Nepalin kulttuurimatka

Nepalin kiertomatka - Katmandu ja Himalajan huiput

Näe maailman kattona tunnetun Nepalin upeat maisemat ja kiehtova, elävä kulttuuri

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tutustumme matkalla eteläisen Aasian upeaan Nepaliin, maan eri kulttuureihin, historiaan ja vaihteleviin maisemiin. 

Matkamme alkaa Nepalin pääkaupungista Katmandusta, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille aisteille. Matkaamme halki Himalajan alarinteiden rauhalliseen Bandipurin pikkukaupunkiin, jossa nautimme alueen ainutlaatuisista maisemista ennen matkan kohokohtaa, Nepalin tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvaa vehreää Pokharaa. Sen sijainti Annapurnan massiivin juurella houkuttelee vaeltajia ympäri maailman. Auringonnousu Himalajan yli 8000-metristen huippujen yllä on ainutlaatuinen kokemus!

** Joululähdön 21.12.-30.12.2018 lennot täynnä **

Huom: matkan kokonaispituus 2018 lähdöillä 10 vrk, 2019 lähdöillä 9 vrk.

 

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Katmanduun

Lennot Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun.

2. päivä - Katmandu

Saapuminen Katmanduun. Hyvällä säällä voimme ihastella Himalajan huippuja lentokoneen ikkunasta. Kuljetus Katmandun lentokentältä hotelliin. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle Katmandussa. Tutustumme kierroksen aikana Katmandun keskustan nähtävyyksiin kuten Durbar-aukioon sekä Swayambhunathin buddhalaiseen stupaan, josta avautuu näköala yli kaupungin. Yhteinen tervetuliaisillallinen hotellilla. (I)

Aktiviteetit
Katmandun kiertoajelu
Majoitus
Traditional Comfort Hotel Tai Vastaava

3. päivä - Katmandun Laakso

Tänään tutustumme Katmandun laakson kuuluisimpiin nähtävyyksiin ja maailmanperintökohteisiin, shiva-jumalalle pyhitettyyn Pashupatinathin hindutemppeliin ja Boudhanathin buddhalaiseen stupaan, jossa voimme ihailla mm. valtavaa mandalaa. Paluu Katmanduun iltapäivällä. (A,I)

Aktiviteetit
Katmandun kiertoajelu
Majoitus
Traditional Comfort Hotel tai Vastaava

4. päivä - Bandipur

Tänään lähdemme Katmandusta kohti Himalajan vuoristoa ja Bandipuria. Neljän tunnin ajomatka vie meidät Katmandun vilskeestä rauhallisempaan Bandipurin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee 1030 metrin korkeudessa Himalajan alarinteillä. Viihtyisästä, perinteiseen tyyliin rakennetusta Bandipurista avautuvat upeat maisemat kohti Annapurnan, Dhaulagirin, Manaslun ja Langtangin korkeita lumihuippuja. Teemme iltapäivällä opastetun kävelykierroksen Bandipurin vanhassakaupungissa. (A,I)

Aktiviteetit
kävelykierros
Majoitus
Bandipur Old Inn tai vastaava

5. päivä - Bandipur

Vapaata ohjelmaa ja tunnelmointia Bandipurissa. Halukkaat voivat lähteä patikointiretkelle erääseen Aasian suurimmista luolista, Siddhan luolaan. (A,I)

Majoitus
Bandipur Old Inn tai vastaava

6. päivä - Pokhara

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa länteen kohti Nepalin kolmanneksi suurinta kaupunkia Pokharaa. Noin kolmen tunnin ajomatka vie meidät tähän trooppisessa laaksossa, lumihuippuisten Himalajan vuorten vierellä sijaitsevaan kaupunkiin, joka on tunnettu myös viehättävistä järvistään. Alun perin Tiibetin ja Intian välisen kauppareitin tärkeä etappi Pokhara on nykyisin aktiivimatkailun keskus, josta järjestetään eripituisia vaelluksia Himalajan vuoristoon. Teemme illalla veneretken Fewa Tal -järvellä, josta käsin voimme ihailla auringonlaskua vuorten yllä. (A,I)

Aktiviteetit
Veneretki
Majoitus
Hotel Barahi tai vastaava

7. päivä - Pokhara

Aikainen herätys ja lyhyt ajomatka Sarangkotin kukkulalle, jossa todistamme kuvauksellista auringonnousua Himalajan huippujen levittäytyessä panoraamana edessämme. Palaamme takaisin hotelliin aamiaiselle. Loppupäivä vapaata ohjelmaa Pokharassa. (A,I)

Majoitus
Hotel Barahi tai vastaava

8. päivä - Katmandu

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ennen kuljetusta Pokharan lentokentälle ja lyhyttä, n. 25 minuutin lentoa takaisin Katmanduun. Loppupäivä vapaata aikaa Katmandussa ennen yhteistä jäähyväisillallista ravintolassa. (A,I)

Majoitus
Traditional Comfort hotel tai vastaava

9. päivä - KATMANDU -

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot Suomeen. (A)

HUOM: vuoden 2018 lähdöillä paluu Suomeen seuraavana päivänä, vuoden 2019 lähdöillä paluu Suomeen saman vuorokauden aikana.

10. päivä - HELSINKI

Saapuminen Suomeen (vuoden 2018 ryhmät).

ATERIAT: [A] AAMIAINEN  [L] LOUNAS  [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 12-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Nepaliin Turkish Airlinesin / Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tietoa maasta:

Nepalin viisumin saa maahan saavuttaessa Katmandun lentokentältä. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 25 USD alle 15 vrk matkoilla ja maksetaan maahan saavuttaessa käteisellä.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Nepaliin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa esiintyy vain Etelä-Nepalin alavilla alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (NPR). Nepalin valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Paikallista valuuttaa voi nostaa pankkiautomaatista Katmandussa Visa-, Mastercard- ja Visa Electron -korteilla. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä paikalliseksi. Nepalissa käyvät kansainväliset luottokortit.

Matkalla on pääosin puolihoito. Varaa noin 20€/päivä aterioihin ja ruokajuomiin. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Nepalin virallisen kielen nepalin lisäksi maassa puhutaan yli 100:aa eri kieltä. Nepalin kolme pääkieltä ovat nepalin kieli, maithili ja bhojpuri. Matkailijoiden suosimilla alueilla puhutaan ja ymmärretään yleisesti englantia. Suomalainen matkanjohtaja ja paikallisopas auttavat mielellään pulmatilanteissa.

Ilmasto Nepalissa vaihtelee trooppisesta tai subtrooppisesta aina erittäin kylmään ylävuoristotundraan. Etelä- ja Keski-Nepalissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat vaihtelevat vaellussesonkien aikana 20–35 asteen välillä, mutta iltaisin saattaa olla viileää. Vuorilla, yli 3000 metrin korkeudessa yölämpötilat saattavat laskea vaellussesonkien alussa ja lopussa pakkasen puolelle. Nepalin vaellussesongit voidaan jakaa kevääseen ja syksyyn. Keväisin vuorilla on runsaasti lunta ja magnoliat ja alppiruusut kukkivat. Taivas on usein aamupäivisin kirkas ja iltapäivisin on usein pilviä. Monsuunikausi Nepalissa alkaa kesäkuussa ja jatkuu syyskuun puoliväliin. Monsuunikauden jälkeen on taas hyvä aika vierailla Nepalissa. Luonto on vehreä pitkän sadekauden jäljiltä ja taivaat kirkkaat. Syksyn matkailusesonki Nepalissa alkaa syyskuun puolivälissä ja jatkuu marraskuun loppuun.

Tippikulttuuri on tyypillistä Nepalissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

KOHTEITAMME

Katmandu

Nepalin vilkas ja värikäs pääkaupunki Katmandu on suurkaupunki täynnä mielenkiintoisia historiallisia ja kulttuurikohteita. Elämää sykkivä ja paikoittain kaoottinen kaupunki sijaitsee Katmandun laaksossa, noin 1300 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupunki tarjoaa runsain mitoin nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle. Yksistään Katmandun laaksossa on kuusi Unescon maailmanperintökohteeksi julistettua nähtävyyttä. Katmandua voikin kutsua leikkisästi ulkoilmamuseoksi. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia temppeleitä, perinteistä arkkitehtuuria ja elämää sykkiviä basaareja. Matkailijoiden suosimalla Thamelin alueella on lukuisia hyviä ravintoloita sekä vaellus- ja kiipeilyvarustekauppoja.

Pokhara

Pokharan kaupunki sijaitsee Himalajan vuoriston juurella Keski-Nepalissa, noin 200 km Katmandusta länteen ja noin 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaupungissa on noin 250 000 asukasta. Pokhara tunnetaan kauniista Fewa Tal -järvestään, lumen peittämistä vuorenhuipuista ja vehreästä luonnostaan. Kaupungissa on kiireetön ilmapiiri ja trooppinen lämmin ilmasto. Pokhara toimii aloitus- ja päätepisteenä suosituille Annapurnan alueen vuoristovaelluksille.