretken. Rantaudumme risteilyltä puolenpäivän aikaan ja ajamme iltapäivällä takaisin Hanoihin, jossa yövymme. (A)

Aktiviteetit
Risteily
Majoitus
HANOI CHALCEDONY TAI VASTAAVA

14. päivä - HANOI - HELSINKI

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

HUOM: Junassa ei ole tarjolla 1 hengen hyttejä.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 3kk matkan alusta laskettuna.

Suomen kansalaiset saavat Kambodzaan 30 vuorokauden turistiviisumin vaivattomasti maan lentokentillä tai maarajoille saavuttaessa. Tarvitset mukaan passikuvan viisumia varten. Viisumi maksaa lentokentällä tai rajalla 30 USD (Huom: hinta saattaa muuttua riippuen paikallisista viranomaisista.) Kambodzaan voi tilata etukäteen myös elektronisen viisumin osoitteesta http://www.evisa.gov.kh . Elektronisen viisumin hintaan lisätään käsittelykulut 5 USD ja se maksetaan etukäteen luottokortilla.

Kaakkois-Aasian sisäisen lennon ja risteilyn varauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) tai postitse toimistollemme.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Vietnamiin ja Kambodzaan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Kambodzan virallinen kieli taas on khmeri. Maassa puhutaan suhteellisen yleisesti myös englantia ja ranskaa. 

Kambodzan rahayksikkö on riel (KHR). Kambodzan rieleitä ei voi vaihtaa Suomessa. Yhdysvaltain dollarit käyvät Kambodzhassa rinnakkaisvaluuttana rieleille. Pärjäät siis maassa dollareilla vaihtamatta paikallista valuuttaa. Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Virallisen valuutan lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Maksaminen Kaakkois-Aasiassa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin viileämpää. Aurinko paistaa tasaisesti koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: Pohjoisessa ja etelässä sataa toukokuusta lokakuuhun, maan keskiosassa syyskuusta tammikuuhun. Kambodzassa vallitsee pääpiirteittäin samanlainen trooppinen monsuuni-ilmasto kuin Etelä-Vietnamissa. Kosteutta ja sateita tosin esiintyy selkeästi vähemmän Siem Reapin alueilla kuin Saigonissa. Monsuunikaudet määrittelevät vuodenajat kuivaan ja sadekauteen. Sadekautena touko-lokakuussa lämpötilat laskevat lähelle 22 astetta, kun taas kuivana kautena marras-huhtikuussa ja etenkin sen lopulla lämpötila saattaa nousta 40°C:een. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä