Indokiinan kulttuurimatka

Indokiinan kiertomatka - Bangkokista Saigoniin

Kulttuurimatka Thaimaasta Kambodzhaan ja Vietnamiin, mukana Angkorin temppelit ja Saigonin nähtävyydet

Kulttuuri
12
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kambodzhan upeimmat nähtävyydet, Bangkok ja Vietnam samassa paketissa.

Yhdistelmämatkalla kaakkoisaasialaisiin Kambozhaan, thaimaahan ja Vietnamiin tutustumme muinaisten kulttuurien suurenmoisiin saavutuksiin, kolmen Kaakkois-Aasian maan elävään kulttuuriin ja Indokiinan alueen ajoittain synkkäänkin historiaan.

Näemme matkalla Bangkokin, Phnom Penhin ja Saigonin suurkaupunkien vilinää, hienoja historiallisia nähtävyyksiä mm. Angkorin alueella ja Sambor Prei Kukissa, paikallista maaseudun elämää Tonle Sap -järven ympäristössä, sekä tietysti värikkäitä paikallisia toreja ja maukasta ruokakulttuuria. Päätämme matkan Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Ho Chi Minhiin eli Saigoniin.

Vuoden 2020 Vietnam ja Kambodzha kiertomatkaohjelma

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT BANGKOKIIN

Lennot Suomesta yön yli Thaimaan pääkaupunkiin.

2. päivä - BANGKOK

Saapuminen Bangkokiin ja kuljetus hotellille. Vapaata aikaa iltaan asti tähän mielenkiintoiseen suurkaupunkiin tutustumista tai lentomatkasta toipumista varten. Illalla yhteinen illallisristeily Bangkokin läpi virtaavalla ja kaupungin kahti jakavalla Chao Phraya -joella. (I)

 

Aktiviteetit
jokiristeily
Majoitus
Rembrandt Hotel tai vastaava

3. päivä - Bangkok - Siem Reap

Kuljetus lentokentälle, lyhyt lento Bangkokista Kambodzhaan, Siem Reapin kaupunkiin ja kuljetus hotellille. Hotelliin kirjautumisen jälkeen vapaata aikaa. (A)

Majoitus
Somadevi Angkor hotel tai vastaava

4. päivä - SIEM REAP, ANGKOR

Aikainen aamulähtö Kaakkois-Aasian tunnetuimmille muinaismuistoille, Angkorin arkeologiselle alueelle. Tänään tutustumme muinaiskaupungin ehkäpä kuuluisimpaan temppeliin, Angkor Watiin. Iltapäivällä tutustumme lisäksi Banteay Srein ja Banteay Samren temppeleihin. Temppelit ovat Kambodzhalaisille pyhiä, ja myös Angkorissa vierailijoilta edellytetään asiallista pukeutumista. (A)

Majoitus
Somadevi Angkor hotel tai vastaava

5. päivä - SIEM REAP, ANGKOR

Jatkamme valtavaan Angkorin alueeseen tutustumista. Aamiaisen jälkeen lähdemme Angkor Thomin eteläportille, Bayonin temppelille ja Baphuoniin. Iltapäivällä jatkamme Tomb Raider -elokuvasta tutuille, jättiläispuiden valloittamille ja rikkomille Ta Phromin temppeleille. (A)

Majoitus
Somadevi Angkor hotel tai vastaava

6. päivä - SIEM REAP, TONLE SAP, ROLUOS

Aamiaisen jälkeen päiväretki Siem Reapista maaseudulle: Suuntaamme säätilan salliessa Siem Reapista etelään kohti Kaakkois-Aasian suurinta järveä, Tonlé Sapia, jonka koko vaihtelee suuresti sade- ja kuivan kauden välillä. Mikäli vedenpinnan taso sen sallii, teemme veneretken järvellä ihaillen alueen tulvametsiä ja korkeiden paalujen varaan rakennettuja kyliä. (Huom: Helmikuussa veneretki ei yleensä ole mahdollinen.) Jalkaudumme Kampong Phluckin kylään seuraamaan perinteistä Kambodzan maaseudun elämää. Paluumatkalla Siem Reapiin halki tyypillisen Kambodzhan maaseudun riisipeltoineen teemme myös vierailun Roluosin pagodaan. (A)

Majoitus
Somadevi Angkor hotel tai vastaava

7. päivä - KAMPONG THOM, PHNOM PENH

Jätämme Siem Reapin taaksemme ja matkaamme n. 2,5 tunnin matkan kaakkoon Kampong Thomin alueelle, viidakon keskellä sijaitseville Sambor Prei Kukin hyvinsäilyneille temppeleille, jotka edustavat khmer-valtakuntaa ennen Angkorin valtakautta. Sambor Prei Kukista jatkamme matkaa Kambodzhan pääkaupunkiin Phnom Penhiin, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. (A)

Majoitus
Frangipani Royal Palace tai vastaava

8. päivä - PHNOM PENH

Käytämme tämän päivän tutustumalla Phnom Penhin kuuluisimpiin nähtävyyksiin, mukaan lukien kuninkaallinen palatsi temppeleineen, perinteiseen tyyliin rakennettu Kambodzhan kansallismuseo, sekä Tuol Slengin kuoleman kenttien museo, jossa syvennymme 1970-luvulla maata hallinneiden punakhmerien raa’an valtakauden tuotoksiin. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Frangipani Royal Palace tai vastaava

9. päivä - PHNOM PENH - HO CHI MINH (SAIGON)

Aamiaisen jälkeen kuljetus Phnom Penhistä Bavetin raja-asemalle ja siirtyminen Kambodzhasta Vietnamiin. Rajamuodollisuuksien jälkeen tapaamme vietnamilaisen oppaamme ja ajamme Ho Chi Minhin kaupunkiin. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus Etelä-Vietnamissa. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille. Yöpyminen Saigonissa. (A)

Majoitus
Northern hotel tai vastaava

10. päivä - HO CHI MINH (SAIGON)

Koko päivä tutustumista Saigonin metropoliin. Teemme kaupunkikierroksen ihaillen Saigonin nähtävyyksiä ja vierailemme mm. entisessä Etelä-Vietnamin presidentinpalatsissa, Ben Thanh -torilla sekä Thien Haun pagodalla. Palaamme hotellille iltapäivän lopuksi. (A)

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus
Northern hotel tai vastaava

11. päivä - HO CHI MINH -

Aamupäivä vapaata aikaa Saigonissa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja paluulennot yön yli kotimaahan. (A)

12. päivä - PALUU SUOMEEN

Paluulennot saapuvat kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme matkalle Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa kohdemaista: 

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30vrk matkoilla eivätkä Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen. 

Suomen kansalaiset saavat Kambodzaan 30 vuorokauden turistiviisumin vaivattomasti maan lentokentillä tai maarajoille saavuttaessa. Tarvitset mukaan passikuvan viisumia varten. Viisumi maksaa lentokentällä tai rajalla 30 USD (Huom: hinta saattaa muuttua riippuen paikallisista viranomaisista.) Kambodzaan voi tilata etukäteen myös elektronisen viisumin osoitteesta http://www.evisa.gov.kh . Elektronisen viisumin hintaan lisätään käsittelykulut 5 USD ja se maksetaan etukäteen luottokortilla.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Kaakkois-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, paikoin mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi / www.aava.fi/toimipiste/aava-matkailuklinikka

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla. Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Kambodzan virallinen kieli taas on khmeri. Maassa puhutaan suhteellisen yleisesti myös englantia ja ranskaa. 

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti. Kambodzan rahayksikkö on riel (KHR). Kambodzan rieleitä ei voi vaihtaa Suomessa. Yhdysvaltain dollarit käyvät Kambodzhassa rinnakkaisvaluuttana rieleille. Pärjäät siis maassa dollareilla vaihtamatta paikallista valuuttaa. Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Virallisen valuutan lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Maksaminen Kaakkois-Aasiassa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Luottokortteja voi käyttää maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Kaakkois-Aasiassa vallitsee pääosin lämmin monsuuni-ilmasto. Vietnamissa etelän ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin pohjoisessa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C, kun se pohjoisessa vaihtelee 10-25°C välillä. Aurinko paistaa tasaisesti koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: Pohjoisessa ja etelässä sataa toukokuusta lokakuuhun, maan keskiosassa syyskuusta tammikuuhun. Kambodzassa vallitsee pääpiirteittäin samanlainen trooppinen monsuuni-ilmasto kuin Etelä-Vietnamissa. Kosteutta ja sateita tosin esiintyy selkeästi vähemmän Siem Reapin alueella kuin Saigonissa. Monsuunikaudet määrittelevät vuodenajat kuivaan ja sadekauteen. Sadekautena touko-lokakuussa lämpötilat laskevat lähelle 22°C -astetta, kun taas kuivana kautena marras-huhtikuussa ja etenkin sen lopulla lämpötila saattaa nousta 40°C:een. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)
 • Henkilökohtainen EA-pakkaus: 
 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)